reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Na każdej wizycie mam USG przez brzuch i USG ginekologiczne aby sprawdzić szyjkę. Natomiast nie na każdej bada mnie ginekologiczne. Sprawdza wizualnie ale nie zawsze bada.
Ja właśnie żeby nie stresować się tak zaczęłam wszystko szykować dla małego. Dzięki temu nam dodatkowe zajęcie i staram się tak nie denerwować no i popijam melisę.
Do małego teraz mówię, że chociaż jeszcze 7 tygodni wytrzymał. Za tydzień wizyta to zobaczymy. Mój lekarz tylko uspokaja. Mówi, że nic złego się nie dzieje i nam się nie denerwować. Funkcjonować normalnie, chociaż staram się odpoczywać kiedy mogę.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Za to mi sie stawia dzisiaj okrutnie . Od rana łaziłam załatwiałam i mam ... kilka razy w ciagu godziny . Wzielam Nospe i leżę i jest lepiej jednak dalej za dużo . Prześpie sie moze przejdzie ... jutro wizyta .

reklama
Daj znać po wizycie co i jak
I nie stresuj się bo stres nasila skurcze.

No wlasnie bardziej wywalone mam im dalej . Szczególnie ze to nie pierwszy raz [emoji39] dam
Znać ... mam
Nadzieje ze okej bo mama do mnie przyjeżdża pomoc mi ogarnąć rzeczy dla małej o cała resztę wiec nie chce leżeć w szpitalu [emoji58]

Ja też nic jeszcze dla dzidzi nie pralam bo nie chce żeby się kurzyło tyle czasu. Jeszcze płynów do prania nie mam nawet ale chyba już czas się zaopatrzyć. Wyjęłam tylko ubranka żeby w razie gdyby coś wcześniej się zadziało mąż wiedział gdzie są:) do szpitala coś tam kupiłam ale to tak przy okazji, tak samo materac do łóżeczka. Większość wyprawki mam po starszych dzieciach więc u mnie na spokojnie.
Ja też prasuje na raty bo jak za długo postoje to zaraz twardy brzuch.

Ja po wizycie
U mnie bez zmian wiec okej [emoji3] za tydzień mam odstawić luteinę .
To super wieści.
Czyli mimo, że miałaś trochę rzeczy do robienia i nie leżałaś nic się nie dzieje.
To teraz już pewnie całkowicie jesteś spokojna.

To super wieści.
Czyli mimo, że miałaś trochę rzeczy do robienia i nie leżałaś nic się nie dzieje.
To teraz już pewnie całkowicie jesteś spokojna.

No jestem jestem . Ogólnie odpoczywałam wiecej bo jak nie to brzuch mi sie stawia ale juz mam 33+3 i najwyższy czas odstawić luteinę tak powiedziała ginka . Jedynie jestem smutna trochę bo nie zmierzyła mi ciśnienia bo z nerwów miałam wysoki puls i mowi ze nie ma sensu... jescZe na ostatnio chwile wpadłam do przychodni. a to moja fobia ze jak idę do ginekologa to mam ciśnienie wysokie z samego faktu ze mi maja mierzyć [emoji20] i ostatnio mi zmierzyli i było okej i sie ucieszyłam ze juz mi przeszło a tu dzisiaj taki zawód ze jednak nie [emoji58] mierze w domu mam okej i zanoszę wyniki ... jednak juz bym chciała ten lęk przezwyciężyć bo jak tak dalej pójdzie to jescZe mi zrobią cesarkę [emoji20]a nie potrafię [emoji20]

Ja mam 32+3 i też za dwa tygodnie odstawiam luteinę:) niektóre dziewczyny tak mają że tylko u gina mają tak z ciśnieniem a w domu ok, chyba stres przed badaniem swoje robi.

Ja mam 32+3 i też za dwa tygodnie odstawiam luteinę:) niektóre dziewczyny tak mają że tylko u gina mają tak z ciśnieniem a w domu ok, chyba stres przed badaniem swoje robi.

U mnie to na pewno stres i to tylko w czasie jak maja mi ciśnieniomierz założyć na łapę [emoji20] a dlatego ze mój poprzedni ginekolog nie wierszyk mi i ciagle wymyślał ze mam nadcisnienie i wysyłał na badania i do szpitala wiec zmieniłam lekarza ale shiza mi została . Myślicie ze przy porodzie wezmą to
Pod uwagę ze mam taki głupi problem ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No jestem jestem . Ogólnie odpoczywałam wiecej bo jak nie to brzuch mi sie stawia ale juz mam 33+3 i najwyższy czas odstawić luteinę tak powiedziała ginka . Jedynie jestem smutna trochę bo nie zmierzyła mi ciśnienia bo z nerwów miałam wysoki puls i mowi ze nie ma sensu... jescZe na ostatnio chwile wpadłam do przychodni. a to moja fobia ze jak idę do ginekologa to mam ciśnienie wysokie z samego faktu ze mi maja mierzyć [emoji20] i ostatnio mi zmierzyli i było okej i sie ucieszyłam ze juz mi przeszło a tu dzisiaj taki zawód ze jednak nie [emoji58] mierze w domu mam okej i zanoszę wyniki ... jednak juz bym chciała ten lęk przezwyciężyć bo jak tak dalej pójdzie to jescZe mi zrobią cesarkę [emoji20]a nie potrafię [emoji20]

Ja mam tak samo jak ty... ida do lekarza mam cisnienie 200/100 hehe kazala mi brac apiryne i mierzyć cisnienie w domu. W domu bez apiryny bo stwierdzialam ze nie ma sensu brac(nie wiem czy dobrze) mam cisnienie idealne, mowilam jej ze ze stresu mam takie ciśnienie a ona na to ze nawet jeśli cisnienie bedzie ok mam brać aspiryne. Wizyte mam za 15dni przyznam sie ze nie brałam ciekawe czy sie wscieknie :)

Do góry