reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mi u lekarza też skacze ciśnienie, mimo że w domu mam bardzo niskie. Na szczęście mój lekarz nic nie mówi.
Biorę acard od początku ciąży.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam tak samo jak ty... ida do lekarza mam cisnienie 200/100 hehe kazala mi brac apiryne i mierzyć cisnienie w domu. W domu bez apiryny bo stwierdzialam ze nie ma sensu brac(nie wiem czy dobrze) mam cisnienie idealne, mowilam jej ze ze stresu mam takie ciśnienie a ona na to ze nawet jeśli cisnienie bedzie ok mam brać aspiryne. Wizyte mam za 15dni przyznam sie ze nie brałam ciekawe czy sie wscieknie :)

Ja mierze dwa razy dziennie i zapisuje a potem pokazuje u gina. W domu idealne zawsze . U lekarza mi nie mierzą bo wiedza jak mam . Ale
Osobiście mnie to irytuje bo nie mam czym sie denerwować a jak tam idę i myśle ze mi zmierza to masakra od razu nerwy... a ja bym chciała juz to przezwyciężyć a nie potrafię a do porodu coraz bliżej . Heh .

Hej dziewczyny. Właśnie jestem po wizycie u lekarza. Szyjka zwiększyła się do 3 cm i nie ma rozwarcia. Także dużo odpoczynku pomogło. Luteine już mam brać 1 raz dziennie i magnez 3 razy tak jak wcześniej. Do tego przepisał mi zastrzyki przeciwzakrzepowe. I jak jedno się wyprostowało to inne się popsuło. Ja to chyba jakaś pechowa jestem. Dziecko waży w 32 tc ok. 1670, a do tego stwierdził że mam mało wód płodowych. Na razie kazał dużo pić i podjechać za tydzień na kontrolę. Jak się nie poprawi to szpital.

Agnes a zastrzyki dostałaś ze względu na słabe przepływy czy zagrożenie zakrzepicą? Na przepływy często najpierw dają acard. Ja go biorę od początku ciąży ale z innych powodów. Dzieciątko mogłoby ważyć więcej, ale mieści się w normach. Mój mały w 29 tygodniu ciąży ważył 1330 gram.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

@Agnes222 super że szyjka się wydłużyła , moja mała w 32 ważyła 1700 :) lekarz stwierdził że nie mam co liczyć na duże dziecko skoro sama nie jestem olbrzymem:p
oby było wszystko ok z wodami trzymam kciuki[emoji110]

hchylhb820bsn4sa.png

@Agnes222 super że szyjka się wydłużyła , moja mała w 32 ważyła 1700 :) lekarz stwierdził że nie mam co liczyć na duże dziecko skoro sama nie jestem olbrzymem:p
oby było wszystko ok z wodami trzymam kciuki[emoji110]

hchylhb820bsn4sa.png

A moje w 30 + 6 1500 g a ja z mezem to dwa duże konie [emoji3] wiec nie wiem po kim Mała drobna raczej bedzie [emoji3] ale
Jest jeszcze błąd pomiaru !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jouliettka nie wiem w sumie.ue czemu przepisał mi te zastrzyki. Z tych nerwów i stresu nie zapytałam.

Izuskam mam nadzieję że to faktycznego e wagowo błąd pomiaru. Chociaż crka urodzona w 34 tc ważyła 1960, więc może po prostu tak mam.

Nie powiem że się nie zestresowałam tą małą ilością wód, tym bardziej że to może być niebezpieczne dla dziecka.
Pocieszyła mnie też trochę mama która stwierdziła że jakby faktycznie było źle to by mnie wziął do szpitala od razu a nie kazał pić i.oezyjechac za tydzień. Natomiast fakt jest taki że przez ostatni czas mało bardzo piłam tzn 2 herbaty dziennie i tyle. Nie mogę też jeść bo dziecko ciśnie na żołądek i nie mam zwyczajnie miejsca.

Agnes pij przede wszystkim wodę mineralną. Minimum 2 litry dziennie ale najlepiej małymi łyczkami.
Bardzo mało pilaś a to grozi odwodnieniem.
Zastrzyków z hepatyna nie przepisuje bez powodu. A masz może obrzęki albo bolą cie nogi?
Nie zamawiaj się. Będzie dobrze ale pamiętaj o płynach to ważne dla Was obojga.

reklama
Agnes pij przede wszystkim wodę mineralną. Minimum 2 litry dziennie ale najlepiej małymi łyczkami.
Bardzo mało pilaś a to grozi odwodnieniem.
Zastrzyków z hepatyna nie przepisuje bez powodu. A masz może obrzęki albo bolą cie nogi?
Nie zamawiaj się. Będzie dobrze ale pamiętaj o płynach to ważne dla Was obojga.
W sumie nie c z tych rzeczy. Może przepisał dlatego że mam rodzić przez CC.

Do góry