Odebrałam dziś wyniki i krzywa cukrowa ok. W sumie wynik praktycznie taki sam jak w 12 tygodniu.
Jestem też po wizycie. Niestety trochę się zdenerwowałam. Mała ok, waży około 1200 g. Niestety skróciła się szyjką w ciągu 4 tygodnie z 3,3 cm na 2,5 cm. Wcześniej było już także że w ciągu 2 tygodni skróciła się 0,5 cm po czym wydłużyła niecałe 3 mm.
Lekarz uspokaja, mówi że nie jest źle i mam się nie denerwować. Za tydzień na kontrolę szyjki. Mam funkcjonować normalnie.
Ostatnio miałam bardzo aktywny czas, w ogóle nie miałam kiedy polezakowac. Dodatkowo długo i mocno kasłałam. Mogło to wszystko mieć wpływ. Teraz zamierzam więcej poleniuchować.
Mam nadzieję, że za tydzień będzie dłuższa.
Zrobiłam też badanie magnezu i potasu. Okazało się, że pomimo brania 3x2 tabletki asparginu i 2x1 magne b6 magnez jest w dolnej granicy normy, natomiast potas jest wysoki. Zwiększe ilość magnezu i powinno być lepiej i skurcze w łydce może prz staną łapać.
Ok musiał się troszkę wygadać bo się zdenerwowałam. Mąż mówi, że przecież nie ma czym bo lekarz mówił, że jest dobrze. Tylko łatwo mu mówić
Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom