reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Tez o tym myslalam bo jak zaczynaja mrowiec i siara leciec to macica twardnieje. A na szczescie jestem sama na sali wiec mozna dzialac [emoji1]

f2w3krntoibfzvtv.png

relgx1hpxnktoe3t.png

A dziękujemy. Mamy sie coraz lepiej, docieramy sie. Aktualnie wylegujemy sie nad jeziorkiem. A jak u Was? jak sie miewasz i jak maly Marcel?

kochany jak spi, od 5-15 jest jego czas i szukamy kompromisu. Generalnie poznajemy się, uczymy się nawzajem ... przestawiam swoja psychikę, staram się adrenalinę ograniczyć i walczę z laktatorem ...niestety z jednej piersi mam o ponad polowe mniej pokarmu i glodomorkowi mojemu nie starcza... a z uwagi na moje historie z ciąży chciałabym by jak najdłużej jadł naturalne. Były łzy i tęsknota za starymi czasami No ale wychodzimy z tego stanu. Mały bardzo odczuwa i przejmuje emocje Wiec tym bardziej trzeba się pozbierać i zaakceptować nowe życie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Oj kochana, widze, ze przechodzilysmy dokladnie to samo... Ale tego sie moglam spodziewać. Trzeba sobie to dobrze poukładać w głowie, bo dla mnie to najwieksza zmiana w moim życiu. Bedzie dobrze buziaków moc dla Was

Witajcie
Ja już od kilku dni schizuje przed jutrzejsza cesarka, a dwie ostatnie noce to spałam po 3 godziny. Do tego po drugiej serii sterydow czułam się o wiele gorzej niż po tej pierwszej w 30 tc. Przez dwa dni Dreszcze, wysokie ciśnienie i tętno, cała skóra czerwona i paląca. Jakiś koszmar. No i z tego stresu i ciśnienia pewnie wysokiego wczorajsze wieczorne Ktg wyszło fatalnie. Mała miała tachykardie do 200 momentami, a średnio 175-190. Po jakiś 30 minutach ciut niżej i lejarz dyżurny stwierdził, ze jest ok. Bardziej sie przejął moimi skurczami bo oczywiście tez miałam, potem z tego stresu cała noc co 7-10 minut mialam twardy brzuch.
No ale wlasnie mam Ktg i jest lepsze. Tętno w miarę ok, momentami tylko do 180, a często niżej. A ja zero skurczy...
Mówię wam jak już mam dość tej ciazy ...
Jak mi jutro nie zrobią tej cesarki to się zapłacze ...a czasem tak bywa, ze jest jakiś nagły zabieg i te planowe przesuwają...
Nie wiem jak przetrwam ten dzisiejszy dzień...

Aga będzie dobrze. Nie denerwuj się. Jutro już będziesz miała córeczkę koło siebie. Tyle czasu na to czekałaś i tyle wytrawlas. Teraz już ostatnia prosta. Dasz radę. Sama widzisz jak reaguje Ty i mała na stres. Będę trzymała jutro za Was mocno kciuki. Głowa do góry, dla córci.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie laski masakra
Moj mały hitler ciagle placze .
Nie wiem od czego i jestemy na etapie weryfikacji [emoji23] czy za malo je z cyca czy od mleka.
Takze spie ok 2h w nocy ( dzis od 4 rano do 6 spalam). Jeszcze troche i bede szurac buzią po podłodze. Jeszcze w domu ruchliwy 5 latek. [emoji23]
Mam nadzieje za za pare dni bd juz dobrze. Daje wam zdjecia Kacperka ale nie dajcie sie zwieść tej niewinnej buźce . [emoji41][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]

20170618_171432.jpg

Załączniki

• 20170618_171432.jpg
    20170618_171432.jpg
    66,6 KB · Wyświetleń: 524
reklama
Do góry