reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Hej dziewczyny:) czy któraś z was zażywa taki lek jak nitrendypina? W ulotce pisze, że nie wolne to stosować w ciąży.... A mi moją gin to przepisala na skurcze.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie bralam.
W większości leków jest tak napisane. Jesli przepisala tzn że to będzie lepsze wyjscie. Jesli nie jestes pewna to mozesz skonsultować sie z innym lekarzem.

xnw4krnt83prf1c3.png

relgx1hpxnktoe3t.png

Ja też zawsze obserwowałam dzieci, nie wprowadzając restrykcyjnej diety. Ale też moje dzieciaki kolek nie mialy. Dietę eliminacyjna też przechodzilismy. CoRka miała uczulenie na cytrusy. Pediatra mówiła,że na jej oko to taki rodzaj,że wyrośnie i faktycznie, koło 4 roku życia przeszło. Teraz normalnie wycina pomarańcze, mandarynki i ukochaną cytrynę :-)
*Jazka ja też się w swój ostatnich ciazach nasluchalam. Poprzednio było ciężko, gorzej niż teraz, po zdjęciu passata chodziłam z rozwarciem miesiąc i urodziłam dwa tygodnie po terminie, sama, bez indukcji. Cofa była mniejsza o te dwa tygodnie i myślę,że tak miało być, czekała na swój czas. A lekarz był i zaskoczony obrotem i sytuacji i zarówno zachwycony.
Teraz parę szwem w szpitalu dawali mi Max.3 tygodnie, a to już 8. Ostatnio na kontroli mój lekarz się zdziwił,że przyszłam, mam nadzieję,że jak najdłużej będzie się tak dziwił, choć rodzenia latem po terminie nie chce powtarzać. Czuję się ociezala, choć przez ostatni tydzień zamiast przytyc, spadlam na wadze. Jestem ciekawa morfologii, bo czuję się kiepsko, idę za tydzień przed samą wizyta,żeby mieć świeże wyniki. Dobrze,że dziś chłodniej.

reklama
Do góry