reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Możliwe ze to malenstwo. Raczej nie zdarza sie tak ze macica twardnieje częściowo.

xnw4krnt83prf1c3.png

Juliettka, być może tak. Ja na wcześniejszym etapie ciazy czasem nie wiedziałam czy to skurcz czy dziecko :) teraz wiem, bo jak dotknę " górkę" i się poruszy to znaczy, ze to nie skurcz:) zwykle przy skurczu twardnieje cała macica, dol tez.
Mi od wczoraj brzuch twardnieje przy każdym moim wstaniu czy zmianie pozycji. Na tym etapie ponoć tak już bywa, tak mi lekarka powiedziała na obchodzie. Dodała tez, ze moja macica nie wie,ze jest dziurawa i zachowuje się normalnie tzn ma skurcze. A zestaw skurcze+ moja dziura w macicy nie wróży dobrze...
Staram sie o tym za dużo nie myśleć żeby nie dostać jakiejś nerwicy.

Dziewczyny jak mnie kuzwa boli ... wyszlam z wanny teraz . Tesknie za pessarem, nie sadzilam ze to kiedyś powiem . Dzien bez niego i maly juz w kanał zszedl na maksa. Mam bole z kregoslupa . Czuje ze szyjka leci . Albo po wczorajszym szyjke lekarz poruszył i wszystko wariuje albo juz mnie godziny od porodowki czekaja . Oby do niedzieli bd rowny 37.0 .
Boje sie isc spac [emoji23][emoji23][emoji23] bo zawsze porody w nocy sie zaczynaja .

Dziewczyny jak mnie kuzwa boli ... wyszlam z wanny teraz . Tesknie za pessarem, nie sadzilam ze to kiedyś powiem . Dzien bez niego i maly juz w kanał zszedl na maksa. Mam bole z kregoslupa . Czuje ze szyjka leci . Albo po wczorajszym szyjke lekarz poruszył i wszystko wariuje albo juz mnie godziny od porodowki czekaja . Oby do niedzieli bd rowny 37.0 .
Boje sie isc spac [emoji23][emoji23][emoji23] bo zawsze porody w nocy sie zaczynaja .

A Tobie nie mówił lekarz ze dopiero od 37.0 dziecko jest kwalifikowane jako donoszone? Mnie straszą ze do niedzieli będzie jako wcześniak Wiec narazie leżę i planuje w niedziele zacząć chodzić po schodach ... szczerze to chyba boje się urodzić i przyrosłam do tego łóżka ;)

Ciekawe która pierwsza urodzi ;) mnie czeka indukcja w następnym tygodniu :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Madzien nie ma się co bać, co byś nie robiła to w końcu i tak cie dopadnie :D a na tym etapie dwa dni w jedna czy w druga stronę to już chyba żadna różnica:D

Nie ma o się bać ... kurczę po tym co dlyszeze dziewczyny po 22h w bólach rodza tonie wiem czy nie na czego się bać..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry