reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczyny. Jestem obecnie w 26 tg. ciąży. W poniedziałek byłam u lekarza i stwierdził skracają się szyjkę macicy z 4 cm- 2.80 cm. Przepisał mi luteinę, magnez i diphergan. Kazał mi cały czas leżeć i wstawać tylko do toalety. Czy któraś mama była w takiej sytuacji? Zdarzają mi się małe skurcze w ciągu dnia. Czy tak może być?
Cześć Janka, Witam Ciebie :-).
każda z nas na tym forum ma jakieś problemy z szyjka. Mi z 4cm na 3,1cm zmniejszyła się 28-29tydz.więc podobnie miałam. Po 2tyg.jak mi zmiękczyla się dostałam luteine, magnez b6, nospe 40. Przez 5tyg.leżenia plackiem praktycznie z poduszką pod tyłkiem nie skróciła się nic. Potem skróciła się do ok. 2,5cm. Teraz nie wiem jaką mam dł. Jutro mam wizytę to poproszę o spr.
Ja raczej skurczy nie miałam, ale dziewczyny mają skurcze. Mnie coś pokuwalo, ale to nie skurcz
Lez jak najwięcej z poduszką pod tyłkien i nie stresuj się, bo to też jest ważne. Będzie dobrze :-)

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem obecnie w 26 tg. ciąży. W poniedziałek byłam u lekarza i stwierdził skracają się szyjkę macicy z 4 cm- 2.80 cm. Przepisał mi luteinę, magnez i diphergan. Kazał mi cały czas leżeć i wstawać tylko do toalety. Czy któraś mama była w takiej sytuacji? Zdarzają mi się małe skurcze w ciągu dnia. Czy tak może być?
Mi problemy ze skrawaniem się szyjki zaczęły się już od 13 tyg. W 25 tyg szyjka skróciła mi się do 2,3 cm i wtedy założyli mi pessar( zakładany jest jak szyjka skróci się poniżej 2,5cm) biorę luteine 3×100, duphason 3x, magne B6 3x, a skorcze mam od 19 tyg, po założeniu passera zdążają się już sporadycznie wiec nie są groźne. Najważniejsze to leżeć ile tylko dasz rade, nie stresować się bo to wszystko działa na organizm. Będzie dobrze, tylko trzeba o siebie zadbać :)

Hej dziewczynki. Mnie codziennie po 6 budzi słoneczko.
A wczoraj znów jakos były przemyślania przed snem. Dzieciątko zaplanawone chciane a takie jakieś wątpliwości mnie naszły a to jak będzie, czy uda mi sie 2 lata z małą posiedzieć czy wczesniej do pracy, czy właśnie będę miała gdzie wrócić- mimo że umowa na czas nieokreślony i inne takie tam.....
Ale dzis nowy dzień, sloneczny i nowe nastawienie.... A w przyszłym tygodniu nawet po 26/27stopni wiec u mnie będzie krzesełko na balkonie i czytanie książek [emoji3]

xnw4krnt83prf1c3.png

Witam i ja, leze z Ktg, a za oknem słońce i tradycyjne remontowe odgłosy i wrzaski panów robotników:)
Noc była ciekawa bo pod nami jest psychiatryk i jakaś pani darła się na cały regulator: jezuuuu ratunku pomocy :szok: i tak dopóki nie zasnęłam czyli pewnie po 24. Wczoraj za to wrzeszczał przez cały dzień jakiś pan ale jego repertuar był mniej urozmaicony: aaaaaaaaaaa
Takie małe szpitalne atrakcje.
Niech ten dzień mija szybko, potem weekend i kolejny tydzień :)

Pogoda piękna a ja od rana wkurzona. Mój mąż chory od kilku dni oczywiście do lekarza się nie wybrał pomimo moich próśb. Właśnie łaskawie pojechał bo najprawdopodobniej ma anginę. On chory to jeszcze nie taki problem ale co gorsze chyba mnie zaraził [emoji58] wczoraj tylko trochę kaslalam bo drapało w gardle a dziś obudził się z bólem gardła, tylko gardło boli mnie w okolicy krtani. Mam nadzieję, że to nie będzie angina[emoji58]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Juliettka, współczuje ...zacznij lepiej szybko akcje profilaktyczną wszystkimi możliwymi sposobami z czosnkiem, imbirem i miodem na czele;) choć jedli to angina to raczej tylko antybiotyk pomoze:(

Już zaczęłam. Od razu jak mąż się rozchorował.
Dziewczyny miałyście podwyższone neutrofile w ciąży?
Odebrałam badania i leukocyty i neutrofile są podwyższone do tego pH moczu również podwyższone. Zacznę stosować żurawinę i Wit c na zakwaszenie.

Witam się i ja sloneczko piękne dziś:)
Justyna powiem Ci że wyniki jak na końcówkę ciąży masz naprawdę super też spróbuje z tym szpinakiem.
Madzien dzidzia rosnie tylko się cieszyć:)
Jouliettka poplukaj gardło ciepła woda z solą może nie będzie tak źle.
Witaj Janka też jestem w 26 tc. W 16 tc szyjka skróciła się do 26 mm i leki leżenie szpital i nadal się trzyma jak mierzą to 26-30mm ma więc jest dobrze. ale lekarz twierdzi że do terminu na pewno nie wytrzyma:/ ja też mam skurcze i przez nie boją się założyć pessar bo już mialam i mi spadł i leżę grzecznie żeby tylko rozwarcie się nie zrobiło. Też dasz rade

reklama
Angina u męża potwierdzona [emoji50] i teraz nie wiem czy sama mam się dziś wybrać do lekarza bo moje wyniki mogą wskazywać również na infekcję. A wiadomo weekend idzie

Do góry