reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochane. A moja koleżankę mieli dIsiaj wypisać, a po usg okazało się że szyjka się skrócona i szew ledwie trzyma i widzą ja karetka do Krakowa na ujastek

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
[emoji33] Nic innego mi nie przychodzi do głowy.....

xnw4krnt83prf1c3.png

Jazka trzymam kciuki za to żebyś jak najdłużej wytrzymała.
Jeju z tymi szyjkami to też. Marcysia w którym tyg jest?
U mnie dopiero 29 leci. Dłuży mi się niemiłosiernie.

Miałam usg:)
Z tego stresu nie spytałam o wagę dziecka ale powiedział, ze mała jest " grubaska" wiec chyba dobrze;)
Blizna bardzo cienka, powiedział ze nie jest w stanie powiedzieć mi czy tam jest jeszcze kawalątek tkanki czy nie. Może być z pół milimetra, a może wcale. Uspokajał mnie, mówił, ze nie powinno się nic złego stać dopóki nie będę mieć skurczy. Spytałam czy rzeczywiście mam tylko lezec skoro mnie boli to miejsce. Powiedział, ze mam lezec i kilka razy powtórzył, ze w szpitalu jestem bezpieczna...
Ogólnie mnie uspokoił. Wiec cóż...leze dalej.

Hej dziewczyny trochę nadrobiłam bo ostatnio nie mam na nic czasu, dodatkowo piękna pogoda więc córcia ciągnie ciągle na dwór, nie ma czasu na odpoczynek. Dziś byłam na badaniach i czekam na wyniki, ostatnio trochę poleciała morfologia. Jak znów będzie gorzej to zastosuje metodę raty jabłka nabijane gwoźdźmi. Obawiam się, że jak włącza żelazo to w ogóle się nie załatwię.
Aga muszę spróbować tych czopów co pisałaś bo zwykle na mnie niewiele działają. Dobrze, że dziś Cię uspokoiło tym USG, najważniejsze że jesteś w szpitalu i mogą wszystko kontrolować. Przerąbane nasz z tymi hałasami za oknem bo nawet odpocząć nie można.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Aga fajnie że doczekałas się tego usg, i super podejście lekarza że umie uspokoić. Ma rację w szpitalu jesteś bezpieczna a nasze nastawienie jak jesteśmy spokojne, dobrej mysli dużo pomaga:)
Jouliettka ja kiedyś brałam takie żelazo ascofer i po nim to non stop latałam do łazienki kilka razy dziennie więc efekt był odwrotny. Tyle że ja nie mam problemów z zaparciami a u każdego pewnie inaczej działa. W przyszłym tyg też muszę zrobić badania bo ostatnio też wyniki mi poleciały:/

Zobaczymy niebawem jak się ukażą wyniki czy trzeba żelazo czy nie. Ale metodą mojego taty z nadziewane jabłek gwoźdźmi jest sprawdzona, więc zobaczymy.
Mnie dziś naszła ochota na leczo i właśnie je szykuje [emoji4]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Joulietta jedz liście szpinaku są rewelacyjne na żelazko. Jem codziennie po 3,4szt.surowych liści na kanapce i w ciągu m-ca hemoglobina podniosła mi się do góry o 1,4. Pistacje też mają żelazko.
Jak lubisz wątrobke, żółtko jajka i kaszanke to też wskazane. Ja tego nie jadłam.
Żeby żelaza dobrze się wchłanialo trzeba wit. C stosować i ja pije sok świeżej 2/2cytryny. Efekt jest jak widać. Wczoraj odebrałam morfologie i mam 12,6 :-)
Powodzenia.

Jazka leż tak jak dziewczyny piszą. Poduszka pod tyłek. W ciągu 5tyg.nawet nie drgnęła mi szyjka. Do tej pory tak leżę, a zaraz zacznę 39tydz.:-D

reklama
Aga czyli jest dobrze i super lekarz z fajnym podejsciem.
Jouliettka metoda Twojego taty dobra haha [emoji13].
Mnie naszla ochota na czekolade i jest..... Moze mnie troche przyhamuje z rozwolnieniem. Musze tez zrezygnować albo tylko minimum warzyw i owoców. Ale po porodzie bedzie i mloda kapustka i leczo.... I chodzi jeszcze botwinka za mną.

xnw4krnt83prf1c3.png

Do góry