reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dziewczyny, tak jak pisałyśmy do Niny o czopie zastanawiam się czy mi ten czop się nie odkeja etapami? Wcześniej mialam upław taki kremowy nie za duży. Konsystencja jak przy okresie i bez zapachu. Dziś miałam ten sam kolor po nocy ale dosłownie ociupinke. Ten czop jest duży?
Nie mam wrażenia, żeby wody mi się sączyły.
Czop nie musi w ogole sie wiazac z wodami. Ja mialam taka dziwna sytuacje w poprzedniej ciazy. Niemal rowno miesiac przed porodem mialam wyjety pessar, od razu rozwarcie i znim chodzilam. Jak juz pisalam, w karcie mam,ze 2-3 bylo. I w dzien porodu przy wizycie w wc przed badaniem wylecialo ze mnie tak duuzo sluzu z krwia, takiego innego, nie umiem opisac,ale tak wlasnie wyobrazalam sobie czop. Lekarz wtedy powiedzial,ze mam 4 cm i on watpi,ze to czop, bo przeciez juz mialam rozwarcie,a powinien odejsc przed nim. Takze nie do konca jestem pewna,czy to bylo to.
Kurcze, odpisuje,ale w sumie nie wiem, czy Ci cokolwiek pomoge.
Co do tych dzieciakow... To mi sie taka historia kojarzy, jak lezalam z 1,5 roczna cora na dzieciecym i w nocy przywiezli takich mlodych gniewnych. 15latka w ciazy, 16 latek agresywny, oboje pod wplywem. Policjant go trzymal chyba kolo trzech godzin na glebie, tak wiecie, jak na filmach. To bylo przerazajace, bo potem przyjechal jego ojciec,ze on sie nie zgadza na pobyt syna w szpitalu, bo nie bierze odpowiedzialnosci, jak skrzywdzi dzieci na oddziale! Rozumiecie? Kazali nam z tymi malenstwami sie na salach pozamykac i nie wychodzic. Bardzo nieprzyjemne doswiadczenie. Pielegniarki mowili,ze mlodzienca znaja, trafia tam co jakis czas, poznajw je na ulicy i grozi!
Takze ja popieram jak najbardziej, trzeba reagowac od malego. Chcialabym qierzyc naiwnie w sprawiedliwosc itp, ale same wiecie, jak to jest w rzeczywistosci.

3jvzk6nlz1lskrlv.png

klz9iei3ix58gyxt.png

oar8ugpjd5lso2is.png

Dziewczyny, małe zwycięstwo, wlasnie sie dowiedziałam od dyrektorki, ze jednak jest decyzja, ze ten chłopak nie jedzie na wycieczkę:) a po powrocie dzieci z wycieczki szkoła będzie dalej próbowała sprawę rozwiązać, beda podejmować stosowne kroki bo nie zgadzają się na takie zachowanie dziecka w szkole.
Powiem wam, ze odetchnęłam z ulga:)

No to teraz muszę zaczac młodego pakować. Nie wiem czy nie skończę wieczorem na IP bo przez te nerwy nam skurcze, a do tego mała jakos się dziś rzadko rusza...

Dziewczyny, małe zwycięstwo, wlasnie sie dowiedziałam od dyrektorki, ze jednak jest decyzja, ze ten chłopak nie jedzie na wycieczkę:) a po powrocie dzieci z wycieczki szkoła będzie dalej próbowała sprawę rozwiązać, beda podejmować stosowne kroki bo nie zgadzają się na takie zachowanie dziecka w szkole.
Powiem wam, ze odetchnęłam z ulga:)

No to teraz muszę zaczac młodego pakować. Nie wiem czy nie skończę wieczorem na IP bo przez te nerwy nam skurcze, a do tego mała jakos się dziś rzadko rusza...
Super. Gratulacje. Maly ale znaczący krok. Powoli powoli sie uda

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie,
ja od wczorajszego wieczora mam stres straszliwy w związku ze sprawa bicia mojego syna w szkole, już mi się nie chce pisać nawet o tym. Dziś od rana wydzwaniam po komisariatach i do kuratorium, a brzuch cały czas jak kamien przez to, ciśnienie mi się podniosło bo na twarzy jestem czerwona. Nie wiem co zrobic żeby wyluzować, nie umiem po prostu. Opilam się melisy, chyba jeszcze jakiś ziołowy lek na uspokojenie wezme.
W nocy przez to nie spałam prawie wcale. Wychodzi na to, ze w naszym kraju sprawca przemocy jest bezkarny, a ofiara jest kompletnie bezbronna i nie może liczyć na bezpieczeństwo.
Jak ja dziś przez to nie urodzę to jakiś cud będzie...

Zgłoś to na policję i zrób zawiadomienie oficjalne do dyrekcji i poinformuj ze jesli nic nie zrobia to zgłaszasz sprawę do kuratorium, w przeciwnym razie sprawa zostanie nagłośniona medialnie.

Ciężko w takiej sytuacji pozostać spokojnym...

Sorry post napisałam nie czytając poprzednich ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny:)
Wypiłam kolejna melisę i zjadłam ziołowy valerin.
Mój syn bardzo chce jechać na te wycieczkę, popłakał się rano jak mu powiedziałam ze kozę nie jechać. ja tez sue popłakałam razem z nim bo strasznie mi go żal.
Agata, Java ogole się nie kontaktuje z rodzicami tego chłopca bo to by było bez sensu. Oni kłamią i bronią syna mimo, ze i inne dzieci i nauczyciele przedstawiali przeciez swoje wersje zdarzeń. Robimy tak jak napisałaś, kontakt tylko przez szkole. Dyrekcja i wychowawca są po naszej stronie ale nie maja już " narzędzi" do działań. Zaproponowali terapie w jakiejś tam placówce, zero zainteresowania rodziców. Każdy jego wybryk tłumacza, ze to nie jego wina.
Madzien, mój syn nie jest aniołem, tez stwarza problemy, dostaje uwagi ze np przeszkadza na lekcji. Jest bardzo ruchliwy, potrafi być niegrzeczny. Ale nigdy nikogo nie uderzył, nigdy nie miałam na niego takiej skargi. Wręcz był chwalony za to ze zawsze staje w obronie dziecka, które jest krzywdzone.
Nie wiem skąd bym miala wziąć tak szybko opinie psychologa ze mój syn jest grzeczny, zreszta byłaby to nieprawda bo nie jest, jak większość chłopców.
Na racie napisałam pismo, które zaniesiemy na policję do wydziału nieletnich i zobaczymy co będzie dalej. Oni skierują to pewnie do sądu rodzinnego.
Mówię wam, masakra. Czuje się strasznie bezsilna i żal mi mojego dziecka. I oczywiście nam pecha bo wdzystko to się dzieje teraz kiedy jestem w takiej trudnej ciazy.

Opinia biegłego psychologa sądowego jest potrzebna :/ a szkoła nie mize zawiesić tego dziecka? A jak nie to może z prawnikiem rodzinnym się skontaktować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry