reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A lekarz ma w planach zalozyc ci szew albo pessar ?
Plan jest ale na razie czekamy. Jeśli mi założy to będę spokojniejsza, bo jednak nie mam opcji tylko leżeć non stop.

Inis to my jesteśmy w bardzo zbliżonym terminie. Bo u mnie 20 tygodni skończonych będzie w poniedziałek, a we wtorek USG połówkowe. A co się u Ciebie dzieje?

U mnie rozwarcie od 14tc i miękka szyjka. Pessar w planach [emoji1] USG połówkowe mam w poniedziałek popołudniu [emoji4]
Wiesz już jaka płeć?

Plan jest ale na razie czekamy. Jeśli mi założy to będę spokojniejsza, bo jednak nie mam opcji tylko leżeć non stop.

U mnie rozwarcie od 14tc i miękka szyjka. Pessar w planach [emoji1] USG połówkowe mam w poniedziałek popołudniu [emoji4]
Wiesz już jaka płeć?
Na 100% będzie synuś. Mam w domu córeczkę to będzie parka[emoji4]

To faktycznie u Ciebie wcześniej na takie sytuacje. A lekarz coś wspomina o pessarze? Na pewno blabyś spokojniejsza i nie martwiła się tak o dzidziusia. A Ty znasz płeć?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja piłam sok żurawinowy wcześniej się skończył mi się już ponad tydzień temu. Muszę nowy kupić i może jakiś jeszcze zurawit czy zwykła witaminę C.
Gin powiedział, ze skoro nie na leukocytów i krwi w moczu, ani białka to pewnie po prostu zanieczyszczona próbka. Ja tez biorę lactovaginal wiec może i z niego jakies bakterie sie tam dostały.

Dzięki wam za analizę w każdym razie :)
Aga a weź sobie może zrób dla spokoju jeszcze jeden wynik

Dziewczyny wstalam nie dawno pojechać po Angele, jak byłam w toalecie zauważyłam uplawy z malutką ilością krwi. Od wczorajszego założenia leżę. Podejrzewam że może jakieś naczynko pękło podczas zakładania bo malutko było. Co o tym myślicie? Narazie czysto jest...

Dziewczyny wstalam nie dawno pojechać po Angele, jak byłam w toalecie zauważyłam uplawy z malutką ilością krwi. Od wczorajszego założenia leżę. Podejrzewam że może jakieś naczynko pękło podczas zakładania bo malutko było. Co o tym myślicie? Narazie czysto jest...

Zapewne przez założenie pessera, teraz jest tam wszystko bardzo ukrwione. Obserwuj jak coś to IP.

Mi po badaniu i wzierniku zdarzyło się ociupinkę podplamić, tak samo jak z powodu mocniejszego parcia w toalecie.

reklama
Dzień dobry mamunie! Licznik przeskoczył na 36.0 więc jest już pięknie i powinnam się cieszyć i nie bać i w ogóle skakać pod sufit ale jakoś nie mogę. Nie wiem czy to stres już przed porodem czy hormony czy ogólne złe samopoczucie tak wpływa na moją psychikę i emocje ale ponura jakaś jestem. Trudno. Przejdzie. Równo za tydzień szpital a do tego czasu postanowiłam, że się lenię i odpoczywam ile wlezie. W nocy wstałam o 3 i do 5 czytałam bo nie było szans na spanie. Teraz kawka, internet i zaraz idę dalej spać :)
Agatka, ale Tobie już dobrze. Według moich wyliczeń w pt.wskoczy mi 34tydz. A według mojego gin. W nd. Jesteś już całkowicie spakowana do szpitala?
Położna mówiła, żeby ok. 36tyg.sie spakować. W tym tyg.ostatnie ubranka kupione mają przyjść to szybko je upiore. Nie mam jeszcze koszul dla siebie, szlafroka i staników do karmienia. Nie wiem kiedy staniki kupić? Czekam na wizytę w pt.i może pozwoli mi prasować bo nic nie tkniete. Po wizycie planuje umówić się z położną na oglądanie oddział u i dogadania co i jak?
@nina 07.06 szok!!! U nas w zachodniopomorskim zimno,wczoraj jakiś śnieg z deszczem i grad popada lekko ale takiej zimy to się nie spodziewałam już.
@diana22 dobrze, że Ci założyli. Będziesz pewnie spokojniejsza. Zastanawiam się dlaczego ja miałam od razu zaproponowany szew a nie krążek. Od czego to zależy? Bo założenie szwu to szpital, znieczulenie i jednak ryzyko duże. Może od miękkości szyjki?
@AgaBabajaga daj znaka po wizycie!

Do góry