reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A lekarz ma w planach zalozyc ci szew albo pessar ?
Plan jest ale na razie czekamy. Jeśli mi założy to będę spokojniejsza, bo jednak nie mam opcji tylko leżeć non stop.

Inis to my jesteśmy w bardzo zbliżonym terminie. Bo u mnie 20 tygodni skończonych będzie w poniedziałek, a we wtorek USG połówkowe. A co się u Ciebie dzieje?

U mnie rozwarcie od 14tc i miękka szyjka. Pessar w planach [emoji1] USG połówkowe mam w poniedziałek popołudniu [emoji4]
Wiesz już jaka płeć?

Plan jest ale na razie czekamy. Jeśli mi założy to będę spokojniejsza, bo jednak nie mam opcji tylko leżeć non stop.

U mnie rozwarcie od 14tc i miękka szyjka. Pessar w planach [emoji1] USG połówkowe mam w poniedziałek popołudniu [emoji4]
Wiesz już jaka płeć?
Na 100% będzie synuś. Mam w domu córeczkę to będzie parka[emoji4]

To faktycznie u Ciebie wcześniej na takie sytuacje. A lekarz coś wspomina o pessarze? Na pewno blabyś spokojniejsza i nie martwiła się tak o dzidziusia. A Ty znasz płeć?

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja piłam sok żurawinowy wcześniej się skończył mi się już ponad tydzień temu. Muszę nowy kupić i może jakiś jeszcze zurawit czy zwykła witaminę C.
Gin powiedział, ze skoro nie na leukocytów i krwi w moczu, ani białka to pewnie po prostu zanieczyszczona próbka. Ja tez biorę lactovaginal wiec może i z niego jakies bakterie sie tam dostały.

Dzięki wam za analizę w każdym razie :)
Aga a weź sobie może zrób dla spokoju jeszcze jeden wynik

Dziewczyny wstalam nie dawno pojechać po Angele, jak byłam w toalecie zauważyłam uplawy z malutką ilością krwi. Od wczorajszego założenia leżę. Podejrzewam że może jakieś naczynko pękło podczas zakładania bo malutko było. Co o tym myślicie? Narazie czysto jest...

Dziewczyny wstalam nie dawno pojechać po Angele, jak byłam w toalecie zauważyłam uplawy z malutką ilością krwi. Od wczorajszego założenia leżę. Podejrzewam że może jakieś naczynko pękło podczas zakładania bo malutko było. Co o tym myślicie? Narazie czysto jest...

Zapewne przez założenie pessera, teraz jest tam wszystko bardzo ukrwione. Obserwuj jak coś to IP.

Mi po badaniu i wzierniku zdarzyło się ociupinkę podplamić, tak samo jak z powodu mocniejszego parcia w toalecie.

reklama
Dzień dobry mamunie! Licznik przeskoczył na 36.0 więc jest już pięknie i powinnam się cieszyć i nie bać i w ogóle skakać pod sufit ale jakoś nie mogę. Nie wiem czy to stres już przed porodem czy hormony czy ogólne złe samopoczucie tak wpływa na moją psychikę i emocje ale ponura jakaś jestem. Trudno. Przejdzie. Równo za tydzień szpital a do tego czasu postanowiłam, że się lenię i odpoczywam ile wlezie. W nocy wstałam o 3 i do 5 czytałam bo nie było szans na spanie. Teraz kawka, internet i zaraz idę dalej spać :)
Agatka, ale Tobie już dobrze. Według moich wyliczeń w pt.wskoczy mi 34tydz. A według mojego gin. W nd. Jesteś już całkowicie spakowana do szpitala?
Położna mówiła, żeby ok. 36tyg.sie spakować. W tym tyg.ostatnie ubranka kupione mają przyjść to szybko je upiore. Nie mam jeszcze koszul dla siebie, szlafroka i staników do karmienia. Nie wiem kiedy staniki kupić? Czekam na wizytę w pt.i może pozwoli mi prasować bo nic nie tkniete. Po wizycie planuje umówić się z położną na oglądanie oddział u i dogadania co i jak?
@nina 07.06 szok!!! U nas w zachodniopomorskim zimno,wczoraj jakiś śnieg z deszczem i grad popada lekko ale takiej zimy to się nie spodziewałam już.
@diana22 dobrze, że Ci założyli. Będziesz pewnie spokojniejsza. Zastanawiam się dlaczego ja miałam od razu zaproponowany szew a nie krążek. Od czego to zależy? Bo założenie szwu to szpital, znieczulenie i jednak ryzyko duże. Może od miękkości szyjki?
@AgaBabajaga daj znaka po wizycie!

Do góry