reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wróciłam od gina.
Mam trochę bakterii w moczu ale on powiedział, ze to nic takiego, ze mało ich jest i nic nie robimy na razie. Norma tych bakterii chyba jest do 130, a u mnie jest 164. Trochę mnie to martwi bo nigdy nie było bakterii...może powinnam cos jednak na to dostać.
Nie mogę zdjęcia wrzucić ale najważniejsze parametry sa takie:

Badanie ogólne:
Mocz lekko mętny
Ph8
Glukoza, Katony, białko, krew, leukocyty itd nieobecne
Osad moczu:
Erytrocyty 4,30 Norma 0 - 30,70
Leukocyty 2,80. Norma 0- 39
Nabłonku płaskie 4,30 Norma 0- 46,60
Wałeczki 0,27. Norma do 2,40
Bakterie 164,80. Norma do 130

Znacie się na tym? Ja nie mam żadnych objawów, gin to olał ...a może powinnam cos brać na to?

reklama
Zdjęcie pessara nie boli tak jak zakładanie tylko dyskomfort czujesz. Nie powinnaś go czuć i jak tak jest to wszystko ok. On się przesuwa raz w górę raz w dół i to normalne. Ja po luteina dopochwowej dostałam infekcji i teraz tylko pod język 2x2. Jakbyś miała duże upławy to przejdź się wcześniej na wizytę żeby dostać coś na infekcje bo jak ja złapiesz to narobić może więcej szkody niż pożytku a pessar to ciało obce + luteina która też jednak ręką aplikukesz i jest większe ryzyko że coś się pojawi.

Wróciłam od gina.
Mam trochę bakterii w moczu ale on powiedział, ze to nic takiego, ze mało ich jest i nic nie robimy na razie. Norma tych bakterii chyba jest do 130, a u mnie jest 164. Trochę mnie to martwi bo nigdy nie było bakterii...może powinnam cos jednak na to dostać.

Badanie ogólne:
Mocz lekko mętny
Ph8
Osad moczu:

Znacie się na tym? Ja nie mam żadnych objawów, gin to olał ...a może powinnam cos brać na to?
Aga. Mi też wyszło więcej bakteri i mój gin równiez powiedział tak samo że jak nie ma innych objawów to jest to dopuszczalne i nie robi się nic z tym :) także luzik

Wróciłam od gina.

Badanie ogólne:
Mocz lekko mętny
Ph8
Osad moczu:

Możesz sobie kupić jakiś preparat z żurawiną. Ja zawsze mam nieliczny bakterie, ale nie ma leukocytów za dużo to żurawina powinna pomóc.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja piłam sok żurawinowy wcześniej się skończył mi się już ponad tydzień temu. Muszę nowy kupić i może jakiś jeszcze zurawit czy zwykła witaminę C.
Gin powiedział, ze skoro nie na leukocytów i krwi w moczu, ani białka to pewnie po prostu zanieczyszczona próbka. Ja tez biorę lactovaginal wiec może i z niego jakies bakterie sie tam dostały.

Dzięki wam za analizę w każdym razie :)

reklama
Zdjęcie pessara nie boli tak jak zakładanie tylko dyskomfort czujesz. Nie powinnaś go czuć i jak tak jest to wszystko ok. On się przesuwa raz w górę raz w dół i to normalne. Ja po luteina dopochwowej dostałam infekcji i teraz tylko pod język 2x2. Jakbyś miała duże upławy to przejdź się wcześniej na wizytę żeby dostać coś na infekcje bo jak ja złapiesz to narobić może więcej szkody niż pożytku a pessar to ciało obce + luteina która też jednak ręką aplikukesz i jest większe ryzyko że coś się pojawi.
Ufff.... To dobrze.
Ja luteiny nie mam ale raz na tydzień aplikuje Macmiror complex 500-przeciw infekcjom. Infekcji jakichkolwiek na szczescie brak a co do uplawow to jest ok.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry