reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia taka zime mamy w okolicach Częstochowy;-) chyba bociany sie wyprowadza jak tak dalej bedzie:baffled: ja spac nie moge bo non stop sypie i wieje. Aga to dzisiaj znow na przeglad;-)
Ja odkad mam zalozony pessar to go wcale nie czuje. Wiadomo jak sobie cos aplikuje dopochwowo to wtedy czuje go pod palcem. Ale slyszalam ze niektore dziewczyny musza sie do tego przyzwyczaic moze budowa wewnetrzna tez ma na to wplyw czy sie czuje czy nie. Zawsze cos cie juz chroni. Ja jestem z krazkiem od polowy stycznia wiec juz troche czasu minelo a nadal jak ide do lazienki to wszystko robie tak delikatnie bo mam stresa zeby nie wypadł :rofl2:

reklama
Hej dziewczyny :) u mnie w Katowicach tez taka zima jak u Niny ;) przekonuje mala ciagle, zeby siedziala w brzuszku u mamusi, bo w taka pogode lepiej, zeby nie wychodzila [emoji14]
Noc mialam spokojna z jedna tylko pobudka. Zaraz znow zmierze sobie cisnienie, bo wieczorem znow bylo troche ponad 140/90 :( na szczescie po leku spada, wiec na razie na IP nie ma potrzeby jechac

Aga - powodzenia na wizycie :)

Diana - zazdroszczę pessara, wiem że też by mi dał spokój. Bolało?

Melduje, że ekspres odkamieniony i wyczyszczony :) teraz czekam na dostawę kawy razem z zakupami haha :D

Aaa no i musze się pochwalić - w piątek będzie 20tc! Piękna liczba :D
A lekarz ma w planach zalozyc ci szew albo pessar ?

Hej dziewczyny :) u mnie w Katowicach tez taka zima jak u Niny ;) przekonuje mala ciagle, zeby siedziala w brzuszku u mamusi, bo w taka pogode lepiej, zeby nie wychodzila [emoji14]
Noc mialam spokojna z jedna tylko pobudka. Zaraz znow zmierze sobie cisnienie, bo wieczorem znow bylo troche ponad 140/90 :( na szczescie po leku spada, wiec na razie na IP nie ma potrzeby jechac
Mieszkamy niedaleko [emoji4] ja Dąbrowa Górnicza.

Witajcie po świętach. Jak nas też za oknem zima. Dziewczyny zazdroszczę Wam pessara. W poprzedniej ciąży miałam i to taki super komfort że coś Ci pomaga i że skoro nie spada to wszystko ok. Mi teraz niestety spadl na drugi dzień po założeniu i jeżeli spróbujemy go założyć to tylko w szpitalu żeby obserwować skurcze. Szew to już wogole odpada bo tym bardziej może podrażnić szyjkę do skurczy:/ także póki szyjka ok i nie skraca się dalej to mam jak najwięcej leżeć a z dwójką dzieci to nie jest łatwe

Aga - powodzenia na wizycie :)

Diana - zazdroszczę pessara, wiem że też by mi dał spokój. Bolało?

Melduje, że ekspres odkamieniony i wyczyszczony :) teraz czekam na dostawę kawy razem z zakupami haha :D

Aaa no i musze się pochwalić - w piątek będzie 20tc! Piękna liczba :D
Nie boli ale lekki dyskomfort był w trakcie zakładania- akurat u mnie trzeba było go odpowiednio wprowadzić, obrać kierunek. Z tego co pamiętam to ja mam tyłozgięcie więc może dlatego tak było

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie po świętach. Jak nas też za oknem zima. Dziewczyny zazdroszczę Wam pessara. W poprzedniej ciąży miałam i to taki super komfort że coś Ci pomaga i że skoro nie spada to wszystko ok. Mi teraz niestety spadl na drugi dzień po założeniu i jeżeli spróbujemy go założyć to tylko w szpitalu żeby obserwować skurcze. Szew to już wogole odpada bo tym bardziej może podrażnić szyjkę do skurczy:/ także póki szyjka ok i nie skraca się dalej to mam jak najwięcej leżeć a z dwójką dzieci to nie jest łatwe
Kochana a jak wygląda jak pessar sie zsunie ? Czasem sie zastanawiam czy da sie to przeoczyć [emoji4]

Dziewczyny a odnośnie magnezu to mi zawsze lekarz kazał brać magnezin. To podobno taki typowo dla ciężarnych właśnie. Mam porównanie z asmagiem to dużo lepszy. Narażone wystarcza mi 3x1 tablicy. A asmagiem musiałabym brać ich z 10 dziennie. Z probiotykow też polecam diclofor zwłaszcza dla dzieci to on jest najlepszy

reklama
Do góry