reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Juliettka
Miałyśmy po jednej cesarce. To się niestety zdarza i wcale nie tak znowu rzadko tylko się o tym nie mówi. Dlatego lepuej jednak rodzic naturalnie jedli oczywiście można.

Powinni o tym mówić, w końcu jest tak dużo cesarek na życzenie. A przecież jednak to operacja, która wielokrotnie ratuje maluszka i mamę ale powinno się ją wykorzystać gdy są do tego wskazania. Trzymam za Was dziewczyny mocno kciuki.

reklama
Dzięki Kathleen, jak wracałam dziś z tej Inflanckiej to przejeżdżałam obok twojego szpitala i się zastanawiałam co ty tam robisz i jsk dajesz rade tyle czasu... ile ty już tam właściwie jesteś?

@AgaBabajaga dobrze że nic się nie dzieje złego że od razu nie straszył, bo kelejny lekarz który daje ci czas co najmniej do 32 tc. Poza tym masz określony termin kiedy do szpitala wiec możesz sie jakos do tego nastawić. Bedzie dobrze, musisz dalej sie oszczędzać i dasz radę. A sterydami sie nie martw. Dużo kobiet je dostaje i nie ma dowodów konkretnych że powodują działania niepożądane. Ja dostałam sterydy jak byłam w 26tc (dexaven) teraz mam 32tc. Ale mam taka cichutką nadzieję że jak wytrzymałam od ostatniego pobytu w szpitalu 6 tygodni to moze jeszcze uda mi sie teraz doczekac te 5-6 tygodni... I chciałabym w tym czasie pozbyć sie tych wszystkich cholernych infekcji...

@Kathleen006 jak dobrze, ze sie odezwalas i jestes jeszcze w dwupaku :)

@AgaBabajaga jestem pewna, ze dasz rade wytrwac do tego terminu. Twoj lekarz na pewno wie co robi :)

@nina 07.06 jak mecza Cie ciagle infekcje to proponuje zmienic Ci plyny do higieny intymnej na szare mydlo ze srebrem :) mi to pomoglo, a tez mnie meczyly infekcje od poczatku ciazy.

@Justyna_maj2017 od stycznia mam jazde z antybiotykami... Jak wzielam pierwszy antybiotyk to sie zaczęły inne france przyplatywac... I też probiotyki doustne, dowcipne i nic nie dają... Zreszta ostatnio z polożną gadalam i była ostatnio na szkoleniach i po wzieciu antybiotyku probiotyk trzeba brac co najmniej 2 miesiace... Tego juz nikt nie mowi...

@Justyna_maj2017 od stycznia mam jazde z antybiotykami... Jak wzielam pierwszy antybiotyk to sie zaczęły inne france przyplatywac... I też probiotyki doustne, dowcipne i nic nie dają... Zreszta ostatnio z polożną gadalam i była ostatnio na szkoleniach i po wzieciu antybiotyku probiotyk trzeba brac co najmniej 2 miesiace... Tego juz nikt nie mowi...
I najlepiej podczas brania antybiotyku i jakiś czas po w podwójnej dawce.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Najlepiej gdyby po leczeniu antybiotykim dalo sie tak szybko "zainstalować" te dobre bakterie a z tymi jest problem... Teraz mysle sobie kupic jeszcze inny probiotyk immuferyna sie chyba to nazywalo i oprocz tego ze probiotyk to jeszcze przy niskiej hemoglobinie dobry bo cos tam z zelaza ma. Warto tez tego spróbować...

reklama
Ja sama jeżeli chodzi o probiotyk to tylko dicoflor 60 ( nieliczny z przebadanych), provag i lactovaginal i oczywiście sok z kiszonej kapusty. Wszystkie kiszonki mają dużo probiotyków [emoji3]

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry