reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja po wizycie. Gin powiedział, ze prawdopodobnie 10 maja, czyli jak skończę 32 tc, położy mnie już w szpitalu tak do końca i poda sterydy jednak :( ehhh
Za tydzień kolejne usg...

Agunia, nic się nie martw. Zdążysz się przygotować. Znasz przynajmniej datę. A ja jeszcze nie wiem kiedy do szpitala trafie na stałe. Spakujesz sobie jakieś książki, laptopa. Tylko pewnie będziesz musiała załatwić opiekę nad synkiem. Kochana powiedział Ci jaki sterydy dostaniesz? Ja mam dostać Celeston (jeśli dobrze zapamietalam)

Agunia, nic się nie martw. Zdążysz się przygotować. Znasz przynajmniej datę. A ja jeszcze nie wiem kiedy do szpitala trafie na stałe. Spakujesz sobie jakieś książki, laptopa. Tylko pewnie będziesz musiała załatwić opiekę nad synkiem. Kochana powiedział Ci jaki sterydy dostaniesz? Ja mam dostać Celeston (jeśli dobrze zapamietalam)
Dziwi mnie ze wam daja te sterydy . Ja mam 31 tydz . Pessar siedzi . Nie wiem ile mam szyjki. Ale moj lekarz mi nie mowi nic o sterydach .

Madzien, nam podają sterydy, bo nasza ciaze nie można do końca przewidzieć i zaplanować. Z dnia na dzień macica może rozejsc się znacznie i będzie potrzebne cięcie z dnia na dzień, dlatego muszą przygotować dziecko na taką ewentualność. W późniejszym tc dziecko mogłoby już sobie poradzić z samodzielnym oddychaniem. Stąd podanie sterydów w takim czasie

Madzien, nam podają sterydy, bo nasza ciaze nie można do końca przewidzieć i zaplanować. Z dnia na dzień macica może rozejsc się znacznie i będzie potrzebne cięcie z dnia na dzień, dlatego muszą przygotować dziecko na taką ewentualność. W późniejszym tc dziecko mogłoby już sobie poradzić z samodzielnym oddychaniem. Stąd podanie sterydów w takim czasie
Wszystko zależy od lekarza. Na pewno dla bezpieczeństwa nie zaszkodzi podanie sterydów a może tylko pomoc maluszkowi jeżeli zdecydujesz się wcześniej przyjść na świat.

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Kochana jak ja sie o ciebie martwilam . Jak dobrze ze u ciebie w porzatku . [emoji4]
I ja też o Tobie myślałam. Super, że wciąż w 2paku. 3mam mocno za Was kciuki :-)
Dziewczynki ja też 3infekcje miałam. 2na własne życzenie bo koleżanka kazała mi płyn do higieny zmienic na płyn dla kobiet w ciąży i się zaczęło.

Ostatnia edycja:
reklama
Rozumiem kochana . Ale w takim razie ja tez w kazdej chwili moge zaczac rodzic itp . Moze tez powinnam dostac sterydy .

Do góry