reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Kiedy w pierwszej ciazy byłam w szpitalu, leżała tam dziewczyna, która trafiła praktycznie do szpitala prosto z gabinetu lekarskiego w 30 tygodniu ciazy, bez szyjki. Jej brzuch cały czas był jak kamień. Nie przez chwile, tylko non stop. Wiem, bo dała pomacać ;) Po prostu nieustający skurcz. Wtedy juz widziałam, jak twardy potrafi być brzuch przy skurczach. Donosila do 36 tygodnia i urodziła zdrowe dziecko.

Vixen piekne zakonczenie[emoji6]

Adapali tez tak wlasnie mam jak stoje lub leze...nawet nieczuje ze sie spina a sa momenty ze jednak czuje scisniecie i czuje normalnie to jak skurcz delikatny...zapytam lekarki jutro mojej pokaze jej moje ktg...bo co 15 lub 20 min mam gorke na wykresie...

Wogole dziewczyny...ostanio na wizytach moja szyjka na dlugosci 24mm a ty niby ma ponad 30mm???!!! Pytalam sie jak to mozliwe?! Stwierdzil ze moze tak byc...ale jak? Niby mam te napinania skurcze... nie leze i taka rozbieznosc??!!

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Julia podobno liczy się też czy w momencie pomiaru jest lekki skurcz czy rozluźnienie. Oraz oczywiście technika lekarza, niektórzy bardziej dociskają usg i wtedy ta szyjka jest chyba dłuższa. Ja miałam rozbieżność od 38 do 31 mm. Jeden z lekarzy mierzył mi po prostej i wyszło właśnie 31 mm ale to był ewidentnie błąd, bo sama widziałam, że szyjka ma krzywiznę. Ale to jeszcze nic. Jak leżałam w szpitalu to jednej dziewczynie różni lekarze mierzyli szyjkę i wyszły skrajnie różne wartości, 32 mm, 24 mm i 19 mm. I wierz tu człowieku lekarzowi.

Kiedy w pierwszej ciazy byłam w szpitalu, leżała tam dziewczyna, która trafiła praktycznie do szpitala prosto z gabinetu lekarskiego w 30 tygodniu ciazy, bez szyjki. Jej brzuch cały czas był jak kamień. Nie przez chwile, tylko non stop. Wiem, bo dała pomacać ;) Po prostu nieustający skurcz. Wtedy juz widziałam, jak twardy potrafi być brzuch przy skurczach. Donosila do 36 tygodnia i urodziła zdrowe dziecko.
ja tak miałam w pierwszej. Nawet z kroplowkami cały czas twardy, linia ktg cały czas na 40%.

Dziś na ktg wyszły mi dwa skurcze jeden na 60 drugi 75, położna nawet nie proponowała sprawdzić szyjki i nie wiem czy sie coś zmieniło czy nie.

Slivka czytalam juz kiedys moja lekarka ma podobne zdanie;) oszczedny tryb zycia;)

Powiem Wam ze sterydy podano mi doslownie bez bolu;) a tyle sie naczytalam ze takie bolesne[emoji6]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry