reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Nafoczka, pamiętamy :) ojj ile to juz czasu a ja nadal na tym forum :)

U mnie dziś 38+3 wczoraj na ktg skurcze 80-100% ale szyjka zamknięta i dluga w badaniu ręcznym ale zmiękła od ostatniej wizyty 2 tyg temu. Maly zmienił znów pozycje na glowkowa i w pon ide na USG żeby potwierdzić położenie i wagę, choc lekarz powiedział że może się juz rozkręcić w kazdej chwili. Strach mi w oczy zagląda, boję się porodu:)

reklama
Ja mam już torbę spakowana oprócz pewnych rzeczy z których jeszcze korzystam później będzie tylko dopakowanie
Narazie u mnie cieszą ja skurczy jeszcze nigdy nie miałam ani boli podbrzusza więc nie wiem czy rozpoznam ten ból.
Ale już jestem spokojna co mam być to będzie czas mi szybko leci jeszcze 10 dni do 9
Mam nadzieję że po ściągnięciu szwu dociagne jeszcze z tydzień żeby był zamknięty 38 tydzień.
Zawsze czekam na wtorek bo w ten dzień zaczyna mi się nowy tydzień.
Dobra narazie to wszystko zaraz wchodze na Fb i zobaczę co tam w mojej grupie listopadowek słychać
Pozdrawiam was kochane wszystkie

Witam serdecznie jestem w 20tc, wczoraj byłam u lekarza, bo bolał mnie mocno brzuch w nocy. Okazało się, że skróciła się szyjka do 3cm. Mam odpoczywać, brać no spe. Za tydzień ba wizytę I zobaczymy co dalej. Czy któraś Z Was miała podobnie?

Witam, odkąd pamiętam wychodzi mi szyjka na 3 cm, dopiero 12 października mam usg to sprawdzę czy jest jeszcze tyle. Ostatnio miałam bardzo dużo silnych skurczy i obawiam się, że się skróciła. Na szczęście dotrwałam do 31 tyg i mogę już w miarę odetchnąć, jeszcze min 5 bym chciała wytrzymać.

Najwazniejsze to lezec i odpoczywac ile sie da:) ja juz moge rodzic choc chcialabym doczekac usg w pon, a teraz trzymam kciuki za Was :)

Czasem to leżenie mi nie wychodzi. Dziś musiałam podejść z córką do sklepu bo dostałam karteczkę, że jej coś w szkole brakuje, i przy okazji kupiłam co nie co, a jak spakowałam to ciężkie było. Jak wróciłam to chciałam uporządkować papiery bo się nazbierało i dobrze, bo znalazłam dwa rachunki nie zapłacone. teraz trzeba coś dla dzieci zjeść zrobić

Jadzia ja rowniez nie leze cale dnie;) 3/4 dnia wypoczywam.
Raczej na zadne zakupy nie jezdze...sporadycznie, i szyjka od 6tyg bez zmian a nawet bym powiedziala ze ma sie ciut lepiej;)

Witajcie chciałbym do Was dołączyć jestem w 24 tygodniu to moja druga ciąża w pierwszej napinanie brzucha było podobnie od 25 tygodnia. Do przedwczoraj funkcjonowałam normalnie ale zaczęły się bóle brzucha biorę magnez nospe i luteine szyjka narazie 3.5 . Ale niepokoją mnie też brzuch nawet jak leżę to jest taki napięty. Jak Wy macie z tym napisaniem i twardniejem ? Dziś nawet po nocy mam napięty nie to że boli ale taki twardy i nieprzyjemne ciągnie

reklama
Hej Andziulka kochana mnie tez dzis meczyly napinanie brzucha:/
Ile bierzesz tego magnezu?
Jak masz takie problemy z brzuchem lez jak najwiecej.

Witaj lilija;) no to musisz sie oszczedzac;)

Dziewczyny czy jakas pozycja moze wzmagac napinanie sie brzucha... bo w nocy co sie na plecy polozylam to zaczal mi se napinac... tak sie cieszylam ze mam spokoj z napinaniem a tu dupppa;/ tez mnie to dopadlo... w ciagu dnia rzadko moze z 2 lub 3 razy... ale w nocy roznie...jest dzien ze jest spokoj

Do góry