reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej Julka,
Ja ani w tej ani w poprzedniej ciąży nie mogłam leżeć na plecach-brzuch momentalnie twardy i boli. Gdy w poprzedniej ciąży trafiłam ze skurczami i rozwarciem 4 cm pod 2-dniową pompę z fenoterolu, skurcze się wyciszyły. Wystarczyło jedno półgodzinne ktg, które mimo moich próśb, wg pani pielęgniarki MUSIAŁO być na wznak-rozwarcie skoczyło do 6 cm i porodu nie dało sie już zatrzymać.
Andziulka, ja mam nieustannie jakieś kłucia, bóle, jak tylko dłużej pochodzę lub postoję, brzuch od razu twardnieje, a szyjka niezmiennie w okolicach 5 cm. Twarda i zamknięta.
A ja mam pytanko- czy Wy również macie dużą ilość wodnistych upławów? Ostatnio zdarza mi się, że ta cieńka wkładka jest totalnie przemoczona. Nic nie śmierdzi. Kolor przezroczysty, ewentualnie bialawe. Nic nie piecze, nie swędzi. Biorę luteinę 2 razy dziennie-może przez to? Mam już oczywiście czarne wizje, że to wody płodowe, a wizyta za tydzień...
Pozdrawiam.

Napisane na SM-T235 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Julia, macica jest najbardziej aktywna w nocy i być może dlatego tak masz z tym twardnieniem. U mnie przeważnie też tak jest że w dzień może 3-4 się brzuszek stawia, ale w nocy to kilkanaście razy. A o leżeniu na plecach mogę zapomnieć bo nie mogę oddychać i w ogóle to marzę żeby położyć się na brzuchu :)
Udanej soboty Wam życzę :)

Hej Dziewczyny. Mi też brzuch twardnieje kiedy leżę na plecach. Na boku tego zazwyczaj nie czuje. W nocy mnie nie budzi twardnienie, odpukac śpię dobrze.
U mnie tez się pojawia wodnisty, bezwonny śluz i tez schizowalam czy to nie wody. Mówiłam o tym lekarzowi, ale on nie zauważył nic niepokojącego.
Ja dziś po glukozie. Nie było tak źle. Tylko długo. Samo jej wypicie było do zniesienia. Miłego dnia :-*

Ostatnia edycja:
Hej Andziulka kochana mnie tez dzis meczyly napinanie brzucha:/
Ile bierzesz tego magnezu?
Jak masz takie problemy z brzuchem lez jak najwiecej.

Witaj lilija;) no to musisz sie oszczedzac;)

Dziewczyny czy jakas pozycja moze wzmagac napinanie sie brzucha... bo w nocy co sie na plecy polozylam to zaczal mi se napinac... tak sie cieszylam ze mam spokoj z napinaniem a tu dupppa;/ tez mnie to dopadlo... w ciagu dnia rzadko moze z 2 lub 3 razy... ale w nocy roznie...jest dzien ze jest spokoj
Magnezu biorę 3 x2 i tak samo nospe ale efektu nie widzę dziś pochodziła i nawet troszkę lepiej a w nocy nic nie pomagało .brzuch twardy i ciągiem w pachwinach

Hej Julka,
Ja ani w tej ani w poprzedniej ciąży nie mogłam leżeć na plecach-brzuch momentalnie twardy i boli. Gdy w poprzedniej ciąży trafiłam ze skurczami i rozwarciem 4 cm pod 2-dniową pompę z fenoterolu, skurcze się wyciszyły. Wystarczyło jedno półgodzinne ktg, które mimo moich próśb, wg pani pielęgniarki MUSIAŁO być na wznak-rozwarcie skoczyło do 6 cm i porodu nie dało sie już zatrzymać.
Andziulka, ja mam nieustannie jakieś kłucia, bóle, jak tylko dłużej pochodzę lub postoję, brzuch od razu twardnieje, a szyjka niezmiennie w okolicach 5 cm. Twarda i zamknięta.
A ja mam pytanko- czy Wy również macie dużą ilość wodnistych upławów? Ostatnio zdarza mi się, że ta cieńka wkładka jest totalnie przemoczona. Nic nie śmierdzi. Kolor przezroczysty, ewentualnie bialawe. Nic nie piecze, nie swędzi. Biorę luteinę 2 razy dziennie-może przez to? Mam już oczywiście czarne wizje, że to wody płodowe, a wizyta za tydzień...
Pozdrawiam.

Napisane na SM-T235 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja również mokro ciągle

Kiedyś już tu pisałyśmy o paskach do badania ph, tkie paski możecie sobie kupić przez allegro, ok 100 sztuk to koszt kilkanaście złotych. Wtedy można sprawdzać cy odchodzą wody, czy to tylko jakas infekcja albo normalna wydzielina

Hej Andziulka kochana mnie tez dzis meczyly napinanie brzucha:/
Ile bierzesz tego magnezu?
Jak masz takie problemy z brzuchem lez jak najwiecej.

Witaj lilija;) no to musisz sie oszczedzac;)

Dziewczyny czy jakas pozycja moze wzmagac napinanie sie brzucha... bo w nocy co sie na plecy polozylam to zaczal mi se napinac... tak sie cieszylam ze mam spokoj z napinaniem a tu dupppa;/ tez mnie to dopadlo... w ciagu dnia rzadko moze z 2 lub 3 razy... ale w nocy roznie...jest dzien ze jest spokoj
To u mnie na odwrót. Pasuje pozycja na plecach. Jak mam dni ze napina sie często to wtedy kosztem kręgosłupa leżę na wznak. Jak leżę na boku po chwili czuje ból i brzuch twardnieje. Mam podłożone dwie kołdry, ostatnio musiałam dodać koc i jest znośnie. Albo opieram sie plecami o męża zeby brzuch nie dotykał materaca, albo śpię jak bocian noga z dołu zgięta a z góry prosta, wtedy biodra są odchylone i brzuch nie leży na materacu. Juz mi brakuje pozycji do spania, bo oczywiście w nocy najcześciej twardnieje.

reklama
Ja zawsze mam twardy brzuch już tyle miesięcy zwłaszcza kiedy chodzę ale j mnie to normalne.
Mój lekarz i lekarze że szpitala jeżeli mi brać nospe 3 razy dziennie ale ja nie biorę bo nie chce truc dziecka.
Wiem że nospa jest nie szkodliwa tak każdy mówi ale dla mnie jest.
A upławy też mam zwłaszcza jak brałam luteine to była masakra normalnie powódź.
Teraz nie biorę ale też jest ale trochę tylko i mnie kolor żółty ale nie mam infekcji bo byłam u lekarza i nic nie wykrył.

Do góry