reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja też chcę sn. Wydaje mi się, że nie jest tak źle. Z synem nie czułam żadnych bóli, może tylko trochę kręgosłup, ale nic dziwnego bo musiałam leżeć ciągle na plecach. Z córką jak szłam na cc miałam częste skurcze, chodź dla mnie nie bolesne, krwawiłam i miałam duże rozwarcie, więc myślę, że samo poszło by gładko gdyby była dobrze ułożona.
tutaj mam możliwość znieczulenia i się nad tym zastanawiam ze względu na męża.

reklama
Mmm777 ja wlasnie slyszalam, ze znieczulenie jest gwarantowane i refundowane szpitalom przez Panstwo, ale w praktyce nie kazdy szpital daje taka mozliwosc. W mniejszej miejscowosci z ktorej pochodze tez nie podaja i nawet nie wiem czy mozna dokupic. Kolezanka tam rodzila i miala do dyspozycji tylko gaz rozweselajacy.

Dziewczyny Wasze opowiesci o malo bolesnych porodach sa pocieszajace :-) ja bedac w polowie ciazy tez juz nie moglam sie doczekac tego dnia.

Basia a jakas grozna ta bakterie masz/mialas?

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku ja poprostu nie wierzę ,że jeszcze gdzieś jest tak że nie dają znieczulenia ..przecież to jest rzeźnia nie szpital ;(

jestem w 27 tyg ciąży

Jest IZA jest tak
U mnie jest mały szpital i na dodatek wisi na włosku i niektóre oddziały są juz pozamykane.
W większych miastach pewnie są znieczulenia czy te gazy roz. Ale ja o tym nie myślę.

Na 17:40 idę na usg i na kontrolę pessara. Dziewczyny czy Wy tez się tak denerwujecie przed wizytami?

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

Basia ja zawsze mam podwyższone ciśnienie na wizycie i to sporo. A w domu ciśnienie bardzo nisko. Dla mnie każda wizyta to stres .

Iza no ja rodziłam w niedzielę w nocy, więc o znieczuleniu na życzenie mogłam pomarzyć. Z resztą mój poród to był jak z horroru. Położna sie dziwiła, że ja na drugi dzień po cc tak swobodnie się poruszam, gdzie moja współlokatorka, która miała cc na zimno nie była w stanie przejść z pokoju do pokoju, a ja sobie wzięłam torebeczke i poszłam na drugą salę. Dla mnie po sn i po dodaniu oxy przy pełnym już rozwarcie to cc to były łaskotki. Teraz podejme próbę sn o ile blizna po cc pozwoli, ale nie pozwole na taki ból jaki mi zgotowali za pierwszym razem.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Jeju dziewczyny przez Was boję się na nasze forum wchodzić. Ale miałyście przygody. Teraz musimy sobie mowić ze bedzie szybko, gładko i bezboleśnie

Jestem w 33 skończonym tygodniu ciąży

reklama
Do góry