reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No i problem z szwami i pessarami .
Mi bez problemu założyli szew o krążki nikt nie chciał słyszeć bo to niby infekcje i morze szkoda narobić ja w to nie wierzę. No ze są infekcję to akurat wierzę no moja siostrunia miała ten pessar i ciągle infekcje miała . Ale przecież są tab dopoch. Ja tam jestem za szwami i pessarami. Niektóre z was mają i jest dobrze.
Mi lekarze mówili że szew się zakłada jak szyjka ma od 2.5 cm.

Iza
Bardzo ci współczuję naprawdę może nic złego się nie stanie jak nic nie będziesz mieć ale po co się stresować jak można założyć coś i człowiek będzie miał lepszy humor.
Jak zauważyłam to w każdym województwie szpitalu u lekarza mówią inaczej.
Naprawdę trzeba trafić na dobre miejsce.
Niby lekarze lepiej wiedzą a g......o prawda bo każdy mówi inaczej a prawda jest tylko jedna.
Albo szew I pessar Jest dobry albo nie.

Pozdrawiam was wszystkie☺

reklama
Was nadrobić to naprawdę [emoji2] tyle tego...

Witam się [emoji4]

Dziewczyny mam rade... wstawajcie od razu jak dostaniecie zielone światło...
Ja ruszyła dupe po 34 tyg i powiem Wam ze teraz lekko nie jest. Szybko się mecze stawy mnie bolą...masakra. wszystko się za stało a niestety bliźniaki potrzebują dużo siły i wytrwałości... a tego czasem brakuje...

eiktkw7i1lgslap3.png

No ale coś za coś. Po 34 będę już wstawać a narazie jeszcze leżę wole brak siły niż wcześniej urodzić.
A po zatym i tak wstaje do WC do kuchni po picie trochę pochodzę i to starczy przyjdzie czas ze rozruszam powoli kości będę ćwiczyć mam siłownię w domu.

Yvonne juz mam odcinek 20 tego serialu co mi polecilas no i czas leci szybciutko
Dziewczyny dzisiaj zaczynam 26 tyd czyli
25+0 i czekam na 28

Cześć Patuska teraz to masz zupełnie inne doświadczenia przy dzieciaczkach ale dobrze ze problemy ciążowe masz już za sobą teraz to tylko cieszyć się maluszkami. Pozdrawiam was cieplutko :)

Ziemniaczek ja też czekam na tą wymarzoną cyferkę 28. Ja też coś po domu się poruszam bo to leki to co chwilka do łazienki to picie to jedzenie mycie zawsze to coś i na tym etapie musi wystarczyć dobre i to :)

Pewnie przyjdzie czas ze powolutku rozruszamy nasze młode kości hehe ja leżę ale jak narazie jestem sprawna mogłabym nawet biec gdyby nie ta szyjka bo chodzę powoli żeby nic się nie stało.
A patuska juz urodziła? Bo na suwaczku pisało 39 tc

reklama
Ziemniaczek teraz to bys biegla ale jak polezysz jeszcze ze 2 miesiace to raczej watpie :D

Ja leze prawie 4 miesiace i zadyszki po krotkim prysznicu dostaje. Najwazniejsze jednak ze dzidzia jeszcze we mnie siedzi, bo bez lezenia nie wiadomo jak by bylo :)

Do góry