reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej dziewczyny.
Mam do was znowu pytanie, pozniewaz kazali mi obserwowac czy nie mam jakis wyciekow, bo w jednym pecherzu plodowym jest mniej wod to to robie dosc skrupulatnie.
Musze przyznac, ze do tej pory, raczej mialam sucho i tylko od czasu do czasu byly niewielkie ilosci sluzu.
Teraz jak ide do ubikacji to za kazdym razem na papierze jest sluzu troche(jest przezroczysty ,bialawy,bez zapachowy) nie ma jakis wyciekow na majty.
Nie wiem czy to normalne, czy panikuje nie wiem jak wygladaja wody.
Mam ochote znow zawinac sie do szpitala jednak moj maz twierdzi ze przesadzam, bo jezdze tam zwykle raz w tygodniu z czyms i juz powoli robisie wstyd tam znow pojechac.
Wiem ze pisalyscie o paskach ale tu czegos takiego nie ma w aptece.
Jak by to byly wody bylo by tego wiecej, czy moga sie to tak po odrobince saczyc?Ja bylam jako mlodziutka kobieta w ciazy zakonczonej tragicznie, jednak wod nie widziakam bo skonczylo sie cesarka przed peknieciem pecherza.

Ostatnia edycja:
reklama
Myślę, że taki śluz to normalne. Moje kolezanki w normalnych ciążach tez mają śluz i lekko mokrą bieliznę. A jak kichną to nawet bardziej nie trzymają moczu. Kup sobie przez internet test na wody. Ja mam takie wkładki jak podpaski. Juz raz sobie użyłam jak się denerwowałam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

marluna zamow na allegro zwykle paski lakmusowe ja kupilam 80szt za 4zl dzisiaj przyszlo, jak to wody plodowe to robi sie granatowe jak wszystko ok zostaje zolte, sprawdzilam na sobie u mnie zostalo zolte, polozylam na kostke mydla (zasadowa wg google) od razu zrobilo sie granatowe, ja tez wlasnie nie bylam pewna co to teraz bede duzo spokojniejsza w razie jak cos poleci pasek i sprawa jasna

Dzieki Baasia, tu czegos takiego nie sprzedaja, nie ma ich w aptece, a sprzedaza interetowa na stronach szwajcarskich nie ogarniam.

Dziewczyny znalazlam papier lakmusowy w niemieckiej aptece internetowej i chyba zasada dzialania tego jest taka sama jak u nas w pl ze zdjec wynika ze to sa takie jakby paski, musze meza dobrze przycisnac bo on uparcie twierdzi ze tu czegos takiego nie sprzedaja.

moje wyglada tak

Załączniki

• 1468922903585.jpg
    1468922903585.jpg
    35,3 KB · Wyświetleń: 907
Dzisiaj dziewczyny mój synuś siedzi mi w samym dole wszystkie jego ruchy czuje dosyć boleśnie :o średnio przyjemne.Wolę jak jest zdecydowanie wyżej.

Papercut wlasnie terroryzuje mojego maza zeby poszedl sie do apteki zapytac o te paski :).Wczesniej twierdzil uparciem z wielkim przekonaniem ze czegos takiego nie ma w stu procerach w aptece ale podejrzewam ze jak w niemieckiej aptece te paski sa to tu tez pewnie.
Wole zaplacic i miec pewnosc co robic.

Asiek u mnie obydwie sa w polozeniu miednicowym czyli nogami w dol i jak ktoras zaczepi o pecherz to jest tez nie wesolo.Mam wrazazenie ze ja pomylilam bol pecherza z tymi kopniakami w pecherz bi posiew w sumie nic nie wykazal i tylko niepotrzebnie antybiotyki bralam a w konsekwencji grzyba wychodowalam, ech.

reklama
Mogło tak być Marluna bo mój synuś jak kopie to aż mnie w cefce moczowej kuje w zasadzie wszystko mnie tam boli dzisiaj od tych kopniakow ogranicze dzisiaj wstawanie do minimum

Do góry