reklama
Dordaw
Fanka BB :)
Ja juz trochę więcej próbuje chodzić po domu, ale mega ciężko mi to idzie. Nie przypuszczałam, że aż tak trudno będzie zacząć więcej się ruszać! Jak dłużej posiedzę to zaraz się robie mokra, gorąco mi i marze żeby wrócić do łóżka - jak leżałam to marzyłam żeby wstać, heh. Troche czesciej sie tez brzuch od tego spina. Zaczynam się na poważnie obawiać porodu przy takiej kondycji
Dordaw
Taka mam nadzieje. Właśnie ciekawa jestem jak tam Hope pod tym względem poszło podczas porodu, bo ona tez po lezeniu, ale coś się nie odzywa, pewnie jest zajęta maleństwem.
Tak, ja mam pessar juz dokładnie 3,5 miesiąca. Miałam mieć zdejmowany 2 sierpnia, ale moja położna jest wtedy na urlopie i pewnie dopiero 6 sierpnia mi zdejma, a to już zakończony 38 TC będzie. Mnie teraz krzyż nie boli, ale przed założeniem pessara i chwile po pobolewal mnie jak na okres. Koło 25 TC minęło. Od leżenia bolą mnie bardziej barki i lewe biodro. Przez to dla ulgi przekręcam się czasami na plecy.. Juz marze o spaniu cały czas na plecach lub na brzuchu...
Tak, ja mam pessar juz dokładnie 3,5 miesiąca. Miałam mieć zdejmowany 2 sierpnia, ale moja położna jest wtedy na urlopie i pewnie dopiero 6 sierpnia mi zdejma, a to już zakończony 38 TC będzie. Mnie teraz krzyż nie boli, ale przed założeniem pessara i chwile po pobolewal mnie jak na okres. Koło 25 TC minęło. Od leżenia bolą mnie bardziej barki i lewe biodro. Przez to dla ulgi przekręcam się czasami na plecy.. Juz marze o spaniu cały czas na plecach lub na brzuchu...
Dordaw
Ja wczoraj tak cały dzień sama siedziałam. Wtedy czas się najdłużej ciągnie! Dzisiaj planowałam wyjść pierwszy raz na 5-10 minutowy spacer, ale może później się zmobilizuje.
Ja biorę Pimafucin tak raz na 3 lub 4 dni. Ostatnio pierwszy raz wyszły mi jakieś pojedyncze Ziarenkowce, ale gin w piątek powiedział, że to nie ma znaczenia jeżeli leukocyty mi wychodzą tez pojedyncze. Nic wiecej mi nigdy nie wyszlo. Dał mi na te ostatnie 3 tygodnie noszenia pessara jeszcze dodatkowo globulki Invag żeby zwiększyć ilość tych dobrych bakterii. Mówił ze akurat mój organizm obojętnie reaguje na pessar i żadne infekcje się nie wdaja.
Ja tez przesadnie bardzo dbam o higienę. Te globulki i luteine aplikuje w jednorazowych rękawiczkach, żeby na palcu tam niczego nie przenieść i jak dotychczas jest OK.
Ja biorę Pimafucin tak raz na 3 lub 4 dni. Ostatnio pierwszy raz wyszły mi jakieś pojedyncze Ziarenkowce, ale gin w piątek powiedział, że to nie ma znaczenia jeżeli leukocyty mi wychodzą tez pojedyncze. Nic wiecej mi nigdy nie wyszlo. Dał mi na te ostatnie 3 tygodnie noszenia pessara jeszcze dodatkowo globulki Invag żeby zwiększyć ilość tych dobrych bakterii. Mówił ze akurat mój organizm obojętnie reaguje na pessar i żadne infekcje się nie wdaja.
Ja tez przesadnie bardzo dbam o higienę. Te globulki i luteine aplikuje w jednorazowych rękawiczkach, żeby na palcu tam niczego nie przenieść i jak dotychczas jest OK.
asiekD
Ja cały czas łykam probiotyk na te dobre bakterie i owszem są w każdym wymazie. mam tylko nadzieję że nic się nie przyplonta innego. też zaczełam mieć bzika na punkcie higieny osobistej nawet podcieram się po myciu ręcznikiem papierowym bo na zwykłym mogą być jakieś bakterie.
Dziewczyny a co sądzicie o siedzeniu w fotelu z nogami do góry, czy na sofie z nogami na ławie. Mi juz na łożku tak nie wygodnie, ze często przesiadam się na fotel czy leżak na balkonie. Na leżaku na balkonie potrafię i dwie godziny tak siedzieć . Brzuch mam miękki tylko jak juz wstanę to trochę się brzuch napina. Czy waszym zdaniem taka pozycja jest zupełnie bezpieczna. Mam krótka szyjkę i ja juz tak fiksuję, że zaraz zwariuję
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Podziel się: