reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Patuska to odważnie :) skończyłysmy 35 tydzień ciąży. Gratulacje :*
juz mogę za tydzień urodzić, żeby tylko maluszek był zdrowy.dzisiaj rano jak się ważyłam to widziałam malutkiego dzidziusia który urodził się wczoraj o 18 i ważył 3300, był taki słodziutki! Tak mi się ciepło zrobiło na sercu:)
Dziewczyny czy Wy macie jakieś krostki po luteinie? Ja mam na dekolcie, brzuszku i ramionach. Właśnie teraz dziewczyny z sali mi powiedziały ze to może być od luteiny.

reklama
Cześć dziewczyny prawie dobrnełyście do mety :biggrin2: ja zaczynam 20 tydz i cała przygoda jeszcze przedemną.Zrobiło się tu cicho bez was nie ma z kim porozmawiać. A nikt nowy się nie pojawił.

Asiek, nie martw sie! Tez jestem ty nowa i mam nadzieje jeszcze pobędę tu jakieś 10 tygodni!
Jako że od tego leżenia w domu już dostaję do głowy, postanowiłam pojechać dzisiaj z rodzinką do teściów na obiad! Mieszkają 5 minut drogi autem od nas więc myślę że mogę zaszaleć!
Miłej soboty Wam życzę

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Cześć, u mnie też spokuj (trochę wieczorami gorzej). Ja dziś obralam i zamrozilam dwa koszyki truskawek. Teraz leżę przed obiadkiem. Tez mam trochę ruszać zastane kości. :)
Hope zapytaj o te krostki. Mi w szpitalu odstawili luteine,acard i traz nospe wiec biorę tylko witaminy i magnez no i Clexan.

Asiek, nie martw sie! Tez jestem ty nowa i mam nadzieje jeszcze pobędę tu jakieś 10 tygodni!
Jako że od tego leżenia w domu już dostaję do głowy, postanowiłam pojechać dzisiaj z rodzinką do teściów na obiad! Mieszkają 5 minut drogi autem od nas więc myślę że mogę zaszaleć!
Miłej soboty Wam życzę

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Yvonne no niestety ja też od leżenia dostaje kota do głowy myślę że jak się ruszysz na obiadek to nic złego ja też raz na jakiś czas jadę z mężem i dziećmi do babci leżę na huśtawce a chłopaki grają w piłkę.

Hej Dziewczyny,

Hope gratulacje 35 TC, super :) ja na razie nie zauważyłam żeby od Luteiny mi coś wyskoczyło. A jak tam u Ciebie poza tym?

U mnie ostatnio z brzuchem w miarę OK. Napina się parę razy dziennie ale w nocy jest trochę spokojniej niż było. Staram się nie zwracać na niego uwagi tak jak mi w szpitalu mówili i dzięki temu jestem trochę spokojniejsza.

Martwią mnie teraz wyniki krwi bo ciągle nie mogę się pozbyć anemii i czasami robi mi się słabo wiec teraz postanowiłam wytoczyć przeciwko niej cięższa batalię i mocno zadziałać dieta. Mam nadzieje ze to trochę pomoże bo żelazo w tabletkach średnio daje rade. Wczoraj się trochę przestraszyłam bo nawet jak leżałam to zrobiło mi się duszno i słabo i musze temu jakoś zaradzić. Macie jakieś swoje sposoby?

We wtorek mam wizytę u gina i mam nadzieje ze coś mi doradzi, bo takie slabosci/zawroty głowy jak gdzieś wyjdę i jest duszno mnie stresuja wiec na każde wyjście do lekarza biorę męża w razie czego. W środę mam usg i przychodzi tez pierwszy raz położna omówić poród i zrobić mi wykład o tym jak się przygotować przejść polog etc. wiec czas powinien do polowy tygodnia szybko minąć i wtedy będzie skończony 32 TC.

Kolejny i chyba najważniejszy cel to 34 tydzień, ale to jeszcze trochę... [emoji6]

Hej Dordaw ja też postanowiłam wziąść się za tą moją anemię nie chce brać żelaza bo wiem co mnie po nim czeka.Zrobiłam sobie zakwas buraczany 2 litrowy słoik i mam zamiar to pić

Burak rzeczywiscie moze pomoc :) Mi dzisiaj mąż będzie wyciskal sok z buraków z dodatkiem marchewki jabłka i cytryny. Wyczytałam dzisiaj ze wszystkie produkty bogate w żelazo należy łączyć z Wit C bo wtedy się lepiej wchłaniają.

Wyczytałam tez gdzieś żeby nie przyjmować żelaza lub produktów bogatych w żelazo razem z magnezem bo jedno wypłukuje drugie. To jest trochę ciężkie do zrobienia bo magnez biorę 3×dziennie ale postaram się robić jakieś odstępy. Trochę błędne koło ;)

Od rodziców dostałam tez sok z pokrzywy co może pomóc, ale najpierw zapytam się we wtorek gina czy mogę to pić.

Asiek a dlaczego nie chcesz brać zelaza? Przez zaparcia? Na mnie ten syrop Lactulosum super działa.

reklama
Tak Dordaw przez zaparcia jeśli chodzi i ten syrop lektuloze to nie wiem czy go będę mogła brać bo ma cukier a ja w poprzednich ciążach miałam cukrzycę ciążową i ostatnio moja pani endokrynolog która też jest diabetologiem powiedziała że raczej też będę miała cukrzycę ciążowa. Z tego co wiem Charbera z pokrzywy jest nie wskazana w ciąży nie wiem jak sok.

Do góry