reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Papercut ja też chcę na Żelaznej. Biorąc pod uwagę fakt ze jesteśmy w tym samym tc to jest pewna szansa, że zobaczymy się na miejscu. Mam już tam wstępnie umówiona położna na poród i teraz czekam aż się zdecyduje czy ma czas mi poprowadzić szkole rodzenia w domu czy jednak nie, bo już myśli z miesiąc, a Żelazna oferuje taka opcje dla mam leżących.

Jakby coś się zaczęło dziać przed 34 tc to chyba lepiej jechać na Karowa bo tam mają podobno największe doświadczenie w opiece nad takimi maluchami i najlepszy sprzęt.

Ja żałuję że od początku też nie poszłam do lekarza z wybranego szpitala w celu prowadzenia ciąży. Obecnie chodzę do LuxMedu i ten lekarz aktualnie nie pracuje w żadnym szpitalu. Jakoś na samym początku ciąży nie przyszło mi do głowy ze warto brać lekarza ze szpitala i tez nikt mnie nie uświadomił. Teraz to nie wiem czy jest sens zmieniać, chociaż czasami się nad tym zastanawiam.

Hope obadam dzisiaj te wózki o których pisałaś. :)

Patuska to niezły szpital jak co 2h detektorem badają. Jak ja byłam w jednym to ani razu mnie nie zbadali (może dlatego że to był 21/22tc, może za wczesnie), a w drugim dwa razy dziennie. Widać że tam dbają o Ciebie :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dordaw albo o miejsce bedziemy sie bic :D

tez mam pakiet w luxmedzie ale finalnie tylko badania tam sobie robie co mi moj lekarz zleci, jak jestes zadowolona ze swojego lekarza to chyba lepiej nie zmieniac na tym etapie

Dodałam na gorze jeszcze zdanie o Karowej :) sorry za podwójna wysylke, jakoś tym razem nie ogarnęłam modyfikacji wątku.

oo z ta karowa dobrze wiedziec w takim ukladzie :) chociaz licze na to, ze do tego 36 tyg sie dociagnie

no i szpitale sie zamykaja w wakacje na remonty a na zelaznej smiga caly czas tylko mniej osob przyjmuja wiec beda sie wszyscy tam zwalac a tu jeszcze ilosc miejsc ograniczona

czesc dziewczyny :)
Ale macie fajnie,mozecie sobie szpital wybierac.
Ja mieszkam niedaleko malego miasteczka w ktorym jest 1 szpital, ale nie chce w nim rodzic bo nie pracuje w nim moja gin.
Ale szpital w ktorym ona pracuje przyjmuje porody od skonczonego 37 tyg wiec nie wiem jak to zrobie ale musze wytrzymac. Mam do niego 30 km.

Milego dnia

reklama
Dziewczyny źle się czuję. Boli mnie brzuch jak na miesiaczke , o 13 mam wizytę i bardzo się boję.
Ja też prowadziłam ciąże w LuxMedzie ale lekarz nie potrafił mi pomóc z krótką szyjka i zaczęłam prowadzić ciąże na Karowej. Chciałabym też tam urodzić. na Żelaznej byłam dwa razy na IP i faktycznie położne były świetne. Sama rodzilam się na Żelaznej:) wiem też ze Karowa jest bardzo dobrym szpitalem dla wczesniaczkow. Ale też biorę pod uwagę te dwa szpitale.

Do góry