reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ale ja bym chciała żeby mój Mikołaj już tyle ważył! Sprawdzę dopiero w przyszłym tygodniu jego wagę, czyli może uda mu się przytyć do 1500g.
Nie mam tej karty, pewnie już jej nie będę miała, nie słyszałam o niej:(
Nafoczka a jak się czujesz? Co mówią lekarze?

reklama
Ale ja bym chciała żeby mój Mikołaj już tyle ważył! Sprawdzę dopiero w przyszłym tygodniu jego wagę, czyli może uda mu się przytyć do 1500g.
Nie mam tej karty, pewnie już jej nie będę miała, nie słyszałam o niej:(
Nafoczka a jak się czujesz? Co mówią lekarze?
Kartę wezmie ci przy kasie ktokolwiek, nie ma problemu a potem ja rejestrujesz- tam wszystko pisze.
Lekarze to by chcieli żebym sobie juz poszła :( może jutro max pojutrze wyjdę tylko wiem ze w domu będzie gorzej wylezec bo synuś tez potrzebuje mamy. Ja zjadlam pierwszy posiłek po 3 dniach, trochę zrobiło mi się niedobrze i oblał pot ale jedzonko zostało :)

ta karta rossne sie oplaca wg mnie bardzo, ostatnio babydream olejek na rozstepy dostalam za 1gr i dodatkowo w prezencie jakis plyn do mycia dla niemowlaka z ksiazeczka o myciu dzieci :)

Ja sobie wyrobie jak zacznę się ruszać i wrócę do żywych - dobrze wiedzieć o takiej karcie.

Nafoczka dobrze, że już Ci lepiej :)

Dziewczyny skąd jesteście? Czy któraś z Was może też z Wawy?

Ostatnio dla zabicia czasu zaczęłam powoli myśleć o zakupach przez internet dla małej, bo jak na razie jeszcze nic nie mam. Jakoś wcześniej nie chciałam zapeszać, ale niedługo powoli się za nie zabiorę tak jak Hope. Jakbyście miały jakieś wózki do polecenia, dajcie znać, bo to będzie pewnie mój pierwszy zakup, a ja kompletnie zielona i niedoświadczona w tych tematach..

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem. Na ip poszło szybko a na oddziale pełno ludzi czekałam godzinę na łóżko.

Zrobili mi ktg wszystko ładnie pięknie jak to mówią położne serca jak dzwony. Pobrali krew mocz wymaz na czystość i kazali leżeć i sobie odpoczywać...

Brzuch twardnieje od ciągłego sprawdzania detektorem (co dwie godziny) ktg i jeszcze badanie lekarskie...
Do końca tyg sobie po leżę i po odpoczywam...i mam nadzieje ze do 38 tyg wytrzymam...w 36 mogę spokojnie mieć planowane cc...

eiktkw7i1lgslap3.png

dordaw ja jestem z warszawy ;)

jezeli chodzi o wozki itp niestety tez jestem kompletnie zielona

patuska jak serca jak dzwony to super :) odpoczywaj

Ja jestem z Warszawy:) Dziewczyny z Warszawy zastanawialyscie się nad szpitalem gdzie będziecie rodziły?

A jak otrzymuje się tę kartę rossne?

Ja na początku też bałam się zapeszac ale już chyba od 28 tc zaczęłam robić zakupy. Zapełnia to czas:)

Patuska cieszę się że napisałaś i ze sa dobre wiadomości. W szpitalu też Ci jakoś zleci czas.
Nafoczka mam nadzieję że Cię wypuszczą jak będzie pewne ze nie ma żadnego zagrożenia. Wcześniej nie wychodz.

Właśnie ostatnio myślałam o wózku. Zastanawiam się czy kupić używany czy nowy. Bugaboo jest dobrym wózkiem, myślałam też nad x-landerem. I nie wiem co myśleć o polskich wózkach, na allegro dużo osób je kupuje. Nie wiem jaka jest ich jakość.

Kolejny dzień za Nami..:)

hope ja chce na zalaznej, ciaze mi prowadzi ginekolog z tego szpitala tak samo szkole rodzenia z tamtejsza polozna mialam - pasuje mi podejscie do cc do zzo no i wszystkie polozne co mialam stycznosc sa bardzo sympatyczne, a gdyby nie bylo miejsc chyba madalinskiego, chociaz to tak w ciemno, a ty?

reklama
Papercut ja też chcę na Żelaznej. Biorąc pod uwagę fakt ze jesteśmy w tym samym tc to jest pewna szansa, że zobaczymy się na miejscu. Mam już tam wstępnie umówiona położna na poród i teraz czekam aż się zdecyduje czy ma czas mi poprowadzić szkole rodzenia w domu czy jednak nie, bo już myśli z miesiąc, a Żelazna oferuje taka opcje dla mam leżących.

Ja żałuję że od początku też nie poszłam do lekarza z tego szpitala w celu prowadzenia ciąży. Obecnie chodzę do LuxMedu i ten lekarz aktualnie nie pracuje w żadnym szpitalu. Jakoś na samym początku ciąży nie przyszło mi do głowy ze warto brać lekarza ze szpitala i tez nikt mnie nie uświadomił. Teraz to nie wiem czy jest sens zmieniać, chociaż czasami się nad tym zastanawiam.

Hope obadam dzisiaj te wózki o których pisałaś. :)

Patuska to niezły szpital jak co 2h detektorem badają. Jak ja byłam w jednym to ani razu mnie nie zbadali (może dlatego że to był 21/22tc, może za wczesnie), a w drugim dwa razy dziennie. Widać że tam dbają o Ciebie :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry