reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

patuska dziekuje bardzo za odpowiedz, czyli to bardziej w miekkosci niz dlugosci rzecz w tym wypadku?

to zwalniam tempo w takim razie, twardnienia raczej nie mina bo mam wade anatomiczna macicy i podobno tak reaguje i reagowac bedzie..
Chodzi o to ze jak juz szyjka mięknie to bliżej do rozwarcia. Póki twarda to zamknięta...

A tempo najlepiej zwolnić...

Nerwy tez wzmagają twardnienia wiem bo ostatnio miałam kilka stresujących dni i zauważyłam że zaczął robić się twardy częściej niż zwykle...

Twardnienia z powodu budowy anatomicznej tez trzeba mimo wszystko kontrolować moim zdaniem. Po co sobie szkodzic...

Jak widać wszystkie się tu jakoś trzymamy i byle do przodu

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Nafoczka ale bym się wkurzyla jakby mi tak gin powiedziała! Czuj się bezpieczna w szpitalu, Nasza psychika jest ważna. Ja czasami też panikuje i kilka razy chciałam żeby mnie moja gin zostawiła w szpitalu, ale nigdy tego nie robi.
Papercut ja na Izbie Przyjęć miałam 23-28mm w 22 tc, po tygodniu poszłam do gin i zmierzył ze mam 33mm. Powiedział żebym nie panikowala bo mnie nastraszyli w szpitalu i ze nie muszę leżeć plackiem. Zmieniłam lekarza i dobrze bo okazało się że szyjka miala już 15mm. Teraz jest jeszcze krótsza. Ale trzymam się dzięki leżeniu placuszkiem...no i dzięki tym lekom.

Też się cieszę z każdego dnia i cały czas mam w głowie słowa nafoczki z jednego postu ze każdy dodatkowy dzień to zaraz kolejny tydzień..:) Dziękuję za te słowa!

W Naszym przypadku kazdy kolejny dzien to swieto, a tydz to sukces.
Ja wytyczam sobie cele, skreslam dni w kalendarzu, moj maz sie ze mnie smieje, ale dla mnie to frajda jak moge skreslic kolejny zaliczony dzien, ciesze sie jak dziecko.
Moze jestem wariatem, ale dobrze mi z tym.
Nagroda tuz tuz.

Papercut z tego co mi mówili lekarze (akurat w tym temacie byli zgodni i każdy mówił to samo), to Pessar zakłada się w teorii wtedy gdy szyjka ma 25 mm lub mniej i niezależnie od tego czy jest rozwarcie czy go nie ma.

Mnie bardziej cieszy każdy kolejny tydzień niż dzień. Wtedy mam wrażenie ze ten postęp w rozwoju dziecka jakis nastąpił, a poszczególne dni mi się strasznie ciągną..

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Tak mi też mówili ze pessar zakłada się poniżej 25mm.
Na początku też dni mi się dłużyły, ale teraz mam jakiś swój plan dnia i jakoś leci. Czasem ktoś mnie odwiedza i wtedy szybciej mija dzień. Nawet zaczęłam oglądać turecki serial ;)
A najwięcej czasu spędzam teraz na zakupach dla maleństwa. Zamawiam dużo paczek...:) szukam okazji w Internecie. I myślę jaką będę szczęśliwa mamą jak maleństwo urodzi się zdrowe. Na pewno inaczej będę na wszystko patrzyła i więcej rzeczy będzie mnie cieszyło.

To mój lekarz obala te teorie bo mi założył na szyjkę 4.8 mm peesar. Ale ja te jestem inny przypadek. Asekuracja przy ciąży bliźniaczej [emoji4] i dobrze mimo że spadł juz raz a raz się skrzywil to powiem Wam ze bez niego jedna córka chyba by ręce mi wystawiła przez ci.... tak tam ciśnie na dol [emoji4]

Uciekam na ip. Miłego dnia dziewczyny

eiktkw7i1lgslap3.png

Nawet zaczęłam oglądać turecki serial ;)
nawet wiem jaki :D
A masz kartę rosne? Są czasem fajne promocje na kosmetyki itp. teraz chusteczki i na pampersy 3-6 kg :)
Wy tu rozważacie o pomiarach szyjki 25 mm :) a ja w zależności kto mierzy to mam między 11-18mm i mój Maluszek juz trochę podglada świat przez dziurke. Tłumacze mu jednak ze jeszcze nie ma lata I zimno mu będzie :D póki co jest ciekawski ale slucha!

Patuska bo ty sobie tą szyjkę musisz podzielić na dwa i wyjdziesz na nasze :)

Ja tam się cieszę w swojej sytuacji i z dnia, nawet już nie z samego liczenia ale z tego ze Grubasek nabiera dodatkowych gramów :) przetrwać by raczej już przetrwał ale sadelka nie ma :)

A ile już waży Twój maluszek? Myślę że teraz Nasze szkraby na pewno przetrwają tylko muszą być silne. Ile mniej więcej mogą przybrać tygodniowo na wadze? Ale zaciskania nogi :)
Oglądam Tylko z Tobą. O ten też Ci chodzi nafoczka;)?
Nie mam tej karty. To jest karta Rossmana? Na allegro szukam najwięcej.

Patuska czekamy na informacje od Ciebie:)

reklama
Tak oglądasz tylko ze mną :) Mój Mluszek wazy ok 1800g, przybrał przez tydzień ok 200g co mniej więcej daje 30g/dziennie :) i wagę ponad 3 kg w 38tc :)
Tak karta jest z rossmana, od razu masz rabat 3% który rośnie w miarę zakupów. Oczywiscie to zakupy głównie pielęgnacyjne 0-3 lat i dla kobiet w ciazy. Ja robie zakupy przez neta a mężu tylko lata z paczkami po odbiorze :)

Do góry