reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja melduje sie po wizycie:) jest ok, szyjka bez zmian 15 mm, szew trzyma. Z dzidzia wszystko dobrze, chociaz ciagle za maly brzuszek na usg mnie niepokoi. Gin pobral mi wymaz na gbsa, poczulam, ze to blizej niz dalej:) wizyta za 2 tyg i wtedy mamy umowic sie na zdjecie szwow:) myslalam, ze bede mogla juz chodzic, ale niestety nie.. Zreszta po wizycie pojechalam zawiezc wymaz do labo, weszlam do dwoch sklepow i czuje sie strasznie. Wszystko mnie boli chyba, lacznie z koscia ogonowa, takze nie wiem co z moim chodzeniem bedzie.:)
dzis ostatecznie wybralismy wozek, jutro maz ma jechac kupic:))) ciesze sie jak dziecko:)

reklama
Martha27 brawo :) a jaki ma brzuszek Twój maluszek? Lekkie odchylenia od normy nie są zazwyczaj powodem do niepokoju. Mój maluch ma BPD jak zwykle o 2 tyg. do przodu bo ja byłam w 32w6d , BPD 34w1d .. ja nie wiem po kim on ma taką szeroką głowę bo na pewno nie po mnie, u męża też nie zauważyłam żadnych dysproporcji :no:

Mitaginka jeszcze chwila i bedziesz na tym etapie. Ja wiem, ze takie gadanie jest wkurzajace, bo sama juz leze od 16 tygodni, ale to naprawde zleci.

Ewelina no moja glowke tez ma wieksza niz norma:) na 36w5d. Brzuszek ma 29.28cm, co odpowiada 33w2d.

Kupiłam dzisiaj z all wózek. Taki inny nietypowy bo w groszki :)
Rozważałam dwa inne ale w aukcjach nie było zdjęć fotelika ani wersji spacerowej i sprzedający twierdzili, że nie posiadają takich zdjęć.
Ale problem zrobić 2 zdjęcia za 1200-1300 zł. Stwierdziłam, że mimo iż wózki bardziej mi się podobały to oleję takich sprzedających. Bo głównie chodziło o to, że chciałam biało-granatowe wózki i niestety w większości w spacerówce i foteliku materiał jest biały co wiadomo - może być upierdliwe jeśli chodzi o czyszczenie. A jak mam kupić skoro nie wiem jak to wygląda, a sprzedający twierdzą, ze nie mają zdjęć i że oni też nie wiedzą jak to jest z kolorystyką.. no ludzie.. Zobaczymy co to przyjdzie, najwyżej odeślę. margaret95.jpg

Załączniki

• margaret95.jpg
    margaret95.jpg
    35,2 KB · Wyświetleń: 81
Dzień dobry Dziewczynki.

Jestem po wczorajszej wizycie. Wczoraj jak przyjechaliśmy to od razu padlam do łóżka ;). Na wizycie wszystko oki ;). Pessar dobrze trzyma, szyjka ma dobrą konsystencję, na usg z maluszkiem dobrze. Pierwszy raz się nie pokazał. Na 3d wyobraźcie sobie chyba spał w pozycji: skrzyżowane ręce przed budzia i nogi także skrzyżowane przed buzią i rączkami ;)) także buziulki nie pokazał ;) ale serduszko biło, wymiary zgodne z terminem. No i jedyne co pokazał i lekarz dał na 3d to siusiak :D. U mnie wątpliwości co do płci nie ma ;) Z moją cytologią jest oki ;). No i pytałam o kąpiele czy może pessar coś zmienia. Ale powiedział, że normalnie można się kąpać ;) więc ja nie rezygnuję z kąpieli w wannie. Oczywiście uwzględniając temperaturę. No i co do mojego pessara coraz bardziej mam się pionizować :) na godzinę to mam 40 min leżenia i 20 min chodzenia na razie ;) no i lekarz pozwolił mi na spacerki 2x 15 min rano i popo ;) powiedział, że do 30 tyg muszę jeszcze uważać, a po 30 tyg będę mogła na basen chodzic ;) chociaz nie wiem czy się zdecyduję ze względu na możliwe infekcje. Mam liczyć ruchy dzieciątka w godz porannych i wieczornych. Mam liczyć do 15 ruchów. Mierzę sobie ciśnienie w domu i mam zawsze ok 120/60-70. A jak jestem przed wizytą to kurcze mam większe wcz 140/90. No i mu mówię, że to tylko przed wizytą, że w domu wszystko oki. No ale te skoki go niepokoją... Mam notować i mierzyć 3x dziennie. I mu pokazać. Opóźnienie było godzinne wczoraj. dzwonilam do recepcji i dziewczyna powiedziała żeby godz pozniej przyjechac. No to przyjechalismy. Pielegniarka mnie zważyła, ciśnienie zmierzyła, wpisała badania do karty ciazy i poszliśmy pod gabinet a tam kobieta siedzi. Ale wyszli z gabinetu a gin mnie woła. No i całe szczęście ;) za 2 tyg kolejna wizyta już na 17.00 więc będzie lepiej. No i chyba tyle. Dzisiaj mam dietetyka o 11.30 zobaczymy co powie. Wczoraj dużo (jak na mnie) chodziłam. Bo badania, potem lekarz rodzinny po skierowanie, potem odbiór wyników i diabetolog a wieczorem gin. I szczerze mówiąc krzyż mi pękał i trzyma do dzisiaj :/ teraz leżę i odpoczywam. Bo dzisiaj też wyjście.

a mój lekarz ma jakieś takie "lajtowe" podejście do całej sytuacji. Z perspektywy czasu myślę, że to nawet nieźle bo dzięki temu zredukował mi poziom stresu. Powiedział, że nie muszę nawet leżeć plackiem cały dzień tylko po prostu maksymalnie się oszczędzać (i tak głównie leżę bo wolę dmuchać na zimne ;) ) Moja szyjka od 29 tygodnia miała długość 26 mm i była miękka. W takim samym stanie była dwa tygodnie temu na wizycie. Teraz mam kolejną w najbliższy wtorek i odhaczam sobie dni w kalendarzu taka niecierpliwa juz jestem :p mam nadzieję, że nie usłyszę, że szyjka się już rozwarła czy coś. Trzymam kciuki za was wszystkie i wy też trzymajcie za mnie- bardzo ładnie proszę :) Pogodnego dnia ! Żeby przez okno chociaż móc popatrzeć na słonko :happy2:

DiuskA gratuluję udanej wizyty,fajnie,ze mozesz trochę pochodzić ;-)
Napisz potem jak tam dietetyk.

Ewellina fajny wozek :-) w pojedynczych to jest duży wybór! ;-)

U mnie odpukać przeszły dolegliwości uszne reszta jak było ale obiecałam,ze jak ucho przyjdzie to na to co jest postaram sie nie narzekać ;-) byleby nic nowego.
Przed wizyta mam obawy czy synek aby nie jesr za nisko. Wczoraj wieczorem bardzo bardzo nisko kopał nawet nie wiem po czym oprocz pęcherza,jeszcze niżej!
Ciągle jakieś kłucia mam,chyba od tych jego akcji.;-) :/

Dziewczyny jak miałam skierowanie do diabetologa i tam pielęgniarki powiedziały że na końcu mam iść do dietetyka do pokoju 103 to to też będzie darmowa wizyta nie? Bo już głupieje :p Wczoraj byłam u kobiety ale miała 10 min do konca pracy i kazała dzisiaj przyjechac.

reklama
DiuśkA ja też widziałam pisiolka wiec nie ma wątpliwości :D przed Tobą jeszcze masa wizyt na pewno zobaczysz buźkę swojego maluszka :) i super, że lekarz pozwala Ci chodzić ale z basenem to odpuściłabym sobie jednak właśnie ze względu na infekcje. Lepiej nie ryzykować, nie ma co się na siłę prosić o kłopoty ;)

Musli_3 Mój gin też bezwzględnie nie nakazał leżeć, ale sama chciałam. Czułam się wtedy pewniej. A teraz nawet kiedy miałam 12-14mm szyjkę to mówił, że mam POLEGIWAĆ. Czyli też niekoniecznie leżeć non stop. Ja jednak wolałam leżeć, czasami trochę chodziłam ale właśnie po ok 15 minut dziennie. Teraz piorę ubranka, prasuję. Staram się właśnie nie leżeć non stop żeby nie zesztywnieć, bo jeśli mam urodzić wcześniej to godzina zero z każdym dniem co raz bliżej i chciałabym "nabyć choć odrobinę kondycji" , a nie, że wstanie z łóżka jest nawet wysiłkiem.

Jup kurcze takie bliźniaki to niby podwójne szczęście ale i podwójne wydatki.. ja tyle wydałam na jednego szkraba, a co dopiero na dwójkę. A dodam, że mam sporo ciuszków od szwagierki i z SH. Także gdybym chciała wszystko nowe to poszłoby kasy, że hoho. Jak mój mały wyrośnie to wyślę Ci jego ubranka hehe ;) i nie przejmuj się - mój czasami tak nisko kopie, do tego coś mnie zakłuje, zapiecze w tym miejscu, ze mam wrażenie jakby dosłownie do kaczki mi nogę wsadził haha

Ostatnia edycja:
Do góry