reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

hej wydaje mi sie, ze na tym watku pisalyscie o paskach na saczenie sie wod plodowych? jakie to byly te nieapteczne co mozna kupic?

reklama
Cześć dziewczyny
Ja dopiero się obudziłam tak fajnie mi się rano spało zero chrapania.
Pomyślę nad tymi zatyczkami bo inaczej zwariuje. Zawsze chrapal ale jakoś nie zwracałam na to uwagi . Teraz zaczęło mi to przeszkadzać.
Zaraz włączę sobie mój film trochę się denerwuje przy nim ale wciąga jak każdy brazylijski ale czas za to szybko leci.
Mi we wtorek zaczął się 25 tc i juz leci.

Cześć dziewczyny, jestem w 36+4 tc. W czerwcu tydzień byłam w szpitalu i miałam wyciszone skurcze. Od wczoraj znowu zaczął twardnieć brzuch jak chodzę. Wczoraj z pol godziny albo i dłużej jak byłam po córkę w żłobku, dopiero jak wróciłam i sie położyłam to odpuściło. Nie wiem czy takie stałe i ciagle twardnienie moze byc na tym etapie ciazy czy powinnam sie stresować i jechać na IP. KTG i wizytę mam w poniedziałek. Jesteście doświadczone w temacie twardnienia brzucha wiec proszę o radę. Poród na tym etapie juz jest chyba ok tym bardziej ze dzidzia wazy juz ok 3 kg i miałam podane sterydy. Czuje cały czas ruchy. Zastanawiam sie tylko czy taki długi skurcz nie wpływa zle na dzidziusia

Odebrałam wyniki moczu i wszystko mam w normie. A infekcję trochę czułam ale nie codziennie. Małe swędzenie przed zaśnięciem rano juz nic i przez cały dzień nic. Ja myśle ze to wkładanie luteiny i sama luteina mi trochę podrażnia. Dlatego będę bacznie obserwować przez pare dni jak po odstawieniu luteiny. Czy mi przejdzie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Angelikaaa jak czujesz ruchy i juz czujesz się dobrze to chyba nie ma się co martwić. Mi tez się wydawało ze mam twardy brzuch a lekarz mi wytłumaczył ze gdy duzo leżę i się zpionizuję to skóra się napina, naciąga ale to nie jest twardy brzuch. Ja juz trochę umiem to rozpoznać. Muślę że mozesz byc spokojna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Angelika twardy brzuch to chyba norma . Ja juz 2 miesiące chodzę tak i z tego powodu byłam w szpitalu. Poprostu u mnie jest tak ze jak miałam podawany magnez w kroplowce było ok miękki brzuch tylko wróciłam do domu znowu to samo czyli twardy brzuch. U mnie chodzi o magnez i tyle no ale każdy jest inny. Nie wiem jak u ciebie ale w szpitalu były dziewczyny z tego samego powodu i nic się nie działo. . Poprostu tak musi chyba być

reklama
Moim zdaniem jest ok skoro puszcza jak sie polozysz , ja tez mam twardy jak chodzę ale mozesz dla pewności zadzwonic do lekarza i dopytac

Do góry