reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Iza ciekawe dlaczego nie zaleca... a kiedy masz kolejną wizytę? większość lekarzy zakłada pessar już na szyjke 2,5 cm, tak na wszelki wypadek..

reklama
Iza w takim razie ja bym do innego gina poszla, chocby prywatnie jezeli masz taka mozliwosc.
Bierzesz jeszcze cos poza luteina?

sama mu powiedzialam ze wstaje tylko do lazienki i cos zjesc ..to powiedzial ze tez nie dobrze,,lepiej troche chociaz pochodzic, ale to jest inny gin niz chodze normalnie ..chodze prywatnie moj w tej chwili jest na urlopie i zalal mi isc do tego tez prywatnie ..on niby specjalizacje ma pracuje na patologii ciazy w tym szpitalu co mam teoretycznie rodzic..z lekow lutka ,nospe i magnez ..i wlasnie czytam ze dziewczyny biora jeszcze jakies inne ale nie pamietam nazwy teraz pojde za tydz na ip zobacze co mi tam powiedza ,moze zatrzymaja..

Ja we wrześniu skończę 28 lat. Może córka poczeka i zrobi mi prezent urodzinowy :)

Iza tak jak pisałam mój lekarz też nie zaleca pessara i szwu, nie wiem od czego to zależy. Ale wierzę że wiedzą co robią. Poza tym jeżeli faktycznie teraz byłaś u innego lekarza to może to błąd pomiaru jest. Poczekaj jak wróci twój, lez i odpoczywaj.

Jestem juz w szpitalu . Z badań robili mi posiew z szyjki mocz krew usg dopochwowe. Lekarz mówi ze macica miękką nie szyjka dziwne ale tak powiedziałem . Przyjęli mnie bardziej miło i z chęcią. Pamiętaj mnie z ostatnio co byłam. Wyniki później .o wyniki się nie martwię bo zawsze mam dobre t tylko zawsze ta szyjki. Nie znoszę słowa szyją. Ja jestem z Koszalina a raczej 3o km od Koszalina.
IZA Nie wiem co napisać. Myślałam że ja mam najgorzej z wszystkich bo cm a ty pół. Na szew nie ma już szanse ale krążek mogą już założyć żeby nie było za późno.

nie ziemniaczek..ty zle zrozumialas 0,5cm skrocila mi sie przez tydzien..a mam teraz 2cm.. ale jak mi w takim tepie bedzie lecialo to ja dlugo nie wytrzymam chyba :(

reklama
Aha przepraszam Cię najmocniej ze ci aż tyle skrocilam źle zrozumiałam. To masz szanse na szew i na krążek. Ja wiem ze lekarze odradzają to i to nie wiem czemu ale mi szew założyli. Gdybyś nie ten szew juz dawno bym urodziła tak mi mówili. Szew się trzyma na końcówce szyjki. Iza kontroluj ta szyjkę ja nie ufam lekarzom bo wszyscy inaczej mówią.

Do góry