reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dzien dobry dziewczyny
Co do wieku to ja tez z tych starszych bo jesienia skoncze 38 lat, jedna ciaza za mna prawie 16 lat tamu niestety w 40 tygodniu skonczona nieszczesliwie.
Moja jedna malenka jest tak nisko od wczoraj ze kopie mnie caly czas albo w pecherz albo nie wiem gdzie na dole, bo czuje jakbym jej nozki miala w pochwie normalnie, juz nie wspomne ze toalete zaliczylam w nicy chyba z 10 razy.Dobrze ze mam wizyte jutro to zobacze dlaczego tak nisko te ruchy czyje.

Ziemniaczek ja bym powiedziala podobnie jak ci radzi papercut przy przyjeciu do szpitala ze mam skurcze i ze na dole brzuch ciagnie albo boli.

Ja mam termin na 26 pazdziernika ale ze to ciaza blizniacza tpewnie jak nawet nie bedzie sie nic dzialo to urodze we wrzesniu.Oby chociaz do 30 tygodnia dotrwac, ale wiadomo im dalej tym pewniej.

reklama
Hope bardzo się cieszę !!!! :))
A pamiętam jak przyszłam na to forum, to byłaś w 27 tyg :) ale ten czas zleciał :)

Hope przepraszam, ze przeoczylam, wielkie gratulacje z okazji narodzin maluszka.Super ze juz po drugiej stronie brzuszka, jest zdrowy i bezpieczny.

Marluna życzę powodzenia na jutrzejszej wizycie. Ja czekam z niecierpliwością na ten mój posiew jutro będę dzwonić do szpitala bo zanoszą wyniki do sekretariatu a oni pracują do 14

Dziękuję Wam bardzo :) po porodzie ok, chociaż bardzo boli mnie pupa. Ale mam nadzieję, że ten ból szybko minie. Mam też skurcze które obkurczaja macice i powiem Wam ze nie są przyjemne, przypominaja mi poród :) Jestem też troszkę osłabiona po tylu tygodniach leżenia. Ale najważniejsze ze mam skarba przy sobie :)

Hope a jak było u Ciebie z siłami i parciem podczas samego porodu? Jak dałaś rade taka osłabiona? Ja leżę podobny czas do Ciebie i się zastanawiam czy wtedy jakaś dodatkowa siła w człowieka wstępuje? ;)

No ja mam 34 lata i trzecie w drodze ( czwarte w planie). Jak widzę jestem najmłodsza ciążowy, u mnie 18 tydzień. Kryzys ze skurczami przetrwalam, myśle, ze mam 2-3 tygodnie wolnego. Narazie jeszcze chodzę, ale od sierpnia to juz koniec wolności.

reklama
Do góry