reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja zakupów dla dzidziusia też nie robię bo u mnie też takie nie pewne. Narazie dostałam wszystko od siostry. Jej synek ma 4 miesiące więc oddaje mi na świeżo. Wózek też dostanę więc narazie mam z głowy. Resztę kupie później jak będę gdzieś w 34 tyg albo jak się urodzi.

reklama
Ja szyjke sprawdzam co tydzień i co tydzień place bo chodzę prywatnie. Zapisałam się na NFZ ale powiedzieli mi ze nie ma już funduszy i ciągnął mnie prywatnie.

Ja tez niczego nie kupuje przez niepewnosc jak to sie wszystko rozwine, ale gdyby ta ciaza przebiegala normalnie to chyba juz mialabym niezla frajde z zakupow dla maluszkowl

Marlunka kochana ty masz wizytę w środę a ja dopiero w poniedziałek 11 mój lekarz jest teraz na urlopie. Choć bym chciała sprawdzać szyjke co tydzień u mojego lekarza to za bardzo nie mam jak bo ma tyle pacjentek.. Zresztą mówi że nic się nie dzieje i nie ma co panikować. Chciała bym już chociaż być w 23 tyg a tu jeszcze 10 dni och stałam się strasznie nerwowa i odbija się to na wszystkich.

Cos mi sie pomylilo ze ty Asiek masz 7 ale skoro masz dopiero 11 to faktycznie lepiej slrawdzic szyjke juz teraz, bo to ma sens, no i bedziesz z pewnoscia spokojniejsza.

ja mam wizytę w poniedziałek, a w zeszly poniedzialek tez płacilam za dodatkową wizytę bo mnie kłuło i bałam się i nie żałuję tych pieniedzy, przynajmniej śpie spokojnie

Dziewczyny ja robiłam zakupy od 28 tc i to mi zajęło duzo czasu i miałam zajęcie w wyszukiwaniu okazji.
jeżeli chodzi o wizyty to pamiętajcie ze nie jest dobrze sprawdzać cały czas szyjke. Jak mnie coś bolało to brałam dodatkowy pakiet leków i jak przechodzilo to byłam spokojna. Albo jak mnie bolało to pojechałam na wizyte i okazywalo sie ze szyjka jest ok to następnym razem juz tym bólem się tak nie przejmowalam. Przez całą ciąże będziecie odczuwaly różne bóle. To wlaśnie jest niewydolność szyjki. Każda wizyta u lekarza to wstawanie i chodzenie które też Nam nie sprzyja.

reklama
Masz rację hope ja mogę mieć sprawdzoną szyjke tylko mierząc usg dopochwowym to mi wystarczy bo widać dł i czy się nie rozwiera od wewnątrz

Do góry