reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

My po wizycie. Szyjka trzyma się od 3 tygodni i wiecej się nie skraca, chociaż jak lekarz mówi jest skrócona. Co prawda nadal nie wiem o ile i pewnie się już do końca ciąży nie dowiem.
Mówiłam o tym kluciu w pochwie, ale powiedział zobaczymy po badaniu i po badaniu nic już nie powiedział. Mówił że nawet mogę spacerować po ogródku ale w to nie wierzę i wolę leżeć.
A mała waży ok 1400 gram i wagowo wychodzi do przodu o 2 tygodnie na skończony 30 tydzień :)

reklama
Paulaka to super wieści obym i ja to usłyszała 11.07. Dziewczyny oczywiście mecz też będę oglądała u mnie 3 facetów plus czwarty w brzuchu ;)

Ziemniaczek tez nie potrafie sie odnalezc na pazdziernikowych mamusiach bo tam dziewczyny, kupuja juz lozeczka, wozki, powoli kompletuja wyprawke, abmnie szczerze mowiac zazdrosc od srodka zżera, bo co ja moge, jak nie wiem co jutro przyniesie, szczegolnie ze przezylam juz dwa krwotoki w tej ciazy, nie wspominajac o czestliwosci skurczy.
Na dodatek od tego lezenia deprecha mnie dopada.
Tez zaczelam czytac to forum od pierwszej strony, ale potem przeskoczlam do konca 2013 roku, bo wczesniej dziewczyny braly fenoterol, on naprawde dzialal przeciw skurczom, sama na sobie go moglam przetestowc, niestety w 2013 roku wcofali go z rynku ze wzgledu na skutki uboczne.Teraz nasza sytuacja tylko z magnezem, czy tez nospa, buscopanem wydaje mi sie o wiele gorsza z utrzymaniem ciazy.
Poza tym zaczyna porzadnie zloscic mnie moj maz, facet ma dochody 3 razy wieksze niz ja chorobowe nie wspominam juz ze znajduje sie w o wiele lepszej suytuacji niz ja co do ciaglosci pracy i mozliwosci normalnego zycia zawodowego a liczy sie z kazdym grosikiem ze mna a w zasadzie rapą.Dziewczyny strach mnie ogarnia jak pomysle ze jak dotrwam i skonczy mi sie urlop macierzynski, a potem wyala mnie z roboty co jest pewne i po wyczerpaniu wszystkich moich oszczednosci to ja na podpaski bede musiala sie prosic, eh szkoda gadac.Teraz juz wszysykie wydatki z ciaza, lekarstwa, leki, witaminy, wizyty u lekarzy place sama, a on przy swoich dochodach wypomina mi ze placi wieksza czesc czynszu i inne mniejsze rachunki.
Przepraszem ze smece.

U mnie mąż też mnie denerwuje, ale na szczęście z niczym się nie liczy, to raczej ja mu zabraniam, bo jest za bardzo rozrzutny, mamy trochę odłożonych pieniędzy na koncie, a on by już inwestowal w lepszy samochód.

Ja czekałam do 26 tyg i dopiero teraz zrobiłam pierwsze zakupy dla Maleństwa. Mam nadzieję że skoro szyjka jest dziś ok, to się tak szybko nie skróci, skoro leżę.

PAULAKA
Dobre wieści, mam nadzieję że na jutro te same słowa usłyszę. Mi w ciągu tygodnia szyjka skrocila się o pół cm a jutro minie nie cały tydzień zresztą nie ma co gdybac zobaczymy.
MARLUNA
Oj przykro mi, ja też mam swoje pieniądze ale ich narazie nie wydaje za wszystko płaci mój facet mój nie jest chytry ale byłam kiedyś w takim związku ze facet jeszcze ode mnie kradł pieniądze na automaty na dziwki jak jechał do agencji towarzyskiej żeby się zabawić. Niestety mam z nim córkę. To był mój były mąż. Więc nie przejmuj się bo niektórzy mają gorzej a twój niech sobie wepcha pieniądze w tylek.

Hej Marluna wiem że ci jest cięzko jeszcze to leżenie totalnie nas dobija ja też się denerwuje bo jeszcze ponad tydzień do wizyty zawsze jak jestem u lekarza to mam podwyższone ciśnienie tak się denerwuje ehhh.Co do zakupów dla dzidziusia to nawet jeszcze nie myślę o tym bo wszystko jest takie niepewne. Może uda mi się jutro podejść rano do innego lekarza żeby sprawdzić szyjke tylko dzisiaj miał tyle pacjentek że conajmniej 2,5 h czekania i zwątpiłam

U mnie pocieszajace jest to ze on nie wydaje na glupoty tylko taka sknera z niego.
Do tej pory nie zwracalam na to uwagi bo mialam wlasna kase i w sumie pewniejsza prace.
Teraz sytuacja sie w tej ciazy diametralnie zmienila a potem z dwojka maluchow szukanie pracy nie bedzie proste nawet tutaj.Zaczyna przerazac mnie ta sytuacja, jak na dodatek u mojego meza widze ze nie bedzie sie kwapil do lozenia na rodzine z checia, a raczej bedzie robil to z przymusu.
Ja meczu nie bede ogladac wystarczy mi rezultat, bo sie okropnie stresuje,a to tylko przysparza dodatkowych skurczy.

reklama
Asiek ja mam wizyte w srode, ty chyba w czwartek w przyszlym tygodniu musimy dac rade, ale gdybym miala mozliwosc szybkiego sprawdzenia szyjki zrobilaby tez to wczesniej bo to uspokaja i pozytywnie wplywa.
Ja w sumie powinnam miec wizyte w poniedzialek ale plozna przy zapisaniu terminu wyrolowala mnie o 2 dni i zrobila mi wizyte o 2 dni pozniej niz jak powiedzialabginekolog.W normalnych warunkach 2 dni to nic ale w mojej sytuacji 2 dni to wiecznosc.

Do góry