reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

30tc

mam nadzieje, ze bedzie mozna go zalozyc bo poprzedni posiew najlepiej nie wyszedl..

a wlasnie mialam zaczac prac rzeczy do prasowania no nic lezymy

a wy jak tam samopoczucie?

reklama
To już ładnie 30 tydz ciąży i szyjka też nie jest zła bo 2,7 to jak na taki okres ciąży jest ok u mnie 18tydz i 2 dni i coś od wczoraj zaczyna brzuszek twardnieć a tak się łudziłam że tym razem może mnie ominą skurcze a co do pessara mój Pan doktor mówił że pessar zakłada się na szyjke która ma 2,5

papercut masz już 30 na liczniku, więc ja bym się nie stresowała :)
mój lekarz też mowił że będzie zabezpieczał jakby było mniej niż 25 mm
i spokojnie wyleżysz do samego końca :)

papercut myślę, że możesz byc spokojna. Ja taką szyjkę miałam w 22 tc. Wiem tylko, że troszkę chodziłaś a teraz musisz się położyc, ale już mało Ci zostało :) Ja już mam za sobą ponad 11 tygodni leżenia. Głowa do góry :)

Aniolkowa mama gratulacje, zycze zeby synek szybko rosl, ciesze sie bardzo, ze wszystko w porzadku u Ciebie i synusia.
U mnie dzien ze skurczami jako taki, bylo ich trocha ale chyba mniej niz wczoraj.
Staram sie jak radzucie nie dotykac brzuchola i czyms innym niz ciaza zajmowac mysli.1

Niestety czeka nas trochę leżenia, ja ratuje się laptopem i tv - gra od 8.00 do 23.00 :D a wy co robicie oprocz tego? krzyżówki/książki czy szydełkujecie? :D

Niestety czeka nas trochę leżenia, ja ratuje się laptopem i tv - gra od 8.00 do 23.00 :D a wy co robicie oprocz tego? krzyżówki/książki czy szydełkujecie? :D

Ja podobnie internet i tv, staram sie tez dluzej spac rano, czasem cos czytam by nie siedziec non stop z laptopem ze wzgledu na promieniowanie, moj maz ciagle robi mi wymowki ze za dlugo siedze przed laptopem i od tego mam te skurcze.Sama nie wiem moze ma racje.

reklama
Do góry