reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No właśnie dziewczyny co kraj to obyczaj wiem że w Anglii zupełnie inne jest podejście do ciąży. Aniołkowa mamo Na pewno w Polsce byś musiała leżeć ale trzymam kciuki za ciebie z 1 ciąża leżałam 5 MC w szpitalu i widziałam wiele wczesniaczków które sobie super radziły. Będzie dobrze musi być

reklama
Witajcie Dziewczyny, witamy w naszym małym gronie wsparcia ;)

Vita to super wiesci, ahhh zazdroszcze i gratuluję takich dobrych informacji :)

Aniołkowa mamo trzymam kciuki żeby było jak najlepiej.

Mnie dzisiaj zostawili jeszcze w szpitalu, bo rano mają mi zbadać na fotelu szyjkę. Szkoda ze dziś od razu tego nie zrobili ale cóż! Dzisiaj robili mi USG, znowu siedziałam sporo czasu w zaduchu i brzuch mi dziś wstaje po 3-dniowej przerwie wiec strasznie zaluje, bo już miałam nadzieję że się uspokoił na dluzej, ale jeszcze nie ma tragedii. Wg USG z mala wszystko ok, jest strasznie duża jak na 30 TC, bo wyszło im 1800g, ale chyba lepiej w ta stronę niż w druga. Na siedząco musi mi uciskac jakąś przepone lub coś bo ciężko mi się oddycha. Jutro zobaczymy co dalej.

U mnie również widać stara szkoła bo nospa, magnez i luteina są grane. Dali mi też dodatkową dawkę żelaza i na samą myśl obawiam się wizyt w łazience.

Dziewczyny nic niestety magnez a nawet bucopan nie pomaga, brzch pomimo to twsrdy jak skala co kilka minut.Nic z tego nie wiem bo nie robi sie caly twardy a tylko po jednej stronie albo w jednym miejscu.
Czy to jest normakne ze jak tylko maluszki zaczynaja sie poruszac jest tylko gorzej macica szaleje, i przyvhodzi skurcz za skurczem a to dopiero 19 tydzien i 4 dzien?

mi też robi się twardy na połowie albo na części, wychodzą takie górki napięte, brzuch jest asymetryczny, wczoraj twardniał cały a dziś znów tylko części. Mi wydaje się że tam gdzie leży Maluszek, tam mam górkę. Bo najczęsciej twardnieje tam gdzie ma główkę, rzadziej gdzie nózki. W innym miejscu nigdy ta górka mi się nie zrobiła. Jak już pisałam wczoraj po zwiększonej aktywności Synka, mialam kilkadziesiąt skurczy na godzinę, więc to na pewno ma znaczenie.
Jaki bierzesz magnez? ja pomimo brania magnezu w suplemencie diety miałam duży niedobór. Teraz mam inny magnez i zobaczymy.

Biore magnez specjalny dla kobiet w ciaxy 2×dziennie, zaczelam buscopan bo tu nospy nie ma, ale efekty zadne narazie, jestem przerazona.
Na sen dostalam tabletki ziolowe walwerde nie wiem czy to jest w pl, nie wiem czy to brac, ale w sumie to powinno relasowac, a noce czadem bywaja ciezsze niz dzien.

Marluna chyba większość z nas ten problem meczy od około 20 TC, a przynajmniej mnie. Są momenty lepsze i gorsze, ale zestaw nospa magnez i luteina tez nie działa na tyle aby im dać radę.

Hej.

Ale że co ze luteina bezskuteczna? A to dobre...

UK to w ogóle do opieki prenatalnej podchodzi kiepsko...

Ja jadę na luteinie od samego początku gdyby nie ona od razu bym poronila...wiec jestem zupełnie innego zdania...

Skoro kobiecy organizm produkuje progesteron to dlaczego progesteron w tabletkach miałby nie być skuteczny?

Ja bym ziołowych leków nawet na uspokojenie nie brała... jak ojciec mi zmarł i chciałam cokolwiek byle wyciszylo mnie wewnętrznie to nic mi nie było wolno...

Mi też twardnial brzuch w jednym miejscu ale wtedy nie czułam skurczu tylko po prostu w miejscu gdzie maluch wypial tylek albo brzuch było twarde reszta miękka...

eiktkw7i1lgslap3.png

nie każdy magnez dobrze się przyswaja, ja brałam magnezin i tri mag b6 i żaden się nie przyswajał, teraz biorę magnevit b6, który jest właśnie przeznaczenia medycznego i ma się przyswajać, kupiłam też wodę z magnezem i cały czas uzupełniam te braki.

I magne b6 się dobrze przyswaja. Pamiętajcie żeby kupować magnez jako lek z jonami a nie suplement...

MarLuna przy bliźniakach na wyciszenie jedynie wlew byłby dobry a pm wyciszaniu ewentualny magnez w dużych ilościach. I odpoczynek. Bo ja nie wierzę że chodzenie pomaga...wręcz przeciwnie...
Jedynie leżakowanie jest skuteczna forma pomocy... mięśnie się nie napinaja...

Ale co kraj to inne podejście...

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
dordaw mi tez strasznie przepone uciska a jest poprzecznie ustawiona wiec nie jest to pelnia mozliwosci jesli chodzi o przeszkadzanie w oddychaniu, faktycznie spora zobaczymy jak mi tam jutro wagowo wyjdzie :)

mi zawsze z prawej strony twardnial bo w prawym trzonie mam ciaze ale teraz potrafi sie juz caly jak kamien zrobic

Do góry