reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny a gdzie można zakupić takie muszle ? Czy tu chodzi o laktator w formie muszli ?? Ja zakupiłam neno angelo na jedną pierś. Jeśli wgl będzie się dało karmić to pomyślę właśnie nad poszerzeniem sprzętu:D Te muszę wydzialam tylko na amerykańskich tik tokach. U nas rzadko kto o tym mówi

reklama
Dziewczyny a gdzie można zakupić takie muszle ? Czy tu chodzi o laktator w formie muszli ?? Ja zakupiłam neno angelo na jedną pierś. Jeśli wgl będzie się dało karmić to pomyślę właśnie nad poszerzeniem sprzętu:D Te muszę wydzialam tylko na amerykańskich tik tokach. U nas rzadko kto o tym mówi
Kupiłam na allegro :)
Są dwie opcje - laktator muszlowy np. Babyono albo Momcozy albio diewczyny kupują na aliebsame muszle i podpinają pod bazęvz jakiegos podwójnego.

Duzo widzialam na olx czy vinted bo na bank bym nie inwestowala w nowki tylko wymienila zestaw osobisty plus zaworki. A reszta do zmywarki na wyparzanko.

Tyle ze ja to taki zyd ze szkoda mi kasy jak mozna to samo miec za mniejsza kase :-) Allegro czy aliexpress nawet na amazonie.

Jesli bedzies kpi to stanowczo polecam podwojny laktator.

Duzo widzialam na olx czy vinted bo na bank bym nie inwestowala w nowki tylko wymienila zestaw osobisty plus zaworki. A reszta do zmywarki na wyparzanko. Tyle ze ja to taki zyd ze szkoda mi kasy jak mozna to samo miec za mniejsza kase :-) Allegro czy aliexpress nawet na amazonie. Jesli bedzies kpi to stanowczo polecam podwojny laktator.

Ale przy muszlach jak chcesz uzywane to musisz wymienic wszystko :D
A ja na alie bym nie kupila bo balabym sie czy ma atesty

Mam już umówioną datę cc. Oczywiście nie obyło się na problemie mojego męża, który wolałby jak najpóźniej się da, nie zważając na to że mam szew, a w szpitalu raczej nie praktykują go ściągać przed terminem cc. Termin umówiony na 38+1, ale to dzień dość intensywny w szpitalu więc nie wiadomo czy nie pociągną mnie do 38+4. Przez to wszystko teraz mam wyrzuty że może powinnam czekać do 39 tygodnia ...

38 tc to często standardowy tydzien dla CC. U mnie pessar zdjęty w 37 TC a w 38tc cc. Wg mnie bezpieczniej tak niż czekać do 39 TC gdzie akcja może ruszyć sama.

38 tc to często standardowy tydzien dla CC. U mnie pessar zdjęty w 37 TC a w 38tc cc. Wg mnie bezpieczniej tak niż czekać do 39 TC gdzie akcja może ruszyć sama.
Właśnie też myślę, że skoro lekarz nie miał problemów i tą datę mi zaproponował to uważa ją za bezpieczną. Ale wiecie jak to jest, milion złotych rad osób, które się nie znają. Zwłaszcza jak jest to mąż..🤣

Mam już umówioną datę cc. Oczywiście nie obyło się na problemie mojego męża, który wolałby jak najpóźniej się da, nie zważając na to że mam szew, a w szpitalu raczej nie praktykują go ściągać przed terminem cc. Termin umówiony na 38+1, ale to dzień dość intensywny w szpitalu więc nie wiadomo czy nie pociągną mnie do 38+4. Przez to wszystko teraz mam wyrzuty że może powinnam czekać do 39 tygodnia ...
nie denerwuj się, ja mam dwójkę urodzonych w terminie 38+5. I to oni wybrali taki czas, bo zarówno u jednego jak i drugiego odeszły wody ❤️także to bardzo dobry czas ❤️

reklama
Ja miałam mieć 38+0 ale zrobili w 37+6 bo już coraz mniej wód płodowych było i mówili że nie będą ryzykować że akcja się sama zacznie a miałam 3cm rozwarcia

Do góry