Dziewczyny ja już dostaję na głowę. Powiem tak - dodzwoniłam się do lekarzy, oni twierdzą, że to nie jest ten gronkowiec złocisty tylko skórny, ta dopiska w opisie MRS nie dotyczy tego szczepu. Są to pojedyncze kolonie, więc nie widzą wskazań żeby coś z tym działać, szczególnie że jest lactobacillus. Zapytałam, czy tu będzie też wynik z GBS i wiecie co? Nie będzie bo to nie było badanie w kierunku GBS. ABSURD! Lekarka przy pobraniu studentom tłumaczyła, że mi pobiorą teraz w 35, bo zwykle pobiera się w 36 ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego. Typowo podkreślała, że to GBS. A GBSa mam sobie zrobić na własną rękę, szkoda że czasu mało a do mojego gina sie nie dopcham.
Powiem tak, pojechałam do szpitala, zapłaciłam za GBS i dodatkowo za badanie w kierunku gronkowca złocistego (wole mieć czarno na białym, że to nie to dziadostwo skoro oni tak twierdzą, bo ja nie jestem przekonana).
Powiem tak, pojechałam do szpitala, zapłaciłam za GBS i dodatkowo za badanie w kierunku gronkowca złocistego (wole mieć czarno na białym, że to nie to dziadostwo skoro oni tak twierdzą, bo ja nie jestem przekonana).