My dziś po wizycie u tego drugiego lekarza, co operował mi macicę. I tylko mi narobił bałaganu w głowie
. A jechałam się uspokoić.
Mówi, że może bym rodziła w UCZKiN w W-wie bo tam teraz urzęduje i jest dobra opieka nad noworodkami (III ST. )
A mój prowadzący znowóż na Madalińskiego, lub przed terminem na Karowej w W-wie.
I weź tu bądź mądry.
Szyjka 3,6 do 4 cm (chyba chodziło o to, że na prosto 3,6, a 4 z tym łukiem), mała waży 630 g, 23+4.
Dziewczyny, a Wy z mężami rodzicie?
Z UCZKiNu teraz duża część kadry odchodzi po tym jak Wielgoś przestał być ordynatorem, więc może dlatego poleca Ci inny szpital
Właśnie czytałam o tej aferze i mam mieszane uczucia, co do UCZKiNa. To właśnie ten mój lekarz został nowym kierownikiem i może dlatego ściąga tam swoje pacjentki. Podobno ma jeszcze dużo odejść pod koniec roku lekarzy.
Ann, w tamtej ciąży urodziłam, przeliczając na tą ciążę, gdzieś w połowie stycznia, może koło 20. Będziemy robić wszystko z prowadzącym, żeby tak się nie stało, ale w głowie mam to, że może się powtórzyć, więc wcale nie tak dużo czasu. U mnie szyjka niestety nie była prorokiem, kiedy będzie poród przedwczesny, całą ciąże tą i poprzednią ok. 3,5 cm, zamknięta i twardnienia brzucha bez wpływu, a tu bach, pękł pęcherz. Niby dobrze, że szyjka długa, ale u Was można coś wyłapać, zrobić, założyć szew, leżeć plackiem, a ja jestem jak na bombie. Nie wiadomo, co gorsze. Liczę na to, że to była ta przegroda macicy, a nie jakieś predyspozycje do przedwczesnych porodów.
Mój mąż też nie chce, ale trochę go rozumiem, bo on z tych słabnących przy pobieraniu krwi. Powiedziałam, że na samym parciu może wyjśc, ale na rozwieraniu szyjki ma być. Trochę sobie popatrzy, że to nie takie hop-siup. Edukuję go, że kobity będą się drzeć, że to normalne i nawet kupiłam mu już ciapki na zmianę
.
Swoją drogą, u nas też kolorowo nie jest. Sa kłótnie, tylko ja z tych co się zapienią i przechodzi mi po 5 minutach. Jak mąż coś zaczyna marudzić, to mu odpysknę i po 5 minutach już zapominam o tym, co jego denerwuje, bo on chyba by chciał jeszcze się pofoszyć
.