Taaak ja tylko czekam na połowę grudnia bo wtedy wejdę w 37 tydzień i ruszam z akcją sprzątanie. Już układam sobie w głowie listę co muszę zrobić chyba ze fizycznie nie dam rady po kilkumiesięcznym lenistwie.. termin mam na 8 stycznia. A Ty ?Ann - rozumiem, co przeżywasz... mnie bałagan doprowadza do szewskiej pasji. Przy naszych dzieciach sprzątanie mija się z celem. Mój mąż widzi bałagan, ale nie ten, który sam wytwarza, a do tego do sprzątania ostatni. Przy maluszku ciężko o utrzymanie porządku, a później wcale nie łatwiej. Pomyśl, że na ostatnich tygodniach ciąży włączy Ci się instynkt wicia gniazda i wszystko będzie lśnić
Na kiedy masz termin?
reklama
wielomatka
Fanka BB :)
Ja dopiero na połowę lutego - zależy kto liczy. Także przede mną dłuuuga droga.
Ja na 10.03 ale czuję, że będzie szybciej ... Marzę już o lutym chociażJa dopiero na połowę lutego - zależy kto liczy. Także przede mną dłuuuga droga.
wielomatka
Miałam bardzo reagująca macicę, bardzo często twardy brzuch. Szyjka co pomiar to inaczej. Aktualnie przyjmuje leki rozkurczowe ale mam poczucie, że chyba taka moja uroda bo brzuch i tak często twardy. Łożysko brzegiem przy ujściu więc dużo leżenia, tryb oszczędny.@Natla - rozumiem. Mam nadzieję, że bezpiecznie dotrwa każda do swojej wymarzonej daty.
A teraz coś Ci się dzieje, że jesteś na tym wątku?
wielomatka
Rozumiem. A jakiś pessar albo szew Ci proponowali? To Twoje pierwsze dzieciątko?
Póki co nie proponowali, ostatnio szyjka miała 3.2cm, teraz wizyta w przyszłym tygodniu i zobaczymy. Tak pierwsze, wiele lat starań, wyczekaneRozumiem. A jakiś pessar albo szew Ci proponowali? To Twoje pierwsze dzieciątko?
Edytak166
Jak tam dziewczyny? Ja od wczoraj w kiepskim nastroju psychicznym 2 h siedziałam na tej glukozie udało się na szczęście ale chyba wyszła mi cukrzyca ciążowa jeszcze tego mi brakowało do leżącego typu zycia. I taka nostalgią mnie ogarnęła chciałabym poukładać sobie w szafkach kącik dla małego przygotować ciuszki poprac a tu to mnie wszystko ominie..... jeszcze przez to wczorajsze siedzenie mam wyrzuty sumienia że mogła ta szyjka mi całkiem polecieć wizytę mam w piątek za tydzień cukier na czczo ok pp 2 h też ok ale po godzinie norma 180 a ja mam 182 ....
wielomatka
Edytka - tulę.. Jeśli faktycznie masz cukrzycę ciążową, to dobrze, że zdecydowałaś się na badania. Kiedy masz wizytę, żeby to skonsultować?
Ja konsekwentnie od ostatniej ciąży nie robię badań w tym kierunku.
Moje samopoczucie różne. Cieszę się, że jutro sobota, bo u mnie to teoretycznie początek nowego tygodnia ciąży i to jakoś psychicznie uspakaja. W domu, mimo leżenia, nie narzekam na nudę. Piszę książki, czytam książki, uczę się z moją córką (jest w ED), a wieczory to w ogóle szaleństwo. Tęsknię w sumie za nudą
Moje samopoczucie różne. Cieszę się, że jutro sobota, bo u mnie to teoretycznie początek nowego tygodnia ciąży i to jakoś psychicznie uspakaja. W domu, mimo leżenia, nie narzekam na nudę. Piszę książki, czytam książki, uczę się z moją córką (jest w ED), a wieczory to w ogóle szaleństwo. Tęsknię w sumie za nudą
reklama
Edytak166
Wizyte mam 4. 11 zobaczymy co lekarz na to norma 10 a ja mam 10.8 może wystraczy wyeliminować slodycze. Zazdroszczę ruchu i braku czasu na nude ja leze wstaje tylko do wc wszystko mnie boli i czuje sie psychicznie słabiej mam nadzieje ze minie chidz dla mnie listopad był zawsze depresyjny w tym razem jeszcze leze to juz wogole bedzie kosmosEdytka - tulę.. Jeśli faktycznie masz cukrzycę ciążową, to dobrze, że zdecydowałaś się na badania. Kiedy masz wizytę, żeby to skonsultować?
Podziel się: