reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja miałam w poprzedniej ciąży taki jasnoróżowe gesty śluz w małej ilości. Okazało się że to czop śluzowy bo mocno skróciłam mi się szyjka
To najprawdopodobniej to 🙄 zeby sie tylko nic wiecej nie wydarzylo😭 Gesty to on chyba nie byl..kurcze aby dotrwac do tego 37 tc...jak leze na lewej stronie to uciska mnie i boli, piecze...jak na prawej to ciagnie brzuch🤦‍♀️ to tylko połlezoca ok🙄

reklama
To najprawdopodobniej to 🙄 zeby sie tylko nic wiecej nie wydarzylo😭 Gesty to on chyba nie byl..kurcze aby dotrwac do tego 37 tc...jak leze na lewej stronie to uciska mnie i boli, piecze...jak na prawej to ciagnie brzuch🤦‍♀️ to tylko połlezoca ok🙄
Też opis skojarzyłam z czopem śluzowym. U mnie przy 1 porodzie był w nocy a rano porod. Przy drugim odchodził tydzień. Może odchodzić nawet 2 tygodnie. Ale spokojnie podejdź do tematu i wybierz się na kontrolę jutro. Dotrwasz na pewno do bezpiecznego terminu, wy wogole jesteście tu wszystkie super dzielne bohaterki :)

U mnie było naprawdę nie dużo. Jednorazowo na wkładce. Był jak pisałam jak glutek. Może na wszelki wypadek podjedź dzisiaj skontrolować to. Który masz tydzień?

U mnie było naprawdę nie dużo. Jednorazowo na wkładce. Był jak pisałam jak glutek. Może na wszelki wypadek podjedź dzisiaj skontrolować to. Który masz tydzień?
Dziewczyny właśnie mialam pisać i pytać, u mnie po nocy takie mini jasnozielonkawe glutki ze dwa, bardzo małe.. Dzis 34+3, jutro wizyta...

Mi odszedł w 22tc. Dzień przed założeniem pessara. Od tamtej pory minęło 10 tygodni. I nie był jasnoróżowy tylko wyraźnie krwisty.

Mi odszedł w 22tc. Dzień przed założeniem pessara. Od tamtej pory minęło 10 tygodni. I nie był jasnoróżowy tylko wyraźnie krwisty.
Mi odszedł w 17tc, akurat byłam w szpitalu więc lekarze widzieli. Szyjka skróciła się do 1,9cm dzień później w trybie pilnym miałam zakladany szew okrężny i pesser... U mnie właśnie był jasnoróżowy i gęsty

reklama
Do góry