reklama
Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
Dziewczyny czy, któraś z Was ma pessar? Mam go od 6 tygodni i jestem przewrażliwiona już. Przez pierwsze 3-4 tygodnie czułam go przy aplikacji luteiny, a teraz od jakiegoś tygodnia nie czuje go w ogóle jakby go nie było… Już zaczynam się martwić…
Eliza2020
Fanka BB :)
No to chyba dobrze ze go nie czujesz, bo nie powinno sie go czuc ale ja biore luteine po jezyk, nic "tam nie wkladam" wiec tak ogolnie go nie czuje a czulas jakies ciagniece lub bol brzucha po zalozeniu?Dziewczyny czy, któraś z Was ma pessar? Mam go od 6 tygodni i jestem przewrażliwiona już. Przez pierwsze 3-4 tygodnie czułam go przy aplikacji luteiny, a teraz od jakiegoś tygodnia nie czuje go w ogóle jakby go nie było… Już zaczynam się martwić…
Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
No to chyba dobrze ze go nie czujesz, bo nie powinno sie go czuc ale ja biore luteine po jezyk, nic "tam nie wkladam" wiec tak ogolnie go nie czuje a czulas jakies ciagniece lub bol brzucha po zalozeniu?
Nie czuje go jak chodzę czy leżę, tak jak bym nic nie miała, tylko przy aplikacji luteiny wcześniej go wyczuwałam niżej, a teraz jest tak wysoko, ze praktycznie jest normę wyczuwalny. Pierwszego dnia jak ginekolog mi go założył to czułam takie kłucie i jakby lekki ucisk ale następnego dnia jak wstałam to już zupełnie nic.
Nieraz mam jakieś kłucia na dole ale u mnie jest 31 tc i dziecko tez coraz większe. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta, ma ponad 2 cm ale ja zawsze zaczynam panikować ze 2 dni po wizycie aż do następnej
natala.bece
Klaudia, szyjka pracuje, więc pessar tez się „przesuwa” i może być raz wyżej, raz niżej. Nie martw sięNie czuje go jak chodzę czy leżę, tak jak bym nic nie miała, tylko przy aplikacji luteiny wcześniej go wyczuwałam niżej, a teraz jest tak wysoko, ze praktycznie jest normę wyczuwalny. Pierwszego dnia jak ginekolog mi go założył to czułam takie kłucie i jakby lekki ucisk ale następnego dnia jak wstałam to już zupełnie nic.
Nieraz mam jakieś kłucia na dole ale u mnie jest 31 tc i dziecko tez coraz większe. W czwartek byłam u lekarza i szyjka zamknięta, ma ponad 2 cm ale ja zawsze zaczynam panikować ze 2 dni po wizycie aż do następnej
Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
Klaudia, szyjka pracuje, więc pessar tez się „przesuwa” i może być raz wyżej, raz niżej. Nie martw się
Lekarz też mi to mówi ale psychika robi swoje tak bardzo chciałabym tą ciąże donosić do 37 tygodnia…
Teraz już jesteś w świetnym położeniu. 31 tc to marzenie każdej z nas a skoro nic się nie dzieje złego to masz z każdym dniem coraz większą szansę na 37 tydzieńLekarz też mi to mówi ale psychika robi swoje tak bardzo chciałabym tą ciąże donosić do 37 tygodnia…
natala.bece
Mi też to wchodziło do głowy, a miałam pessar tylko jakoś 1,5 tygodnia Trzeba to znieść!Lekarz też mi to mówi ale psychika robi swoje tak bardzo chciałabym tą ciąże donosić do 37 tygodnia…
Klaudia 1410
Zaangażowana w BB
Dzięki dziewczyny ta ciąża mnie wykańcza psychicznie, do celu zostało już niedługo i chyba bardziej się stresuje niż wcześniej
reklama
Oj proszę nie mów że później jest większy stres ja właśnie zaczynam 26tc i miałam nadzieję że po 30 TC jakoś już mi będzie trochę lżej na głowie ale u mnie jeszcze inaczej bo w przy ciąży bliźniaczej to już wogole niewiadomo jak ten szew się zachowa :/Dzięki dziewczyny ta ciąża mnie wykańcza psychicznie, do celu zostało już niedługo i chyba bardziej się stresuje niż wcześniej
Podziel się: