reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny które mają pessar czy wy też czułyście taki jakby opor przy wkładaniu luteiny jakby cos tam było i tabletka swobodnie nie wchodziła?? Zdążyło mi się to dziś pierwszy raz generalnie cały cxas leżę dziś wyszłam pierwszy raz na badania od założenia pessara i może przez to chodzenie??
Hej! Ja mialam pessar od lutego do maja. Miałam momenty jakby wszystko w środku było spuchnięte, lekarz mówił, ze to właśnie od pessara i hormonów. Ale możesz dopytać swojego.
Mogłam chodzić i wieczorami pessar był niżej niż wieczorem ;)
Który u ciebie tydzień i jakaś miałaś szyjkę?

reklama
Hej! Ja mialam pessar od lutego do maja. Miałam momenty jakby wszystko w środku było spuchnięte, lekarz mówił, ze to właśnie od pessara i hormonów. Ale możesz dopytać swojego.
U mnie 20i5 ale ciaza blizniacza szyjka 2.2 a u ciebie jak było.?

W 21 tc założony na szyjkę około 3-2,5 cm, ze względu na historie poprzedniej ciąży. Po zdjęciu szyjka ma 1,5cm, twarda, zamknięta. A funkcjonowałam w miarę normalnie - codziennie krótki spacer, w domu gotowałam, ogarniałam na tyle ile mogłam. Starałam się nie chodzić po schodach ;) teraz w druga stronę ;P

W 21 tc założony na szyjkę około 3-2,5 cm, ze względu na historie poprzedniej ciąży. Po zdjęciu szyjka ma 1,5cm, twarda, zamknięta. A funkcjonowałam w miarę normalnie - codziennie krótki spacer, w domu gotowałam, ogarniałam na tyle ile mogłam. Starałam się nie chodzić po schodach ;) teraz w druga stronę ;P
Jeszcze w dwupaku? [emoji16]

No ja niestety raz dziennie muszę zejsc po schodach 🙈

A jak aplikowałas luteine na stojąco czy leżąco? Jak się miała twoja szyjka po zalozeniu pessara skracała się?

reklama
Do góry