reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej a dobrze, mala rośnie jak na drożdżach, wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej, przedwczoraj skończyła miesiąc i wazy 4600 :) mieliśmy male problemy z brzuszkiem ale mam nadzieję że wychodzimy na prostą już bo dobraliśmy mleczko dla alergików :) a U was jak tam? :) pozdrawiamy 😊
Ale szybka reakcja na moją wiadomość 😃
U nas też dobrze. Malutka je, przybiera ładnie na wadze i ogólnie widać, że urosła nam już 🙂 Też ma już 4 kg z kawałkiem 🙂 No i krzykacz jest 🙈😂 Ogólnie agentka jest 😁🥰 Miałyśmy okropną ciemieniuchę, ale teraz tylko pojedyncze skórki zostały. No i łojotokowe zapalenie skóry niestety się przypałętało, ale na szczęście póki co nie są potrzebne leki na receptę. Martwi mnie tylko jeszcze lekka wysypka na ciałku, ale poobserwuję trochę i zobaczymy co dalej.
We wtorek mamy kontrolę u neonatologa i jednocześnie malutka będzie miała 6 tygodni.

reklama
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny! ❤️Ale leżałaś plackiem przy dwójce? Bo ciężko, mimo, że mąż robi ile może. Czasem coś ugotuję, zapnę kurtkę.... 🥴
Też biorę luteinę i aspargin ale mam wrażenie, że niewiele dają. Mimo brania szyjka i tak skróciła się z 30mm do 19 w 2-3 tyg 🙈
Do 30 tc praktycznie leżałam plackiem .Tylko prysznic ,WC i lekarz .Wszystko robil mój mąż, jadłam również na leżąco,bo bardzo się bałam. Moje dzieci są już samodzielnie więc moglam leżeć 🙂

U mnie sielanka, bo mała ma już prawie 11 tygodni, jest super dzieckiem🥰. Ma problem a zasypianiem po kąpieli, ale jak już zaśnie to albo obudzi się raz koło 4, alko w ogóle dopiero o 7🤷‍♀️👌. Je aż za dużo, rośnie jak na drożdżach! Urodzona 51cm, teraz już 61cm i 5800 waga - tak było prawie 2 tygodnie temu😛🤩. Pięknie już podnosi główkę, śmieje się i głuży💪.
Ja za miesiąc wracam do pracy na miesiąc i potem mam długie wakacje. Czuję się ok, ale chyba mimo wszystko baby blues ze mną ciągle jest, no ale nie może być do końca różowo 🥰.
O tej strasznej ciąży już zapominam.
A jak u Ciebie? Co u Ciebie słychać @madziq23 ?
I u Ciebie @Polokowa ?

Do 30 tc praktycznie leżałam plackiem .Tylko prysznic ,WC i lekarz .Wszystko robil mój mąż, jadłam również na leżąco,bo bardzo się bałam. Moje dzieci są już samodzielnie więc moglam leżeć 🙂
Uhhh poznałam ten strach.... 🙈
Oby do 30 tc! Chyba potrzebujemy po prostu lepszej organizacji 💪🏻 Zaraz 24tc, szybko minie...
@Kasiulka-1980 potem trochę więcej się ruszałaś? Jak teraz Twoja szyjka? ❤️

U mnie sielanka, bo mała ma już prawie 11 tygodni, jest super dzieckiem🥰. Ma problem a zasypianiem po kąpieli, ale jak już zaśnie to albo obudzi się raz koło 4, alko w ogóle dopiero o 7🤷‍♀️👌. Je aż za dużo, rośnie jak na drożdżach! Urodzona 51cm, teraz już 61cm i 5800 waga - tak było prawie 2 tygodnie temu😛🤩. Pięknie już podnosi główkę, śmieje się i głuży💪.
Ja za miesiąc wracam do pracy na miesiąc i potem mam długie wakacje. Czuję się ok, ale chyba mimo wszystko baby blues ze mną ciągle jest, no ale nie może być do końca różowo 🥰.
I u Ciebie @Polokowa ?
Kochana moja ma 4tyg wazy 4600 i ma 60 cm 😱😱😱 a Urodzona w 37+0 i 55cm 3190 g, tak więc też nieźle przybiera hehehe trzymam kciuki żeby przeszedł baby blues
To mówisz że później jest łatwiej? U nas jeszcze kolki są i problemy z brzuszkiem i strasznie mnie to załamywało

Ale szybka reakcja na moją wiadomość 😃
U nas też dobrze. Malutka je, przybiera ładnie na wadze i ogólnie widać, że urosła nam już 🙂 Też ma już 4 kg z kawałkiem 🙂 No i krzykacz jest 🙈😂 Ogólnie agentka jest 😁🥰 Miałyśmy okropną ciemieniuchę, ale teraz tylko pojedyncze skórki zostały. No i łojotokowe zapalenie skóry niestety się przypałętało, ale na szczęście póki co nie są potrzebne leki na receptę. Martwi mnie tylko jeszcze lekka wysypka na ciałku, ale poobserwuję trochę i zobaczymy co dalej.
We wtorek mamy kontrolę u neonatologa i jednocześnie malutka będzie miała 6 tygodni.
Hehe byłam pod ręką hehe, powiem Ci ze i u nas rozdarciuszek :) jesteśmy wpisani jako wczesniacy ale wcale nie wygląda na wczesniaka:D Twoja malutka pewnie też nie skoro już ponad 4kilo wazy 😁 poobserwuj koniecznie wysypke bo na tym etapie lubi przyplątać się alergia pokarmową ale to może być też trądzik niemowlęcy :)

Kochana moja ma 4tyg wazy 4600 i ma 60 cm 😱😱😱 a Urodzona w 37+0 i 55cm 3190 g, tak więc też nieźle przybiera hehehe trzymam kciuki żeby przeszedł baby blues
To mówisz że później jest łatwiej? U nas jeszcze kolki są i problemy z brzuszkiem i strasznie mnie to załamywało
Jak dla mnie dużo łatwiej. Mała mniej płacze, jest wesoła, wiem kiedy lubi trochę pospać. U nas, odpukać, nie ma kolek...

I u Ciebie @Polokowa ?
Trzymam kciuki, żeby baby blues odpuścił w końcu!!! 😘
Moja malutka też silna dziewczynka, podnosi główkę ślicznie, a jak leży na przewijaku to wyobraź sobie, że próbuje się podnosić na nóżkach 🙉🙈 Mamy jeszcze mały problem z nerwami młodej, bo od kilku dni, kiedy pije ładnie z piersi, za chwilę puszcza ją lub trzymając cały coś zaczyna płakać i wpada w szał - nie wiem, czy to czasem kolejny skok rozwojowy nie jest. Brzuszek raczej ok, tak mi się wydaje.
Też powoli nie myślę o trudzie w mojej ciąży, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mi to wszystko i myślę, że to ze mną zostanie na długo. Ale mam prześliczną córeczkę i ona mi wszystko wynagradza 🙂

reklama
Hehe byłam pod ręką hehe, powiem Ci ze i u nas rozdarciuszek :) jesteśmy wpisani jako wczesniacy ale wcale nie wygląda na wczesniaka:D Twoja malutka pewnie też nie skoro już ponad 4kilo wazy 😁 poobserwuj koniecznie wysypke bo na tym etapie lubi przyplątać się alergia pokarmową ale to może być też trądzik niemowlęcy :)
No po tych wszystkich krzykach młodej nie powiedziałabym, że jest wcześniakiem 🙈😂

Jeśli alergia to najprawdopodobniej na mleko krowie, ale z racji, że nie jem nabiału już to zastanawiamy się w dalszym ciągu co to może być 🤷🏼‍♀️ Teraz nawet nie pierzemy ciuszków jej płynie tylko przerzuciliśmy się na szare mydło zgodnie z zaleceniem pediatry i w sumie żadnej poprawy... Niedługo mamy wizytę u neonatologa, więc będę pytać, może coś doradzi. U dermatologa byliśmy prywatnie, ale w sumie powiedziała mi wszystko, co już wiedziałam 🤦🏼‍♀️

Do góry