reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Hej a dobrze, mala rośnie jak na drożdżach, wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej, przedwczoraj skończyła miesiąc i wazy 4600 :) mieliśmy male problemy z brzuszkiem ale mam nadzieję że wychodzimy na prostą już bo dobraliśmy mleczko dla alergików :) a U was jak tam? :) pozdrawiamy 😊
Ale szybka reakcja na moją wiadomość 😃
U nas też dobrze. Malutka je, przybiera ładnie na wadze i ogólnie widać, że urosła nam już 🙂 Też ma już 4 kg z kawałkiem 🙂 No i krzykacz jest 🙈😂 Ogólnie agentka jest 😁🥰 Miałyśmy okropną ciemieniuchę, ale teraz tylko pojedyncze skórki zostały. No i łojotokowe zapalenie skóry niestety się przypałętało, ale na szczęście póki co nie są potrzebne leki na receptę. Martwi mnie tylko jeszcze lekka wysypka na ciałku, ale poobserwuję trochę i zobaczymy co dalej.
We wtorek mamy kontrolę u neonatologa i jednocześnie malutka będzie miała 6 tygodni.

reklama
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny! ❤️Ale leżałaś plackiem przy dwójce? Bo ciężko, mimo, że mąż robi ile może. Czasem coś ugotuję, zapnę kurtkę.... 🥴
Też biorę luteinę i aspargin ale mam wrażenie, że niewiele dają. Mimo brania szyjka i tak skróciła się z 30mm do 19 w 2-3 tyg 🙈
Do 30 tc praktycznie leżałam plackiem .Tylko prysznic ,WC i lekarz .Wszystko robil mój mąż, jadłam również na leżąco,bo bardzo się bałam. Moje dzieci są już samodzielnie więc moglam leżeć 🙂

U mnie sielanka, bo mała ma już prawie 11 tygodni, jest super dzieckiem🥰. Ma problem a zasypianiem po kąpieli, ale jak już zaśnie to albo obudzi się raz koło 4, alko w ogóle dopiero o 7🤷‍♀️👌. Je aż za dużo, rośnie jak na drożdżach! Urodzona 51cm, teraz już 61cm i 5800 waga - tak było prawie 2 tygodnie temu😛🤩. Pięknie już podnosi główkę, śmieje się i głuży💪.
Ja za miesiąc wracam do pracy na miesiąc i potem mam długie wakacje. Czuję się ok, ale chyba mimo wszystko baby blues ze mną ciągle jest, no ale nie może być do końca różowo 🥰.
O tej strasznej ciąży już zapominam.
A jak u Ciebie? Co u Ciebie słychać @madziq23 ?
I u Ciebie @Polokowa ?

Do 30 tc praktycznie leżałam plackiem .Tylko prysznic ,WC i lekarz .Wszystko robil mój mąż, jadłam również na leżąco,bo bardzo się bałam. Moje dzieci są już samodzielnie więc moglam leżeć 🙂
Uhhh poznałam ten strach.... 🙈
Oby do 30 tc! Chyba potrzebujemy po prostu lepszej organizacji 💪🏻 Zaraz 24tc, szybko minie...
@Kasiulka-1980 potem trochę więcej się ruszałaś? Jak teraz Twoja szyjka? ❤️

U mnie sielanka, bo mała ma już prawie 11 tygodni, jest super dzieckiem🥰. Ma problem a zasypianiem po kąpieli, ale jak już zaśnie to albo obudzi się raz koło 4, alko w ogóle dopiero o 7🤷‍♀️👌. Je aż za dużo, rośnie jak na drożdżach! Urodzona 51cm, teraz już 61cm i 5800 waga - tak było prawie 2 tygodnie temu😛🤩. Pięknie już podnosi główkę, śmieje się i głuży💪.
Ja za miesiąc wracam do pracy na miesiąc i potem mam długie wakacje. Czuję się ok, ale chyba mimo wszystko baby blues ze mną ciągle jest, no ale nie może być do końca różowo 🥰.
I u Ciebie @Polokowa ?
Kochana moja ma 4tyg wazy 4600 i ma 60 cm 😱😱😱 a Urodzona w 37+0 i 55cm 3190 g, tak więc też nieźle przybiera hehehe trzymam kciuki żeby przeszedł baby blues
To mówisz że później jest łatwiej? U nas jeszcze kolki są i problemy z brzuszkiem i strasznie mnie to załamywało

Ale szybka reakcja na moją wiadomość 😃
U nas też dobrze. Malutka je, przybiera ładnie na wadze i ogólnie widać, że urosła nam już 🙂 Też ma już 4 kg z kawałkiem 🙂 No i krzykacz jest 🙈😂 Ogólnie agentka jest 😁🥰 Miałyśmy okropną ciemieniuchę, ale teraz tylko pojedyncze skórki zostały. No i łojotokowe zapalenie skóry niestety się przypałętało, ale na szczęście póki co nie są potrzebne leki na receptę. Martwi mnie tylko jeszcze lekka wysypka na ciałku, ale poobserwuję trochę i zobaczymy co dalej.
We wtorek mamy kontrolę u neonatologa i jednocześnie malutka będzie miała 6 tygodni.
Hehe byłam pod ręką hehe, powiem Ci ze i u nas rozdarciuszek :) jesteśmy wpisani jako wczesniacy ale wcale nie wygląda na wczesniaka:D Twoja malutka pewnie też nie skoro już ponad 4kilo wazy 😁 poobserwuj koniecznie wysypke bo na tym etapie lubi przyplątać się alergia pokarmową ale to może być też trądzik niemowlęcy :)

Kochana moja ma 4tyg wazy 4600 i ma 60 cm 😱😱😱 a Urodzona w 37+0 i 55cm 3190 g, tak więc też nieźle przybiera hehehe trzymam kciuki żeby przeszedł baby blues
To mówisz że później jest łatwiej? U nas jeszcze kolki są i problemy z brzuszkiem i strasznie mnie to załamywało
Jak dla mnie dużo łatwiej. Mała mniej płacze, jest wesoła, wiem kiedy lubi trochę pospać. U nas, odpukać, nie ma kolek...

I u Ciebie @Polokowa ?
Trzymam kciuki, żeby baby blues odpuścił w końcu!!! 😘
Moja malutka też silna dziewczynka, podnosi główkę ślicznie, a jak leży na przewijaku to wyobraź sobie, że próbuje się podnosić na nóżkach 🙉🙈 Mamy jeszcze mały problem z nerwami młodej, bo od kilku dni, kiedy pije ładnie z piersi, za chwilę puszcza ją lub trzymając cały coś zaczyna płakać i wpada w szał - nie wiem, czy to czasem kolejny skok rozwojowy nie jest. Brzuszek raczej ok, tak mi się wydaje.
Też powoli nie myślę o trudzie w mojej ciąży, ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mi to wszystko i myślę, że to ze mną zostanie na długo. Ale mam prześliczną córeczkę i ona mi wszystko wynagradza 🙂

reklama
Hehe byłam pod ręką hehe, powiem Ci ze i u nas rozdarciuszek :) jesteśmy wpisani jako wczesniacy ale wcale nie wygląda na wczesniaka:D Twoja malutka pewnie też nie skoro już ponad 4kilo wazy 😁 poobserwuj koniecznie wysypke bo na tym etapie lubi przyplątać się alergia pokarmową ale to może być też trądzik niemowlęcy :)
No po tych wszystkich krzykach młodej nie powiedziałabym, że jest wcześniakiem 🙈😂

Jeśli alergia to najprawdopodobniej na mleko krowie, ale z racji, że nie jem nabiału już to zastanawiamy się w dalszym ciągu co to może być 🤷🏼‍♀️ Teraz nawet nie pierzemy ciuszków jej płynie tylko przerzuciliśmy się na szare mydło zgodnie z zaleceniem pediatry i w sumie żadnej poprawy... Niedługo mamy wizytę u neonatologa, więc będę pytać, może coś doradzi. U dermatologa byliśmy prywatnie, ale w sumie powiedziała mi wszystko, co już wiedziałam 🤦🏼‍♀️

Do góry