reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Określenie wymyśliłam ja bazując na języku angielskim bo jakoś mi nie leżały cycusie, cyce, cycuszki i od początku go używałam, szybko się przyjęło bo młody jak miał pół roku to gdy był głodny mówił "bubububu"🙂

A po jedzeniu unosiłam małego do góry "na bekusia" bo mi z kolei nie grało określenie "żeby się odbiło" 😉 także u mnie to taka radosna twórczość

Jak możesz to podeślij linka do tego sprawdzonego dostawcy na aliexpress - moje doświadczenia z aliexpress są słabe a chętnie oblukam🙂 zawsze to lepiej z polecenia
For Mommy
Dla mnie z tego sklepu są sprawdzone. One nie są jakieś usztywniane mega. Takie fajne ja mam te koronkowe i te niebieskie z materiału ☺ jak dla mnie do karmienia były ok bo rozpinane były na środku i od góry więc było wygodnie ☺

reklama
A TITUSIE są genialne🙂 pewnie bym je "przywłaszczyła" gdybym nie miała bubisiów😉
No takie słodkie tym bardziej że ona sama to sobie wymyśliła i tak zostało ☺ teraz jak mówi o siostrzyczce to właśnie cały tego używa.
Najlepiej jak się bawi lalkami i udaje że ona je karmi to tak samo daje im titusia 😃😃

Mnie tak z miesiąc czop odchodził ... Jak zobaczyłam ta galaretkę to się ucieszyłam że już mi odszedł ale to niestety była kropla w morzu a nie był podbarwiony krwią tylko taka właśnie mleczna, przezroczysta galaretka.
No właśnie mi ginekolog powiedziała że on tak może długo odchodzić. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie ☺ na pewno będę czujna przez ten GBS no i fakt że mam mieć CC dodatkowo mnie stresuje bo mi powiedziała że przy mocniejszym skurczu może mi rana pęknąć.

Hej! Mam pytanie, czy którejś z was zsunął się pessar? Czym to się objawiało?
Dziś jak aplikowałam luteinę mam wrażenie, ze wyczułam go niżej. Czy to normalne? Czy jest szansa, ze się zsunął i muszę jechać na IP?

Dziś jak aplikowałam luteinę mam wrażenie, ze wyczułam go niżej. Czy to normalne? Czy jest szansa, ze się zsunął i muszę jechać na IP?

Przy chodzeniu czy siedzeniu nie wyczuwam go.

Mi się zsunął i to dwukrotnie, okazało się, że miałam za duży rozmiar. Za pierwszym razem zsunął się w dniu założenia, za drugim razem nosiłam tydzień i powtórka sytuacji. Obecnie mniejszy rozmiar noszę od 6 tygodni i jest dobrze :) Zsuwał się podczas korzystania z toalety (miewałam zaparcia). U mnie to było od razu widoczne, że spadł bo mówiąc dosłownie zaczął ze mnie wychodzić.
To normalne, że pessar jest raz niżej raz wyżej, ja czasami mam go na głębokości całego palca a za kilka godzin włożę opuszek i już go czuję (3x dziennie aplikuję luteinę więc chcąc nie chcąc kontroluję też jego położenie). Tam są mięśnie, wszystko pracuje w ciągu dnia i może tak się dziać. Dopóki pessar nie napiera do wyjścia to raczej nic się nie dzieje ale dla świetego spokoju zawsze możesz skonsultować się z lekarzem :)

Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie skurczy (czyli dla mnie zagadnienia magicznego). Czy przy skurczach zawsze twardnieje brzuch?

Dziewczyny a ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie skurczy (czyli dla mnie zagadnienia magicznego). Czy przy skurczach zawsze twardnieje brzuch?

Dla mnie to jest totalnie niestety niezrozumiałe. I ilu lekarzy spotkałam i pytałam tak do tej pory nikt mi jeszcze chyba nie był w stanie wytłumaczyć, czy twardnienie brzucha to jest to samo co skurcz czy jest to zupełnie co innego.
Ja to chyba rozumiem tak samo. Skurcze to takie spięcie macicy, staje się twarda i po chwili puszcza.
Skurcze porodowe pamietam zupełnie inaczej - mam wrażenie, ze przy nich brzuch mi nie twardnieje, a może przez ten ból nie zauważyłam 🙈😂

reklama
Dla mnie to jest totalnie niestety niezrozumiałe. I ilu lekarzy spotkałam i pytałam tak do tej pory nikt mi jeszcze chyba nie był w stanie wytłumaczyć, czy twardnienie brzucha to jest to samo co skurcz czy jest to zupełnie co innego.
Ja to chyba rozumiem tak samo. Skurcze to takie spięcie macicy, staje się twarda i po chwili puszcza.
Skurcze porodowe pamietam zupełnie inaczej - mam wrażenie, ze przy nich brzuch mi nie twardnieje, a może przez ten ból nie zauważyłam 🙈😂
Właśnie ja się strasznie zaczynam bać, że coś przegapię ... nie wiem co to są skurcze bo przy pierwszej ciąży jak mi się szyjka skróciła to nic nie czułam, a z poronienia niewiele pamiętam, tyle tylko że bolało.

Do góry