reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Eeee no to jak na tak zaawansowana ciaze bardzo ladna szyjka! A twarda? Bo jesli twarda to juz wgl extra ;) ja taka (19mm-25mm roznie wychodzilo) mialam w 28 tyg i dopiero w 33 tyg mi sie skrocila do 11-15mm (wtedy zalozono mi pessar)
Nie. Juz sie miekka robi...pewnie od tej nospy:( A teraz jaka masz dluga i w ktorym tyg.jestes?

reklama
Eeee no to jak na tak zaawansowana ciaze bardzo ladna szyjka! A twarda? Bo jesli twarda to juz wgl extra ;) ja taka (19mm-25mm roznie wychodzilo) mialam w 28 tyg i dopiero w 33 tyg mi sie skrocila do 11-15mm (wtedy zalozono mi pessar)
Dziewczyny o czym wy piszecie? Nie dołujcie.. 😆 ja od 21tc z miękka szyjką 1cm, to był dramat dopiero jak się dowiedziałam..
Ja na waszym miejscu to bym się cieszyła, odpoczywała i nie martwiła 😉 jesteście w naprawdę dobrej sytuacji

Dziewczyny o czym wy piszecie? Nie dołujcie.. 😆 ja od 21tc z miękka szyjką 1cm, to był dramat dopiero jak się dowiedziałam..
Ja na waszym miejscu to bym się cieszyła, odpoczywała i nie martwiła 😉 jesteście w naprawdę dobrej sytuacji
A ktory teraz masz tydz? :) a bo z tymi szyjkami to nigdy nie wiadomo i kazda sie martwi nawet jak sie minimalnie skroci :D

A ktory teraz masz tydz? :) a bo z tymi szyjkami to nigdy nie wiadomo i kazda sie martwi nawet jak sie minimalnie skroci :D
31+4 , więc już się i tak mega cieszę z tego co jest ;) mały na USG większy o tydzień, więc to też na plus. Co do szyjki to od kiedy mam pessar, to nie wiem ile teraz ma, bo lekarz nie mierzy, więc siedzę, a właściwie leżę na tykającej bombie 😛

31+4 , więc już się i tak mega cieszę z tego co jest ;) mały na USG większy o tydzień, więc to też na plus. Co do szyjki to od kiedy mam pessar, to nie wiem ile teraz ma, bo lekarz nie mierzy, więc siedzę, a właściwie leżę na tykającej bombie 😛
A to jak masz pessar na pewno wytrzymasz do konca! Ja tyle o tym przeczytalam roznych opinii i chyba jest naprawde bardzo skuteczny ;)

reklama
Do góry