reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ale z tego co rozumiem masz ogólnie cukrzycę , poza ciążą również , a ja w trakcie tylko - może chodzi o to że Twój organizm przyzwyczajony jest do tego stanu ? Nie wiem . Niekontrolowaną cukrzyca sprzyja porodowi przedwczesnemu - u mnie wisiało na włosku, więc może się bali.
Tak mam cukrzyce poza ciążą co oznacza że trudniej ją kontrolować niż taką ciążową. Biorę insulinę w dzień i w nocy i zdarza mi się mieć wyższe wyniki cukru więc w sumie to się dziwie że mi dali te sterydy. Cukrzyce ciążową łatwiej wyrównać bo przy niej możecie więcej zjeść niż przy mojej.

reklama
Szyjka miękka 11mm, lejek wewnętrzny, 2 cm rozwarcia, 2 wcześniejsze porody w wywiadzie 35 i 36 tc. Teraz mam 35+4 i w każdej chwili mogę rodzić. Leżę w domu i czekam😜
To Ty w takim razie juz taka cykajaca bomba haha ale 3ci porod to już pewnie bulka z maslem dla Ciebie nie? :)
A tak ogolnie masz skurcze? Mi polozna mowila ostatnio ze jak skurczy brak to mozna z rozwarciem 4 cm chodzic kilka tyg, bez skurczy nic sie nie zadzieje :) takze moze jeszcze poczekasz a jak nie to dzidzia juz duza i tak :)

Ok. Dziękuję. Mi chyba zaczął odpadać ten czop...trzy razy pod kolej w łazience na papierze mialam taki zbity kawałek sluzu, jasno żółty. Myślicie ze moge dalej brac nospe i luteine? Dziś.34+2.
Moze to wcale nie jest czop-czop to najczesciej podbarwiony krwia a taki sluz to moze byc albo po prostu ze sie zmiękcza szyjka, co jest naturalne na koncowce, albo np wskazuje na infekcje. Ja w 1 ciazy mialam w ostatnim moes np sporo wiecej śluzu i cholera wie co to bylo bo urodzilam normalnie dzien po terminie :) ja bym leki dalej brala

Moze to wcale nie jest czop-czop to najczesciej podbarwiony krwia a taki sluz to moze byc albo po prostu ze sie zmiękcza szyjka, co jest naturalne na koncowce, albo np wskazuje na infekcje. Ja w 1 ciazy mialam w ostatnim moes np sporo wiecej śluzu i cholera wie co to bylo bo urodzilam normalnie dzien po terminie :) ja bym leki dalej brala
Wyczytałam ze podbarwiony krwia raczej występuje po 36 tygodniu i ze to jest normalne.

To Ty w takim razie juz taka cykajaca bomba haha ale 3ci porod to już pewnie bulka z maslem dla Ciebie nie? :)
A tak ogolnie masz skurcze? Mi polozna mowila ostatnio ze jak skurczy brak to mozna z rozwarciem 4 cm chodzic kilka tyg, bez skurczy nic sie nie zadzieje :) takze moze jeszcze poczekasz a jak nie to dzidzia juz duza i tak :)
Można powiedzieć że trzeci poród to mam z górki, ale prawda jest taka że tak się boję że już sram po gaciach. Szykuje się na naturalny bez znieczulenia a akt że męża nie będzie wcale mi nie pomaga.
Nie mam typowych skurczy tylko takie twardnienia i napinania. Mi się porody nigdy nie zaczynały od skurczy tylko od odpłynięcie wód płodowych a tego nikt nie przewidzi kiedy to będzie. Z córką jak się dowiedziałam że mam 3cm rozwarcia to urodziłam za pare godzin.

Można powiedzieć że trzeci poród to mam z górki, ale prawda jest taka że tak się boję że już sram po gaciach. Szykuje się na naturalny bez znieczulenia a akt że męża nie będzie wcale mi nie pomaga.
Nie mam typowych skurczy tylko takie twardnienia i napinania. Mi się porody nigdy nie zaczynały od skurczy tylko od odpłynięcie wód płodowych a tego nikt nie przewidzi kiedy to będzie. Z córką jak się dowiedziałam że mam 3cm rozwarcia to urodziłam za pare godzin.
Hehe moze ze stresu :) a meza czemu nie bedzie? W szpitalu nie ma obecnie porodow rodzinnych?

Tak sie zastanawiam czy pisać... Niby nic sie wiecej nie dzieje. Sama juz nie wiem. Ja luteine 2x1 i nospe 3x1 biore...
No moze poobserwuj jeszcze sytuacje, mysle ze moze to wcale nie byc czop anawet jesli i czop to tez mozesz za kilka tyg urodzic dopiero,ja ostatnio tez mam wieksza wydzieline ale tez mam pessar no i koncowke ciazy wiec no jest to naturalne

reklama
Do góry