reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ale z tego co rozumiem masz ogólnie cukrzycę , poza ciążą również , a ja w trakcie tylko - może chodzi o to że Twój organizm przyzwyczajony jest do tego stanu ? Nie wiem . Niekontrolowaną cukrzyca sprzyja porodowi przedwczesnemu - u mnie wisiało na włosku, więc może się bali.
Tak mam cukrzyce poza ciążą co oznacza że trudniej ją kontrolować niż taką ciążową. Biorę insulinę w dzień i w nocy i zdarza mi się mieć wyższe wyniki cukru więc w sumie to się dziwie że mi dali te sterydy. Cukrzyce ciążową łatwiej wyrównać bo przy niej możecie więcej zjeść niż przy mojej.

reklama
Szyjka miękka 11mm, lejek wewnętrzny, 2 cm rozwarcia, 2 wcześniejsze porody w wywiadzie 35 i 36 tc. Teraz mam 35+4 i w każdej chwili mogę rodzić. Leżę w domu i czekam😜
To Ty w takim razie juz taka cykajaca bomba haha ale 3ci porod to już pewnie bulka z maslem dla Ciebie nie? :)
A tak ogolnie masz skurcze? Mi polozna mowila ostatnio ze jak skurczy brak to mozna z rozwarciem 4 cm chodzic kilka tyg, bez skurczy nic sie nie zadzieje :) takze moze jeszcze poczekasz a jak nie to dzidzia juz duza i tak :)

Ok. Dziękuję. Mi chyba zaczął odpadać ten czop...trzy razy pod kolej w łazience na papierze mialam taki zbity kawałek sluzu, jasno żółty. Myślicie ze moge dalej brac nospe i luteine? Dziś.34+2.
Moze to wcale nie jest czop-czop to najczesciej podbarwiony krwia a taki sluz to moze byc albo po prostu ze sie zmiękcza szyjka, co jest naturalne na koncowce, albo np wskazuje na infekcje. Ja w 1 ciazy mialam w ostatnim moes np sporo wiecej śluzu i cholera wie co to bylo bo urodzilam normalnie dzien po terminie :) ja bym leki dalej brala

Moze to wcale nie jest czop-czop to najczesciej podbarwiony krwia a taki sluz to moze byc albo po prostu ze sie zmiękcza szyjka, co jest naturalne na koncowce, albo np wskazuje na infekcje. Ja w 1 ciazy mialam w ostatnim moes np sporo wiecej śluzu i cholera wie co to bylo bo urodzilam normalnie dzien po terminie :) ja bym leki dalej brala
Wyczytałam ze podbarwiony krwia raczej występuje po 36 tygodniu i ze to jest normalne.

To Ty w takim razie juz taka cykajaca bomba haha ale 3ci porod to już pewnie bulka z maslem dla Ciebie nie? :)
A tak ogolnie masz skurcze? Mi polozna mowila ostatnio ze jak skurczy brak to mozna z rozwarciem 4 cm chodzic kilka tyg, bez skurczy nic sie nie zadzieje :) takze moze jeszcze poczekasz a jak nie to dzidzia juz duza i tak :)
Można powiedzieć że trzeci poród to mam z górki, ale prawda jest taka że tak się boję że już sram po gaciach. Szykuje się na naturalny bez znieczulenia a akt że męża nie będzie wcale mi nie pomaga.
Nie mam typowych skurczy tylko takie twardnienia i napinania. Mi się porody nigdy nie zaczynały od skurczy tylko od odpłynięcie wód płodowych a tego nikt nie przewidzi kiedy to będzie. Z córką jak się dowiedziałam że mam 3cm rozwarcia to urodziłam za pare godzin.

Można powiedzieć że trzeci poród to mam z górki, ale prawda jest taka że tak się boję że już sram po gaciach. Szykuje się na naturalny bez znieczulenia a akt że męża nie będzie wcale mi nie pomaga.
Nie mam typowych skurczy tylko takie twardnienia i napinania. Mi się porody nigdy nie zaczynały od skurczy tylko od odpłynięcie wód płodowych a tego nikt nie przewidzi kiedy to będzie. Z córką jak się dowiedziałam że mam 3cm rozwarcia to urodziłam za pare godzin.
Hehe moze ze stresu :) a meza czemu nie bedzie? W szpitalu nie ma obecnie porodow rodzinnych?

Tak sie zastanawiam czy pisać... Niby nic sie wiecej nie dzieje. Sama juz nie wiem. Ja luteine 2x1 i nospe 3x1 biore...
No moze poobserwuj jeszcze sytuacje, mysle ze moze to wcale nie byc czop anawet jesli i czop to tez mozesz za kilka tyg urodzic dopiero,ja ostatnio tez mam wieksza wydzieline ale tez mam pessar no i koncowke ciazy wiec no jest to naturalne

reklama
Do góry