reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez raz miałam taki ból i oczywiście już był wkręt ze to zapalenie nerek od bakterii a to było z leżenia krzywo na sofie
Mi ten paracetamol ratuje czasem głowę, bo tez mi się w któryś dzień tak naciągały więzadła w pachwinach, ze całe podbrzusze mnie bolało, i już wkręt, ze poród - wzięłam paracetamol i od razu przeszło, inaczej to bym pewnie schizaą i stresem do tego porodu sama doprowadziła ;)
Kurde mam nadzieję że nic się nie zacznie dziać i spokojnie doczekam tego pessara

reklama
Masakra strasznie się wystraszyłam jeszcze boli mnie od rana kręgosłup tak nisko nie wiem czy już od leżenia czy nie bo dzisiaj leżałam cały dzień na wznak z poduszką pod tyłkiem a czytałam że przy skracającej szyjce może boleć kregoslup
Może tak masz jednorazowo...🤔 Mnie boli już od dawna kręgosłup, na początku od leżenia, teraz to już od brzuszka. Najgorzej jak jadę do lekarza 🙈Mi pomaga poduszka dla ciężarnych. O dziwo nawet bark dzięki niej przestał boleć.

@Paulaa1987 masz rację, leżymy całe dnie i każdy ból, czy większą ilość śluzu itp. niepokoi...ja to nie potrafię poznać jaka jest ta moja szyjka. Czasami jak aplikuje luteinę, to głęboko nie wchodzi i już myśl, że szyjka poleciała 🙈

Przeszło. Jestem tylko permanentnie "pobita kijem po plecach", mam "mega okres". Cieknie tak minimalnie i tylko przy skurczach nieregularnych (skurcz,dwa co godzinę) więc za nic nie pojadę do szpitala. Może dociagne do wtorku. Jak nic załatwię sobie papiery na cc i mam gdzieś cud narodzin. Mogę czekać nawet do 41tc, ale już 10 dni mnie boli i nic nie rusza. irytacja sięga zenitu. W moim szpitalu nikt mi nie wywoła porodu jak nie mam zakażenia nawet jak wody ciekną oni czekają do końca ciąży, do 40tc. Położyli by mnie tylko na patologii na dwa tygodnie. Gdyby te wody chlusnely! Ale po kropli leci. Po godzinie wymienia się wszystko w macicy, nie mam małowodzia. Idę dalej spać dopóki mogę. Inaczej sobie wyobrażałam ciążę byłam gotowa na zgagę, bóle, żylaki wszystko ale nie na 10 dni skurczy bez efektu

Eh bardzo mi przykro, ze tak cierpisz. Najlepiej by było gdyby się na dobre rozkręciło. Może teraz te słowa Ci nie pomogą, ale uwierz mi, ze dziecko w Twoich ramionach wynagrodzi Ci każdy dzień, ktory tak ciężko przeżywasz i przede wszystkim kazdą minutę porodu. Już nie długo. Bardzo szybko kobieta zapomina o tych wszystkich niedogodnościach. Przynajmniej ja tak mam, bo jeszcze jestem w ciąży, a już chce kolejne. Mam nadzieję, ze odpoczniesz i poczujesz się duzo lepiej, a napewno nabierzesz sił na kolejny dzień ✊💪

Byłam na połówkowych usg tam poprosiłam gina o zmierzenie szyjki. Szyjka długa 46 mm cześć pochwowa 35mm zamknięta. Pojechałam z wynikami do mojego gina a on zbadał palcami zobaczysz wyniki i powiedział, ze szyjka jest lekko miękka i składa się z 2 części i mam ładna długa ta górna ale dolna jest krótka i usg nie łapie niby tej dolnej części. Powiedział ze decyzja należy do nas czy zakładamy ale jeśli nie zakładamy to mamy podpisać ze nie chcemy bo on nie daje 100% szans czy później nie będzie trzeba i tak założyć a jak się jedna cześć skróci po całości to nie ma na co zakładać i w tedy pozostaje tylko szew. Wiec cóż mam to... noc ogólnie z głowy czułam to teraz już trochę lepiej. Ale w ogóle zapłaciłam za to 600 zł :/ wiec sadze ze zdarł ze mnie okropnie kasowo bo jak widziałam na necie to około 200 zł max 300 kosztuje to ustrojstwo.
[/QUO
Byłam na połówkowych usg tam poprosiłam gina o zmierzenie szyjki. Szyjka długa 46 mm cześć pochwowa 35mm zamknięta. Pojechałam z wynikami do mojego gina a on zbadał palcami zobaczysz wyniki i powiedział, ze szyjka jest lekko miękka i składa się z 2 części i mam ładna długa ta górna ale dolna jest krótka i usg nie łapie niby tej dolnej części. Powiedział ze decyzja należy do nas czy zakładamy ale jeśli nie zakładamy to mamy podpisać ze nie chcemy bo on nie daje 100% szans czy później nie będzie trzeba i tak założyć a jak się jedna cześć skróci po całości to nie ma na co zakładać i w tedy pozostaje tylko szew. Wiec cóż mam to... noc ogólnie z głowy czułam to teraz już trochę lepiej. Ale w ogóle zapłaciłam za to 600 zł :/ wiec sadze ze zdarł ze mnie okropnie kasowo bo jak widziałam na necie to około 200 zł max 300 kosztuje to ustrojstwo.
To rzeczywiście nieźle Cie skasował, ja tez nie malo zaplacilam bo lącznie z wizytą 430 zl ale 600 to chyba lekka przesada😵

reklama
Do góry