reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam dopiero 37+5 gdzie tu oksytocynę
Hmm... Ja bym jechała sprawdzić... Najwyżej urodzisz :) mi wody zaczęły tak się sączyć wieczorem koło 21, po 23 byłam w szpitalu i faktycznie saczyly się, ale dopiero koło 1 w nocy miałam pierwszy skurcz, potem do koło 8 rano tylko ze 3 skuecze. Wtedy o 8 podali oxy. O 11 było po wszystkim, miałam mała że sobą już 😊 z wodami chodzi o to, jka nie chlusna to dziecku nic się nie stanie bo one są, ale chodzi o to, że może dojść do jakiegoś zakażenia. Mi powiedzieli, że jka w ciągu 24h od saczenua wód nie urodę to cc.

PS. Ja miałam. 37+1

reklama
KatGde,
Jeżeli sączą Ci się wody. A akcja porodowa nie będzie postępowała, to na pewno będą dawać coś na rozruszanie akcji skurczowej. Są też jakieś czopki itd. A jak będzie już późno, bo wód za mało a coś się będzie działo z tętnem dziecka to szybkie cc. Są przeróżne sytuacje, każda z nas jest inna. U każdej może to inaczej wyglądać. Ale jeśli się wody sączą to już poród się zaczął... Ale może nie mieć postępu...

Lepiej jedź sprawdzić co się dzieje :) jak wody się sączą to lepiej mieć to pod kontrolą. Ja urodziłam w 37+4 - poród indukowany bo jak się położyłam na fotelu to miałam duuuuze rozwarcie bez żadnych objawów porodowych, skurczy itp. Każdy organizm jest inny i każdy poród też..więc warto jechać sprawdzić :)

U mnie najpierw odeszly wody i za chwilę dostałam skurczy. Jak wody odchodzą to odrazu kazano mi jechać do szpitala nawet jezeli skurczy brak, bo to oznacza, ze poród i tak się zaczął. Będzie bezpieczniej jezeli udasz się chociaż sprawdzić jezeli cały czas Twoja wkładka jest mokra.

Żeromski raz byłam tylko tam na badaniach i szczerze jak zobaczyłam warunki sanitarne to było masakrycznie.
A my jesteśmy terminami chyba jakoś podobnie?
A to pessar ci na Żeromskim zakładali? Od razu po wizycie cię odesłał na zakładanie?
Szew w Żeromskim lezalam4 dni i wróciłam z klebsiella do domu groźna bakteria szpitalna

Lepiej jedź sprawdzić co się dzieje :) jak wody się sączą to lepiej mieć to pod kontrolą. Ja urodziłam w 37+4 - poród indukowany bo jak się położyłam na fotelu to miałam duuuuze rozwarcie bez żadnych objawów porodowych, skurczy itp. Każdy organizm jest inny i każdy poród też..więc warto jechać sprawdzić :)
Jak nie będzie wiekszego rozwarcia to i tak mnie cofną bo oni nie chcą wywoływać porodu przed 39tc. Chyba że coś się dzieje z dzieckiem

Już nawet nie chciałam przeszkadzać, ale nie wytrzymam. Ile czasu upłynęło od sączenia do wizyty w szpitalu? Porodu?
Z 3h czekałam, myślałam, że przejdzie ale co chwila musiałam zmieniać wkładkę. Co najciekawsze na IP test nie pokazał, że to wody. Potem Pani doktor mnie taaaak zbadała, że poleciały bardziej plus krew...

reklama
Nie nic spoko. Dalej czekam na skurcze albo na koniec podciekania. Chyba serio muszę założyć sukienkę bo podpaska zwykła wszystko wchlonela i nie umiem oszacować ile tego leci. Nie spieszę się do rodzenia jeszcze
W aptece są takie wkładki, ktore wykrywają czy to wody.

Już doczytalam, że nie masz w okolicy.

Do góry