reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć, mamuśki 😊 bardzo proszę o pomoc mam od rana taka straszna zgage pierwszy raz w życiu ale to jest coś okropnego co chwila odbija mi się kwasem piecze nie daje rady już 😔 macie jakieś sposoby ?
Ja mialam tylko raz w życiu zgagę, jadłam wtedy Migdały, które mi trochę pomagały. I spałam na siedząco. Pamiętam tą okropna noc z poprzedniej ciąży... Albo w aptece zapytaj. Jest jakieś mleczko dozwolone w ciąży na zgage i bardzo skuteczne. Ale nie wiem jak się nazywa dokładnie.

reklama
To trafiłam do grupy szczęśliwych posiadaczek gownianego pessara 😭😱 ogólnie mnie bolało jak mi zakładał.... czuje nadal dziwny uczucie. Wiem, ze minie oby szybko 🙏🏼

Czy napinanie brzucha w 24 tc jest normalne? Jak odróżnić napinanie brzucha od wypychania sie dziecka?:)
Od 20 TC możesz czuć krótkie napinanie 30sek kilka razy dziennie i to będzie fizjologiczne. Gorzej jak są to mocne skurcze. Osobiście nie miałam skurczy Braxtona-Hicksa. Dziecko wypycha z jednej strony. Skurcz to masz twardą całą macicę

To trafiłam do grupy szczęśliwych posiadaczek gownianego pessara 😭😱 ogólnie mnie bolało jak mi zakładał.... czuje nadal dziwny uczucie. Wiem, ze minie oby szybko 🙏🏼
A jaką długą w końcu miałaś tą szyjkę? Jakie dalsze zalecenia? Sama go kupowałas czy lekarz miał? Mówił Ci coś Czy masz twardą czy miękka szyjkę?

reklama
Od 20 TC możesz czuć krótkie napinanie 30sek kilka razy dziennie i to będzie fizjologiczne. Gorzej jak są to mocne skurcze. Osobiście nie miałam skurczy Braxtona-Hicksa. Dziecko wypycha z jednej strony. Skurcz to masz twardą całą macicę
skurcze Braxtona-Hicksa czyli tak jakby ból na okres, jakby ktoś ściskał brzuch w kilku miejscach? Też nie wiem jak te skurcze rozpoznac:/

Do góry