Ja mialam tylko raz w życiu zgagę, jadłam wtedy Migdały, które mi trochę pomagały. I spałam na siedząco. Pamiętam tą okropna noc z poprzedniej ciąży... Albo w aptece zapytaj. Jest jakieś mleczko dozwolone w ciąży na zgage i bardzo skuteczne. Ale nie wiem jak się nazywa dokładnie.Cześć, mamuśki bardzo proszę o pomoc mam od rana taka straszna zgage pierwszy raz w życiu ale to jest coś okropnego co chwila odbija mi się kwasem piecze nie daje rady już macie jakieś sposoby ?
reklama
Justynka1234
Fanka BB :)
Czy napinanie brzucha w 24 tc jest normalne? Jak odróżnić napinanie brzucha od wypychania sie dziecka?
Co ile w szpitalu robią ci USG i mierzą szyjkę ?Dziewczyny, położyli koło mnie kobietke po szwie, czy to normalne że Bidulka wymiotuje, wszystko ja boli do tego stopnia że aż płacze I leci jej krew? Nie wiem jak ja pocieszyć
Sunflower01
Druga ciąża i dalej nie wiem jak to odróżnićCzy napinanie brzucha w 24 tc jest normalne? Jak odróżnić napinanie brzucha od wypychania sie dziecka?
Od 20 TC możesz czuć krótkie napinanie 30sek kilka razy dziennie i to będzie fizjologiczne. Gorzej jak są to mocne skurcze. Osobiście nie miałam skurczy Braxtona-Hicksa. Dziecko wypycha z jednej strony. Skurcz to masz twardą całą macicęCzy napinanie brzucha w 24 tc jest normalne? Jak odróżnić napinanie brzucha od wypychania sie dziecka?
Nasturcja91
Mi aktualnie mierzą co 5 dzień I robią ktg żeby monitorować skurczeCo ile w szpitalu robią ci USG i mierzą szyjkę ?
A jaką długą w końcu miałaś tą szyjkę? Jakie dalsze zalecenia? Sama go kupowałas czy lekarz miał? Mówił Ci coś Czy masz twardą czy miękka szyjkę?To trafiłam do grupy szczęśliwych posiadaczek gownianego pessara ogólnie mnie bolało jak mi zakładał.... czuje nadal dziwny uczucie. Wiem, ze minie oby szybko
I coś pokazuje ktg?Mi aktualnie mierzą co 5 dzień I robią ktg żeby monitorować skurcze
reklama
Justynka1234
skurcze Braxtona-Hicksa czyli tak jakby ból na okres, jakby ktoś ściskał brzuch w kilku miejscach? Też nie wiem jak te skurcze rozpoznac:/Od 20 TC możesz czuć krótkie napinanie 30sek kilka razy dziennie i to będzie fizjologiczne. Gorzej jak są to mocne skurcze. Osobiście nie miałam skurczy Braxtona-Hicksa. Dziecko wypycha z jednej strony. Skurcz to masz twardą całą macicę
Podziel się: