reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kochana ja już szukam koszul do szpitala 😂😂 a jestem w połowie ciąży 😂 ale ja to zawsze muszę mieć wszystko wcześniej naszykowane 😂🤷🏼‍♀️
Też już mam koszule do szpitala przygotowane, choć zaczęłam się później zabierać za wyprawkę 😄 Najgorsze w tym zamawianiu było to, że co któraś mi się podobała to albo brak w magazynie, albo nie ten rozmiar 😑 W końcu coś udało mi sie wybrać...

reklama
Brawa! Lepsza przemowa niż "debaty" Dudy i Trzaskowskiego 😄
Jeszcze będziecie wszystkie szorować kafelki szczoteczką do zębów i nie urodzicie w 40tc 😄 ja np idę na rekord 😄

Kupiłam koszule do porodu. Różową, jednolitą i seksowną haha jestem szalona. Nie wiem zresztą po co kupiłam tak wcześnie 🤔 mój Syn siedzi jak przyklejony do brzucha 😄 chciał być wczesniakiem z 32tc i mu nie wyszło 😄 to teraz na złość zostaje do 40😄
Oj tam przynajmniej na seksownie ubrana urodzisz 😁😁

Wiecie co, dzisiaj naprawdę chodziłam jak kaczka z auta do gabinetu okulistki hahaha 😂 wszytko mnie boli po tej wyprawie, cztery litery 😁 kręgosłup, nogi i stopy hahaha 😂 zero kondycji. Ale na szczęście moje siatkówki są bez zmian i tak samo wada wzroku. I już kolejna rzecz do porodu odhaczona😁tylko brzuch się często napina, ciekawe co ten mój lekarz powie na to w sobotę 🤔

Kochana ja już szukam koszul do szpitala 😂😂 a jestem w połowie ciąży 😂 ale ja to zawsze muszę mieć wszystko wcześniej naszykowane 😂🤷🏼‍♀️
Ja miałam tylko takie "po" do karmienia. Zresztą już dwa razy lądowałam z moją walizką "porodową" w szpitalu. Na szczęście mam w niej też zwykle piżamy (w nocy lubię w nich tam spać) i leginsy z topami (na dzień). Przed chwilą miałam koszmar, że znowu tam ląduje. Tragedia. Walizka teoretycznie jest zamknięta od 30tc tylko zapomniałam o tej koszuli do zzo

Też już mam koszule do szpitala przygotowane, choć zaczęłam się później zabierać za wyprawkę 😄 Najgorsze w tym zamawianiu było to, że co któraś mi się podobała to albo brak w magazynie, albo nie ten rozmiar 😑 W końcu coś udało mi sie wybrać...
Długo szukałam czegoś co nie kosztuje "tysiąca pesos", ciuchy do karmienia mnie przerażają. Preferuje spać nago i nie lubię koszul, piżam w domu. Dodatkowo nie wiem czemu dla ciężarnych robią idiotyczne fasony. Jedne pogrubiają inne postarzają a część ma infantylne wzory dla dzieci w pieski i słoneczka.
Teraz walczę że stanikami. Postanowiłam kupić zwyczajny z push up (tak mam teraz 80D z ex 75B) odpinany z przodu. Wszystko co kupiłam nawet te droższe i seksowne dla matek karmiących (na modelce ze sztucznymi balonami) są okropne! Nie trzymają biustu! Mają szeroki rozstaw misek! Liczyłam na dwie kule jak brzoskwinie a tu dwa kotlety mielone. Wszystko do śmieci.

Wiecie co, dzisiaj naprawdę chodziłam jak kaczka z auta do gabinetu okulistki hahaha 😂 wszytko mnie boli po tej wyprawie, cztery litery 😁 kręgosłup, nogi i stopy hahaha 😂 zero kondycji. Ale na szczęście moje siatkówki są bez zmian i tak samo wada wzroku. I już kolejna rzecz do porodu odhaczona😁tylko brzuch się często napina, ciekawe co ten mój lekarz powie na to w sobotę 🤔
Czekam na relację 😉 bedzie pewnie dobrze. Znają życie szyjka Ci urośnie

reklama
Macie sposób na puchnące ręce? Śpię od 23 i budzę się teraz nie czując dłoni. Od wczoraj mam strasznie spuchnięte. Mierzyłam ciśnienie na lewej i prawej ręce. Podobne, bałam się, że dostałam nadciśnienia płucnego. Prawdopodobnie Mały Pulpecik już tak mnie gniecie, że tracę dobre krążenie. Fakt, że chyba jutro zadzwonię do kardiologo bo schizuje.

Do góry