reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ja się wkurzam bo często wstaje do łazienki i przejdę się raz za czas po domu po jakieś jedzenie czy picie zobaczymy czy mi to zaszkodzi czy nie ale chyba nie da się leżeć typowo plackiem cały czas. To nospe możesz przecież nie brać cały czas tylko jak będziesz czuła ze brzuch ci się spina dużo dziewczyn tak bierze ja staram się jej unikac a magnez bierz bo przeciwdziała skurczą. I nie mówił ci nic o tym pessarze tylko leżenie?
No nie. Zobaczymy na kolejnej wizycie za 2 tygodnie, wtedy podejmie decyzję...:/

Ja najbardziej się boję tego że ona tak szybko może

Nie przejmuj się tak to już jest ja wczoraj pisałam to samo że mam same czarne myśli i wizję a byłam dopiero dzień po wizycie :) ten strach juz chyba do końca nam będzie towarzyszyć najważniejsze żeby dociągnąć do bezpiecznego terminu. Ja znów się boję bo dopiero jedna wizyta za mną i nie mam pojęcia jak ta moja szyjka się będzie zachowywała. Jeszcze chyba stwierdziłam że pojadę na to wesele na chwilę na obiad bo wszyscy mnie znów opieprzyli ze jak siadne godzinę za stołem to nic się nie stanie bo jak ma się coś stać to się stanie i już sama nie wiem co myslec. Myślałam że wezmę każe siostrze wcześniej wstawic stołek pod moje miejsce żebym nie trzymała nóg w dół ale nie wiem czy to coś da
Nie wiem czy coś da ten stołek. Brzuch z i bez stołka jest zgięty podczas siedzenia. Jak czujesz się na siłach to idź na ceremonię i obiad. Może lepiej żebyś mogła skorzystać z pokoju obok restauracji i chwilę poleżeć. Często młodzi biorą noclegi dla gości lub "awaryjny pokój".

Dziewczyny a konsultowalyscie swoje szyjki u innych lekarzy czy tylko u jednego? Myślicie ze jakbym chciała jechać przed tym weselem na izbę przyjęć i się sprawdzić to mogą mnie na siłę zostawić? Na jedno chciałabym mieć opinie jeszcze jednego lekarza
Nie musisz zgodzić się na przyjęcie do szpitala.

No właśnie tacy lekarze już się nie uczą, a lekarz musi się uczyć całe życie, bo przecież medycyna nie stoi w miejscu tylko postępuje. Dlatego u nas tutaj mówi się o tych lekarzach i szpitalu - "prosektorium".

Mam do Was wszystkich pytanie.
Wierzycie, ze kazdej tutaj uda się wytrzymać do minimum 32 tyg? Bo ja wiem, że Wam się uda. Mówię minimum do 32, ponieważ lekarze mniej lub więcej wtedy razem z nami oddychają z ulgą i zazwyczaj mówią: "no to teraz z górki" hehe
Chodzi mi o to, ze są tu dziewczyny, które bardzo się boją. Nie dziwię się, bo kilkanaście tygodni temu sama płakałam po nocach ale chciałabym zeby bardziej uwierzyły w swoje brzuszki i przede wszystkim szyjki, bo naprawdę ten wyrok jaki uslyszałyśmy w gabinecie nie jest na całe zycie.. gorsze od tego, ze szyjka leci jest ten nie pokój przez leżenie o malucha i bezdradność, fakt, ze ktoś musi kolo nas skakać, ze meble nie pościerane tak jak chcemy nas denerwuje.. a po porodzie wszystkie będziecie krzyczeć: "kurde, człowieku weź coś ogarnij w tym domu, bo ja z dzieckiem nie daję rady!" 😄 ta sytuacja nie jest na zawsze, przecież ciąża nie jest wieczna, a ten wymuszony odpoczynek jest dla naszych dzieci, a nie dla naszej przyjemności, chociaż i w takiej sytuacji mozna polączyć przyjemne z pożytecznym jak np: wyprawka przez internet.

Te dziewczyny, ktore wchodzą w odmęty internetu i czytają glupoty o wcześniakach, czarnych scenariuszach i pies wie, co jeszcze tam Wam do glowy przychodzi - macie przestać! Tutaj na forum macie tyle historii z dobrym zakonczeniem, wsparcie i tyle wiary od kazdej z osobna, ze nie musicie szukać rozpaczy i ciemnoty na innych stronach. Każda ciąża jest inna i nikt niczego nie gwarantuje, a załamywać się też nie można, bo inaczej leżąc będziecie się każdej dziwnej dolegliwości doszukiwać. I po co? Skoro wszystko jest ok, jesteście w dobrych rękach.

Nie ważne czy ktoraś z nas jest już na koncowce czy dopiero w połowie tylko najwazniejsze, ze żadna nie jest sama. Aż mi się zimnego drina zachcialo od tej przemowy, a tu po porodzie i tak się człowiek nie napije. Ale milki to niepodaruję i zaraz po porodzie zjem choćby mi chcieli wyrwać to się nie dam. Ja Wam się odwdzięczę za te "tortury delicjami i batonami" 😈
Brawa! Lepsza przemowa niż "debaty" Dudy i Trzaskowskiego 😄
Jeszcze będziecie wszystkie szorować kafelki szczoteczką do zębów i nie urodzicie w 40tc 😄 ja np idę na rekord 😄

Kupiłam koszule do porodu. Różową, jednolitą i seksowną haha jestem szalona. Nie wiem zresztą po co kupiłam tak wcześnie 🤔 mój Syn siedzi jak przyklejony do brzucha 😄 chciał być wczesniakiem z 32tc i mu nie wyszło 😄 to teraz na złość zostaje do 40😄

Moj nie kazał mi leżeć cały czas. Nawet gdyby kazał, to nie miałam jak. Co do nospy, to mój mnie mi powiedział, ze nie rozumie dlaczego kobiety w ciąży niechcą brać antybiotyków, ktore są 100 razy bardziej bezpieczne od takich pokaźnych ilości nospy. Chyba @KatGde pisała o tym, ze jej lekarz pozwolił brać na zmiękczenie szyjki. Moj też uważa, ze źle działa na ten narząd. W sumie co lekarz, to inna opinia. Pewnie w całej polsce są tacy co przepisują zapobiegawczo, tacy, co wcale i tacy, którzy uważają za konieczne. Jak ze szwem czy pessarem hehe ja nie wiem, czy oni nie mogą się wszyscy dogadać wsprawie jednej wersji, tylko nam wszystkim w głowach mieszają 😩
W szpitalu mi kazali brać 4 x dziennie w tym 32tc a mój lekarz uważa, że może zaszkodzić w dużych dawkach szyjce. Teraz mi pozwala brać, ale bez przesady.

reklama
Brawa! Lepsza przemowa niż "debaty" Dudy i Trzaskowskiego 😄
Jeszcze będziecie wszystkie szorować kafelki szczoteczką do zębów i nie urodzicie w 40tc 😄 ja np idę na rekord 😄

Kupiłam koszule do porodu. Różową, jednolitą i seksowną haha jestem szalona. Nie wiem zresztą po co kupiłam tak wcześnie 🤔 mój Syn siedzi jak przyklejony do brzucha 😄 chciał być wczesniakiem z 32tc i mu nie wyszło 😄 to teraz na złość zostaje do 40😄
Kochana ja już szukam koszul do szpitala 😂😂 a jestem w połowie ciąży 😂 ale ja to zawsze muszę mieć wszystko wcześniej naszykowane 😂🤷🏼‍♀️

Do góry