reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mam twardy brzuch, ale brak skurczy. Leżę w wannie mały wystawia dupsko i fika. Tylko fika nisko. Nie wiem czy nie iść na spacer i po schodach bo i tak raczej już pójdzie teraz lub rano. Ostatni skurcz miałam 17:08 i trwał 2:15
Panicznie boje się że mnie położą na patologii znowu i będą czekać dwa dni na poród
Jak by jednak samo z siebie miało nie ruszyć jednak to lepiej odpuscic spacer. Bo może tylko macica ćwiczy. Jak się teraz czujesz?

reklama
Wody też nie odplynęly więc zrób sobie relaks i idż na spacer, na kolację. Moja koleżanka rozkręcając poród poszła zemną do chinczyka, zamówiłysmy ostre sałatki i skubana nic mi nie powiedziała, ze ma już mocne skurcze, zjadła i na porodówkę już z mężem z piskiem opon pojechała hehe rodziła 7 godzin także szybko jak na pierworódkę. Musisz się rozluźnić. Spacer i jedzeeeeenieeee. Skurcze nieregularne ale w nocy moze pójść. Czy jezeli skurcz się pojawia jest bolesny czy do wytrzymania?
Mam wysoki próg bólu, ale iść ciężko. Musiałam stanąć chwilę i się bujać. Byłam już dwa razy na spacerze i haha nie mogłam chodzić skurcz za skurczem. A w domu nic prawie. Ostatnią serię skurczy miałam godzinę temu. Poddaję się i zaraz idę spać 🤣 myślę, że się obudzę jak coś.

Zmęczona i zdenerwowana, że nawet nie umiem rodzić...
Jak to będzie Ten czas to nawet jak nie umiesz to się nauczysz, bo dziecko się będzie pchało na świat. A jak masz długie przerwy między skurczami to wykorzystaj ten czas na odpoczynek :) Na zdenerwowanie i zmęczenie tez możesz magnez wziąć i spać :) a jak się będziesz szykowała jechać rodzic to się porządnie najedz, bo w szpitalu Ci nie dadzą i weź ze sobą coś na czas po porodzie (batonik jakis)

Jak to będzie Ten czas to nawet jak nie umiesz to się nauczysz, bo dziecko się będzie pchało na świat. A jak masz długie przerwy między skurczami to wykorzystaj ten czas na odpoczynek :) Na zdenerwowanie i zmęczenie tez możesz magnez wziąć i spać :) a jak się będziesz szykowała jechać rodzic to się porządnie najedz, bo w szpitalu Ci nie dadzą i weź ze sobą coś na czas po porodzie (batonik jakis)
Mąż mi miał kupić czekoladę i sok jabłkowy bo tak radzili w szkołe rodzenia on-line. Kupił mi zapas jedzenia na rok.
Właśnie się położyłam do łóżka i zaczyna się znowu. Wszystko jakieś na pół gwizdka. Czytań na tym forum opowieści porodowe. Jedna rodzi trzy dni inna kilka godzin a następna 15minut.

reklama
Już nawet go przytuliłam dzisiaj. I po tym mniej bolą skurcze serio.
Czytałam kiedyś, że niektóre kobiety mają orgazm podczas porodu, to może w tę stronę ;) Kochana, chyba najlepiej odpocząć. A Dzieciątko zachowuje się normalnie - nie ma wzmożonej albo spokojniejszej aktywności niż zwykle?

Do góry